ragnarok

Superhelden op z’n Scandinavisch: Ragnarok komt terug!

Superheldenfilms zijn populair, maar ze hebben me eerlijk gezegd nooit zo aangetrokken. Ook series over vampiers heb ik altijd aan me voorbij laten gaan. Maar nu betrapte ik mezelf er laatst op dat ik toch naar een soort bovennatuurlijke superheldenserie zat te kijken, maar dan op z’n Scandinavisch. Het was de Noorse serie Ragnarok. En ik had hem binnen de kortste keren uitgekeken ook. Het is maar goed dat seizoen 2 van Ragnarok eraan komt – vanaf 27 mei 2021 is dat te streamen!

Het verhaal van Ragnarok

Het verhaal van de serie Ragnarok begint wanneer een moeder met haar twee zoons naar het plaatsje Edda verhuist. (n werkelijkheid heet de plaats waar de serie gefilmd is Odda.) Een van hen, Magne, heeft meteen al een heel aparte ontmoeting. Dat gaat nog wel even zo door, want ook op de middelbare school waar hij naartoe gaat, lopen op z’n zachtst gezegd aparte types rond – zowel onder de leerlingen als in de schoolleiding. Aan de oppervlakte zou je het kunnen zien als het verschil tussen machtige en populaire types aan de ene kant, en de zwakkeren aan de andere kant.

Ik ben er trouwens nog niet helemaal uit aan welke kant Magnes broer Laurits nou eigenlijk staat in dit verhaal…

ragnarok
Foto: Netflix via Ovide Agency

Maar er is meer aan de hand. Magne begint zich steeds vaker af te vragen wat er met hem aan de hand is sinds hij in Edda is. Het lijkt wel of hij opeens over bovennatuurlijke krachten beschikt. En hoe zit dat toch met de snelle klimaatverandering op deze plek, en met dat ene gezin dat alles in Edda lijkt te bepalen?

De geschiedenis herhaalt zich

Het lijkt er bijna op dat Edda afstevent op een nieuw Ragnarok: een grote strijd tussen goden en reuzen. Lange tijd werd gedacht dat het een eindstrijd was, waarbij de reuzen definitief werden verslagen. Maar steeds meer wijst erop dat ze er nog zijn, recht onder de neus van de inwoners van Edda.

Wil je meer weten over Noordse mythologie of ben je juist zelf een expert? Dan vind je het misschien leuk om deze video te bekijken, waarin twee acteurs uit de serie vragen over Noordse mythologie beantwoorden. In de serie zitten ze er middenin, maar hoe goed kennen ze de verhalen echt?

Waar is de serie Ragnarok te zien?

Het eerste seizoen van Ragnarok is te streamen op Netflix.

Ragnarok seizoen 2 staat vanaf 27 mei 2021 op Netflix!

Wist je dat je via NLZIET alle Nederlandse on-demand televisie (NPO, RTL, etc) kunt bekijken wanneer jij dat wilt? Hier kun je het 14 dagen gratis uitproberen.

Bekijk hier alvast de trailer van Ragnarok seizoen 1:

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.