serie the tunnel

Nooit meer op vakantie naar Noorwegen na het zien van de Noorse film The Tunnel?

Als je ooit op vakantie in Noorwegen bent geweest, weet je hoe vaak je daar door tunnels rijdt. Daar zitten hele smalle en hele lange tunnels bij, uitgehouwen in de rotsen en soms pikkedonker. Zelf kijk ik altijd wel uit naar het moment waarop er weer licht aan het einde van de tunnel verschijnt. Toch vind ik die tunnels ook wel wat hebben. Maar of ik er na het zien van de Noorse film The Tunnel (Noorse titel: Tunnelen) nog evenveel plezier aan zal beleven, is nog maar de vraag. De film is nu online te streamen op Cinemember.

Tip: hou je van Scandinavische filmhuisfilms? Bij Cinemember kun je een heleboel bijzondere films kijken wanneer jij dat wilt. Met een proefabonnement kun je het 2 weken gratis uitproberen.

serie the tunnel
Foto met dank aan September Film

Noorse rampenfilms en reddingswerkers

Deze film is waarschijnlijk een aanrader voor je als je houdt van de rampenfilms The Wave en The Quake. In The Wave (Bølgen) zagen we hoe een rotsblok hoog boven de Geirangerfjord afbrak en zo een levensgevaarlijke vloedgolf veroorzaakte. In The Quake (Skjelvet) werd Oslo getroffen door een aardbeving.

Maar ook als je graag naar Ice Road Rescue kijkt, vind je deze film waarschijnlijk wel interessant. Deze serie op National Geographic gaat over reddingswerkers die te hulp schieten bij hachelijke situaties op ijzige en bochtige Noorse wegen.

serie the tunnel
Foto met dank aan September Film

Het verhaal van The Tunnel

In de Noorse film The Tunnel raakt een tankwagen de rotswand midden in een tunnel in de ijskoude Noorse bergen, waar op dat moment een sneeuwstorm woedt. Het andere verkeer komt hierdoor vast te zitten in de tunnel. Hulpverleners proberen met man en macht de plek van het ongeval te bereiken, maar dat blijkt heel lastig. Ten eerste is daar die sneeuwstorm en ten tweede blokkeert het vaststaande verkeer de weg naar het ongeluk. Zoveel plek voor extra rijstroken is er meestal niet op de Noorse wegen… Dan vliegt de tankwagen ook nog eens in brand en wordt het ieder voor zich om de tunnel nog uit te kunnen komen.

serie the tunnel
Foto met dank aan September Film

Bekende gezichten

Als je van Scandinavische films en series houdt, kun je in deze film een aantal bekende gezichten tegenkomen. Zo speelde Thorbjørn Harr onder andere in Norsemen, Barn, Out stealing horses, 22 July, Casper en Emma en Beyond sleep en zag je Lisa Carlehed mogelijk eerder in The Rain en Follow the money.

Waar is The Tunnel te zien?

The Tunnel is nu online te streamen op Cinemember. Hier kun je alvast de trailer bekijken:

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.