Nieuwe Noorse serie Witch Hunt (Heksejakt): jacht op een klokkenluider

Geschreven door Sandra van Bijsterveld

De nieuwe Noorse serie Witch Hunt (Heksejakt) gaat over een klokkenluider die tijdens haar werk op een advocatenkantoor gesjoemel in de hoogste financiële en politieke regionen ontdekt. Witch Hunt is nu te zien op myLum.tv en te bestellen op dvd.

Het verhaal van de serie Witch Hunt

Witch Hunt gaat over Ida Waage, die wordt gespeeld door Ingrid Bolsø Berdal. Zij won met haar rol zelfs een Golden Screen Award voor de beste acteur. Liefhebbers van Kerst met Linus zullen in deze serie ook Fridtjov Såheim (Biggen) herkennen.

Ida Waage is CFO van een prestigieus advocatenkantoor. Daar moet ze op een dag een factuur uit Nederland goedkeuren die haar aandacht trekt. Het gaat om een bedrag van 450.000 euro. Omdat Ida het bedrijf niet kent, twijfelt Ida of het wel een correcte factuur is. De factuur blijkt deel uit te maken van een witwasoperatie van een van de grootste klanten van het kantoor, Peer Eggen.

serie Witch Hunt
Afbeelding met dank aan Lumière

Ida besluit de Raad van Bestuur te waarschuwen, maar dat pakt verkeerd uit. De leiding van het bedrijf keert zich tegen haar en dat is het begin van een periode vol pesterijen en valse beschuldigingen. Ten einde raad besluit Ida de Noorse politie te waarschuwen, in de hoop dat ze daarmee een punt achter de affaire kan zetten.

Helaas wordt alles vervolgens alleen nog maar erger. Haar geloofwaardigheid wordt in twijfel getrokken en haar carrière dreigt te worden geruïneerd. Toch blijft Ida streven naar gerechtigheid. Ze is niet van plan om te stoppen tot de verantwoordelijken zijn gestraft.

Kijk de serie Witch Hunt zelf

Witch Hunt bestaat uit 8 afleveringen van 50 minuten en is nu te zien op myLum.tv. De serie ook verkrijgbaar op dvd. Hier kun je alvast de trailer van Witch Hunt bekijken:

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Printmijnstad.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *