Noorse serie Seizure

Palingen en innerlijke demonen in de Noorse serie Seizure (Besatt)

Wat hebben moord, palingen en nachtmerries met elkaar te maken? Je komt erachter in de nieuwe Noorse serie Seizure (Besatt) die nu verkrijgbaar is op dvd. In de serie krijgen twee rechercheurs een bizarre zaak om op te lossen, waardoor ze oog in oog komen te staan met hun eigen demonen.

Het verhaal van Seizure

Het is nog maar een paar maanden geleden dat rechercheur Max Sørensen en zijn vrouw, advocate Asha, hun zoon verloren. Hoewel hun verdriet nog erg vers is, probeert het stel hard om de draad van hun leven weer op te pakken.

Met dit doel voor ogen laat Max zich overplaatsen naar Oslo. Daar wordt Sander Holm zijn nieuwe partner. De twee zijn zo verschillend als dag en nacht. Max houdt zich netjes aan alle regels en is soms een beetje naïef, terwijl Sander juist bitter en gehard is, en thuis is in de onderwereld. De kersverse partners botsen dan ook meteen met elkaar.

Noorse serie Seizure
Afbeelding met dank aan Lumière

Moord in een zwembad

De eerste zaak die de twee samen moeten zien op te lossen, is de mysterieuze dood van vier allochtone tieners in een verlaten zwembad. Op de plaats-delict zijn geen sporen gevonden van geweld of drugs aangetroffen, maar er kronkelen vreemd genoeg wel palingen rond. Het geeft de rechercheurs een onheilspellend gevoel. Die nacht hebben ze allebei nachtmerries. De volgende ochtend zijn ze er allebei van overtuigd dat er iets niet klopt.

Hallucinaties en overstromingen

Al snel ontdekt het duo dat er een vijfde jongen in het zwembad was: de immigrant Jabrill. Hij wordt verdacht van het vermoorden van een blanke rechtenstudente, maar is verdwenen uit de jeugdgevangenis. Jabrill is nog niet voor de rechter verschenen, maar wat betreft de publieke opinie staat zijn schuld al vast. De zoektocht naar Jabrill dompelt Max en Sander onder in een wereld van prostitutie, mensenhandel en moord. Hoe dichter ze de waarheid naderen, hoe meer hallucinaties en persoonlijke trauma’s ze voor hun kiezen krijgen.

En alsof dat allemaal nog niet lastig genoeg is, wordt Oslo intussen geplaagd door noodweer dat hele straten en gebouwen onder water zet…

Noorse serie Seizure
Afbeelding met dank aan Lumière

Bekende acteurs

Acteurs die je in deze serie terugziet, zijn onder andere Anders Baasmo Christiansen (uit de serie Exit en de films Blind spot en Beyond Sleep), Anders Danielsen Lie (uit Nobel), Selome Emnetu (uit Occupied), Marius Kolbenstvedt (uit Aber Bergen) en Nina Ellen Ødegård (uit State of Happiness).

Bekijk de serie Seizure hier

Seizure is nu verkrijgbaar op dvd.

Wist je dat je via NLZIET alle Nederlandse on-demand televisie (NPO, RTL, etc) kunt bekijken wanneer jij dat wilt? Hier kun je het 14 dagen gratis uitproberen.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.