Noorse serie Exit: zwarte komedie over de financiële wereld

Geschreven door Sandra van Bijsterveld

Liefhebbers van Noorse humor opgelet: er is een nieuwe en mogelijk interessante zwarte komedie. De internationaal bekroonde Noorse serie Exit zit vol met grove humor en bekende namen. Hij is nu te streamen op lumiereseries.com en te bestellen op dvd.

Deels waargebeurd

De Noorse serie Exit laat zien hoe decadent het eraan toegaat aan de top van de Noorse financiële wereld. Hopelijk is het een en ander wat aangedikt, maar de serie is wel degelijk gebaseerd op waargebeurde verhalen van Noorse topinvesteerders. De schokkende decadentie die uit deze verhalen naar voren komt fascineerde het Noorse publiek zodanig, dat de serie ongekende online kijkcijfers scoorde.

Noorse serie Exit
Afbeelding met dank aan Lumière

Waar gaat de Noorse serie Exit over?

Vier schatrijke vrienden – Adam, William, Henrik en Jeppe – lijken een perfect leventje te hebben. We zien ze vooral tegen een achtergrond van strakke villa’s, glimmende wolkenkrabbers en zonnige jachthavens.

Toch wil het succesvolle viertal niets liever dan ontsnappen aan hun dagelijkse leventje, waarin verplichtingen vanuit zowel hun privé- als zakelijke leven steeds zwaarder gaan wegen. Hun enorme vermogen biedt volop ontsnappingsmogelijkheden. Combineer dat met een aanleg om moeiteloos te kunnen liegen en je komt terecht in een wereld vol extreme uitspattingen.

Noorse serie Exit
Afbeelding met dank aan Lumière

Die wereld vol luxe en leugens heeft een duidelijk duister kantje. Want hoe lang kunnen ze blijven toegeven aan hun groeiende hang naar geweld, drugs en seks zonder hun voortbestaan als miljonairs en gezinshoofden in gevaar te brengen?

Acteurs uit de serie

De vier stinkend rijke vrienden worden gespeeld door Jon Øigarden (22 Juli, Mammon, Norsemen, Wisting, Varg Veum), Pål Sverre Hagen (Ragnarok), Simon J. Berger (Hidden, Box 21, Modus, Conspiracy of Silence, Beck, Johan Falk, Arne Dahl) en Tobias Santelmann (Grenseland, Out Stealing Horses, Acquitted).

Behalve de vier vrienden zijn in deze serie ook rollen weggelegd voor Ine Willman (uit Dag en Sonja: The White Swan), Agnes Kittelsen (ook uit Dag en uit Between Us) en Rolf Lassgård (ook uit Dag, maar natuurlijk ook uit heel veel Zweedse series en films).

Kijk de serie Exit zelf

De Noorse serie Exit bestaat uit 8 afleveringen van een half uur. Hij is nu te streamen op lumiereseries.com en te bestellen op dvd. Als ik onderstaande beelden bekijk, moet je in ieder geval geen teer zieltje zijn om deze serie te kunnen waarderen. Maar dat zijn we ook wel weer gewend van Noorse humor…

Kijk hier of deze serie te streamen is op Netflix of een ander streaming-platform.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *