Nothing to laugh about

Keiharde realiteit in de Noorse film Nothing to laugh about

Vanaf 12 april 2023 kun je on-demand kijken naar de Noorse film Nothing To Laugh About (Ingenting å le av). Deze film uit 2021 volgt het leven van een 39-jarige stand-up comedian die na een periode van succes de ene na de andere tegenslag moet incasseren. En dan verwachten mensen ook nog van hem dat hij grappen blijft vertellen… Het leidt tot ontroerende maar soms ook vrolijke momenten – totdat de hoofdrolspeler alsnog wordt ingehaald door de realiteit.

Tip: hou je van Scandinavische filmhuisfilms? Bij Cinemember kun je een heleboel bijzondere films kijken wanneer jij dat wilt. Met een proefabonnement kun je het 2 weken gratis uitproberen.

Het verhaal van Nothing to laugh about

Aan het begin van de film maak je kennis met Kasper Berntsen en zijn jeugdvriend Erik (inmiddels Erik-Elizabeth). Kasper is stand-up comedian, maar heeft de laatste tijd steeds meer moeite om de lachers op zijn hand te krijgen. Zijn beste vriend(in) Erik-Elizabeth heeft een problematische band met diens dochter.

Alsof het allemaal nog niet genoeg is, krijgt Kasper op een dag te horen dat hij ernstig ziek is. Voordat hij dit aan zijn vriendin kan vertellen, maakt deze het uit. Kasper staat er alleen voor. Nee, niet alleen natuurlijk – gelukkig heeft hij Erik-Elizabeth nog. Die zorgt er al sinds hun jeugd voor dat hij voor elk optreden een emmer heeft om in te spugen, dus samen met Erik-Elizabeth kan Kasper heel wat aan.

Op aandringen van Erik-Elizabeth gaat Kasper met frisse tegenzin naar een praatgroep voor lotgenoten, waar hij de boel af en toe flink opschudt. Er bloeit zelfs iets moois op tussen hem en een van de andere leden van de groep. Kasper krijgt af en toe weer lol in het vertellen van grappen en maakt plannen voor een voorstelling waarin hij zijn leven met kanker bespreekt. Maar gaat het hem nog lukken om deze voorstelling ook echt op te voeren, of laat zijn lichaam hem te snel in de steek?

Ik vond Nothing to laugh about een mooie film, maar het einde hakte er flink in. De makers zijn er namelijk erg goed in geslaagd om de keiharde werkelijkheid van hoe kanker je kapot maakt in beeld te brengen. Helaas heb ik dat in mijn naaste omgeving ook meegemaakt. Dat maakte het laatste half uur best moeilijk om aan te zien. Want wat hebben ze het goed weergegeven.

Nothing to laugh about
Foto met dank aan September Film

Bekende gezichten

De hoofdrollen in Nothing to laugh about worden gespeeld door Odd Magnus Williamson (die je kunt kennen uit o.a. Ragnarok en Pørni), Sarah Khorami (o.a. uit Witch Hunt en Seizure) en Oystein Martinsen (bekend uit Norsemen, The Tunnel en 22 July).

Waar is Nothing to laugh about te zien?

Nothing to laugh about is vanaf 12 april 2023 te streamen via onder andere Pathé Thuis, Ziggo Movies & Series, iTunes, Google Play. Hieronder kun je alvast de trailer bekijken.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.