Scandinavisch restaurant Kessens in Amsterdam

Een stukje Stockholm bij Kessens in Amsterdam

Eigenlijk had ik veel te weinig tijd tussen mijn twee afspraken in Amsterdam door. Maar ik wilde per se even binnen stappen bij Kessens aan de Rozengracht. Ik had namelijk gelezen dat je hier een stukje Stockholm in Amsterdam kon vinden – in ieder geval op culinair gebied. En wat een fijn plekje is dit zeg! Deze keer had ik net genoeg tijd om een gembertheetje te drinken, maar ik kom zeker nog eens terug.

Voor ontbijt en lunch

Kessens is een ontbijt- en lunchrestaurant waar klassieke gerechten centraal staan. Het werd in 2014 opgericht door Anna en Casper Holtkamp, twee levensgenieters die hun gasten ook graag willen laten genieten. Dat doen ze door middel van goed eten, lekkere koffie, wijnen en cocktails en – ook heel belangrijk – goede service. Dat laatste merkte ik meteen toen ik binnenkwam. Ik verontschuldigde me omdat ik maar zo kort de tijd had, maar toch graag even een kopje thee wilde drinken en intussen alvast hun kaart wilde bestuderen voor een volgende keer. Helemaal geen probleem! Al snel stond mijn thee voor mijn neus en liet ik mijn ogen over de kaart dwalen.

Anna en Casper hebben veel gereisd en de kaart doet dan ook erg internationaal aan. Een van de belangrijkste internationale invloeden is die vanuit Zweden. Anna is namelijk geboren en getogen in Stockholm en dat is nog steeds een van de favoriete steden van Anna en Casper. Dat zie je hier en daar ook terug in het interieur van Kessens.

Scandinavisch restaurant Kessens in Amsterdam

Casper komt op zijn beurt uit een bekende Amsterdamse patisseriefamilie. Hij werkte een groot deel van zijn leven in de bakkerij van zijn ouders en weet dus wel raad met bijvoorbeeld het recept voor Zweedse kaneelbroodjes.

Op de menukaart

Kessens is dus niet een puur Scandinavisch restaurant, maar meer internationaal. Op de menukaart van Kessens vind je onder andere gebak, croquetten en bitterballen van Holtkamp en voor het Frankrijk-gevoel zijn er croissants, pains au chocolat en crêpes Suzette.

Ben je op zoek naar het Scandinavië-gevoel, bestel dan bijvoorbeeld:

  • Salade Niçoise- Swedish Style met warmgerookte zalm uit eigen keuken, haricots verts, kriel, cherrytomaat, crème fraîche, mayonaise, dille, citroen, rode ui en een scharreleitje
  • Toast Skagen met garnalen, dille, mayonaise, mierikswortel en viskuit

De kaart van Kessens wisselt per seizoen, dus kijk even op de website als je zeker wilt weten wat je kunt bestellen.

Scandinavisch restaurant Kessens in Amsterdam

Hier vind je Kessens

Ik ga dus zeker nog een keer terug om in alle rust te genieten van de fijne sfeer én iets lekkers met een Scandinavisch tintje.

Wil je ook een keer naar Kessens? Je vindt dit ontbijt- en lunchrestaurant aan de Rozengracht 24 in Amsterdam. Kijk voor actuele openingstijden even op de website van Kessens. Goed om te weten: net als op veel plaatsen in Zweden kun je bij Kessens niet meer contant betalen.

En er zijn nog meer plekjes in Amsterdam waar je Scandinavisch kunt eten en drinken! Je vindt ze in dit overzicht van Scandinavische cafés en restaurants in Nederland.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.