serie Witch Hunt

Nieuwe Noorse serie Witch Hunt (Heksejakt): jacht op een klokkenluider

De nieuwe Noorse serie Witch Hunt (Heksejakt) gaat over een klokkenluider die tijdens haar werk op een advocatenkantoor gesjoemel in de hoogste financiële en politieke regionen ontdekt.

Het verhaal van de serie Witch Hunt

Witch Hunt gaat over Ida Waage, die wordt gespeeld door Ingrid Bolsø Berdal. Zij won met haar rol zelfs een Golden Screen Award voor de beste acteur. Liefhebbers van Kerst met Linus zullen in deze serie ook Fridtjov Såheim (Biggen) herkennen.

Ida Waage is CFO van een prestigieus advocatenkantoor. Daar moet ze op een dag een factuur uit Nederland goedkeuren die haar aandacht trekt. Het gaat om een bedrag van 450.000 euro. Omdat Ida het bedrijf niet kent, twijfelt Ida of het wel een correcte factuur is. De factuur blijkt deel uit te maken van een witwasoperatie van een van de grootste klanten van het kantoor, Peer Eggen.

serie Witch Hunt
Afbeelding met dank aan Lumière

Ida besluit de Raad van Bestuur te waarschuwen, maar dat pakt verkeerd uit. De leiding van het bedrijf keert zich tegen haar en dat is het begin van een periode vol pesterijen en valse beschuldigingen. Ten einde raad besluit Ida de Noorse politie te waarschuwen, in de hoop dat ze daarmee een punt achter de affaire kan zetten.

Helaas wordt alles vervolgens alleen nog maar erger. Haar geloofwaardigheid wordt in twijfel getrokken en haar carrière dreigt te worden geruïneerd. Toch blijft Ida streven naar gerechtigheid. Ze is niet van plan om te stoppen tot de verantwoordelijken zijn gestraft.

Kijk de serie Witch Hunt zelf

Witch Hunt bestaat uit 8 afleveringen van 50 minuten en is verkrijgbaar op dvd.

Wist je dat je via NLZIET alle Nederlandse on-demand televisie (NPO, RTL, etc) kunt bekijken wanneer jij dat wilt? Hier kun je het 14 dagen gratis uitproberen.

Hier kun je alvast de trailer van Witch Hunt bekijken:

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Eén reactie

 1. Zag gisteravond de eerste delen op NPO 3 en zat geboeid te kijken. Met onze liefde voor Noorwegen en de Noorse taal, was het genieten.
  In vier blokken verdeeld en twee afleveringen per keer: zaterdag 20.30 uur NPO 3 of daarna NPO-plus.
  Een soort Noors dat prima te volgen was, hetgeen niet bij voorbaat vaststaat omdat er in Noorwegen minstens drie hoofdtalen zijn en ontelbaar veel dialecten, die je beslist ook soms in series hoort.
  Ik probeerde nog te ontdekken waar het precies gefilmd is: tja, uitzicht op een fjord en veel water rondom, wat eilanden in de verte, maar dat zie je daar bijna overal, tenzij je in het binnenland bent. Of ik een stad herkende, Oslo? Trondheim? Stavanger? Narvik? of vele andere mogelijkheden? Weet iemand dat wellicht?
  Het verhaal zit heel vernuftig in elkaar en Ida is innemend, volhardend enz. In haar eentje in de berenkuil….Mij viel de beruchte factuur uit Nederland ook op, het belastingparadijs voor grote ondernemingen en criminele organisaties. Dat hebben de scenarioschrijvers heel actueel gedaan, net als de man/vrouw-verhoudingen: als het erop aankomt: heel ouderwets, bedreigend en sektarisch. Daarom al jaren vrouwenquota in Noorwegen bij de overheid, anders wordt het nooit wat. Als ik er ben en met Noorse vrouwen praat is de ongelijke verhouding er nog steeds een flinke klacht.
  Sandra, lykke til for deg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.