Fjallraven Karla Lite Curved broek

Mijn favoriete Scandinavische wandelbroeken – heb jij nog tips?

Wandelbroeken – er wordt veel over gezegd. Vaak lees ik dat mensen ze lelijk vinden. Afritsbroek lijkt wel een vies woord, “Leggings are not pants!” en de kleuren en pasvorm van wandelbroeken zouden ook al veel te wensen overlaten. Nou zal ik de eerste zijn om toe te geven dat ik niet zoveel met mode heb. Ik vind functionaliteit en comfort veel belangrijker dan hoe ik eruitzie terwijl ik wandel, fiets of op een andere manier lekker buiten aan het bewegen ben. En toch… toch ben ik blij dat ik inmiddels een verzamelingetje wandelbroeken heb opgebouwd die ik zelf in ieder geval comfortabel én mooi vind. Hieronder heb ik ze bij elkaar gezet.

Karla Lite Curved Trousers

De Karla Lite Curved Trousers van Fjällräven draag ik het liefst als ik outdoor-activiteiten combineer met bijvoorbeeld een lunchafspraak of een museumbezoek. Ze zien er namelijk het meeste uit als een ‘normale’ broek. Extra voordeel: vuil en nattigheid blijft er goed bovenop liggen en de broek droogt heel snel, waarna eventuele resterende restjes aarde er makkelijk af te kloppen zijn. Zo zie ik er snel weer toonbaar uit, ook na een wandeling door een modderig bos. Hier lees je alles over mijn ervaringen met de Karla Lite Curved Trousers.

Fjallraven Karla Lite Curved broek

Abisko Trail Tights

Bovenstaande broek zit dus erg lekker, maar het allerliefst draag ik toch functionele leggings tijdens het sporten/bewegen. Ik ging dus op zoek naar een legging om in te wandelen en de eerste wandellegging die ik probeerde, was de Abisko Trail Tights. Die beviel uitstekend. Deze legging biedt meer stevigheid dan een legging zoals ik die kende voor onder jurken en rokjes; ik vind echt dat je deze legging dus wel als broek kunt dragen (in tegenstelling tot wat vaak over leggings wordt gezegd). In tegenstelling tot de sportleggings die ik draag als ik naar de sportschool ga of ga hardlopen, heeft deze wandellegging ook nog zakken en verstevigde stukken op de knieën en billen. Hier lees je meer over mijn ervaringen met deze wandellegging.

wandellegging Fjallraven

Abisko Värm Trekking Tights

De wandellegging beviel dus uitstekend. Maar bovenstaand exemplaar was wel een beetje fris voor in de winter. Daarom ging ik in het najaar op zoek naar een wat warmere wandellegging. En die vond ik: de Abisko Värm Trekking Tights. Ik viel meteen voor de donkerrode versie van deze warme winterlegging. Bij het aantrekken voelde ik meteen al dat deze een stuk warmer is dan de Trail Tights en op de eerste de beste écht koude dag trok ik deze legging aan om te gaan wandelen. En ja hoor, hij hield me uitstekend warm. Hier lees je meer over deze wandellegging voor de winter.

wandellegging voor de winter

Heb jij nog tips voor wandelbroeken?

Nu kan ik dus het hele jaar heerlijk wandelen in een outfit die past bij hoe de dag er verder uitziet: ga ik alleen wandelen, of aansluitend nog iets anders doen? Is het warm of winters fris? Ik ben erg blij met de keuze aan wandelbroeken die ik op dit moment in de kast heb liggen. En op dit moment zijn ze allemaal van het Zweedse merk Fjällräven.

Je vindt een uitgebreide collectie Fjällräven-producten bij Bever. Maar je kunt ook even bij bol.com kijken, want daar zijn ook veel Fjällräven-artikelen te vinden.

Toch blijf ik altijd benieuwd naar tips van anderen. Ben jij heel tevreden over een bepaalde wandelbroek die jij gebruikt? Laat het dan even weten in een reactie – ik hoor graag van je!

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.