warme wandellegging

Abisko Värm Trekking Tights: wandellegging voor de winter

Een tijdje geleden vertelde ik al dat ik zo blij was met mijn wandellegging van Fjällräven (de Abisko Trail Tights). Ik heb hem sindsdien dan ook al heel vaak gedragen. Maar… voor de winter was hij wel wat dun. Dan switchte ik dus toch maar weer naar een wat warmere wandelbroek. Maar nu niet meer! Ik heb nu namelijk ook een warmere versie van de wandellegging van Fjällräven: de Abisko Värm Trekking Tights. Nu kan ik het hele jaar lekker wandelen in een wandellegging. Hieronder lees je meer over deze warme wintervariant.

Waarom een wandellegging?

Maar waarom vind ik een wandellegging dan eigenlijk zo fijn? Nou, ondanks dat ik niet de prefecte #fitgirl-afmetingen heb, vind ik het bij het sporten (en daar hoort wandelen voor mij ook bij) het fijnst als er geen losse stof om mijn benen flappert. Bijkomend voordeel: geen geruis van broekspijpen die langs elkaar heen gaan. Want ja, ik heb echt wandelbroeken gehad waarbij dit gewoon storend werd.

Daarnaast vind ik het, omdat ik nogal vaak op reis ben, ideaal dat een wandellegging zo lekker licht en compact is. Ik neem liever iets te veel dan te weinig mee en een extra wandellegging past altijd nog wel in mijn tas. Vandaar dus dat ik de Abisko Trail Tights zoveel heb gebruikt sinds ik hem heb – zowel voor wandelingen vanuit huis, als voor outdoor-activiteiten tijdens vakanties en de reizen die ik maak voor mijn reiswebsites.

warme wandellegging

Maar: om ze te durven dragen, moeten leggings voor mij wel echt van goede kwaliteit zijn, met stevig materiaal en goede pasvorm. Anders kunnen leggings al heel snel erg onflatteus worden, vind ik zelf.

(Het vest op de foto komt trouwens ook uit de Abisko-reeks: dat is de Abisko Trail Fleece.)

Over de Abisko Värm Trekking Tights

Zoals gezegd – mijn Abisko Trail Tights bevielen uitstekend, maar waren wel wat dun voor de winter. Vandaar dat ik nu deze wintervariant heb.

De Abisko Värm Trekking Tights is een technische wandellegging van Fjällräven die bedoeld is voor dagtochten in de herfst of winter. Hij is gemaakt van een dubbelgebreid stretchmateriaal van gerecycled polyester en elastaan dat isolerend en waterafstotend is. De binnenkant is geborsteld en op de de bovenbenen zitten winddichte panelen die van voren naar de zijkanten lopen. Je kunt bij het aantrekken al duidelijk voelen dat dit een wandellegging voor de winter is. De eerste keer dat ik ermee ging wandelen in koud weer, vroeg ik me eerlijk gezegd toch nog wel even af of een legging me wel warm zou kunnen houden. Maar ik heb het geen moment koud gehad. Tijdens het lopen (én tijdens het pauzeren op een koud bankje) bleek dat alle technische eigenschappen van de legging hun werk uitstekend doen.

Ook mooi meegenomen: deze wandellegging is heel slijtvast. Behalve het materiaal dat hiervoor is gebruikt in de hele legging, zitten er ook nog verstevigingen van elastisch Cordura op de knieën. Anders dan bij veel wandelbroeken zitten er geen extra slijtvaste stukken op de billen. Ik ben benieuwd hoe de stof daar houdt.

wandellegging van fjallraven

Maten en kleuren

De Abisko Värm Trekking Tights zijn verkrijgbaar in maat XXS t/m XXL. Zelf ben ik altijd heel blij als er ook grotere maten verkrijgbaar zijn – het is zo frustrerend als een kledingstuk er niet in jouw maat is! Dit zal ongetwijfeld ook gelden voor als je juist wat kleiner bent dan gemiddeld. Zelf ben ik 1,76 m en ik draag deze wandellegging in maat L. Die past perfect: de broekspijpen zijn zeker lang genoeg (terwijl ik best lange benen heb) en dankzij de hoge taille en de brede, elastische tailleband zakt de legging niet af, maar blijft keurig op zijn plek zitten, ook als je gaat zitten en daarna weer opstaat. Geen gehijs nodig dus. Er zit ook een trekkoord in de tailleband, maar dat vind ik zelf niet zo handig (het heeft geen manier om het vast te zetten) en ik heb het ook niet nodig omdat de legging ook zonder dat al goed blijft zitten.

Ik heb voor deze warme wandellegging gekozen voor de kleurencombinatie Port/Iron Grey, maar hij is er ook in Black/Iron Grey en Flint Grey/Iron Grey. Hier kun je de kleuren bekijken op de website van Fjällräven.

wandellegging voor de winter

Handige zakken

Een verbetering ten opzichte van de dunnere wandellegging van Fjällräven de ik heb, zijn wat mij betreft de zakken. De Abisko Värm Trekking Tights hebben op allebei de pijpen een zak waar je heel makkelijk bijvoorbeeld je telefoon in kunt doen en weer uit kunt halen. Ideaal als je tijdens het wandelen regelmatig foto’s maakt! Dankzij de goede pasvorm van de legging zakt hij ook met gevulde zakken helemaal niet af.

warme wandellegging van fjallraven

Behalve de zakken zie je ook het kenmerkende Fjällräven-vosje en het Zweedse vlaggetje terug op de legging. Daarnaast zijn er op de voorkant, achterkant en zijkant reflecterende details op aangebracht, zodat je ook bij weinig daglicht goed zichtbaar bent voor passerend verkeer.

Met vlag en wimpel

Al met al denk ik dat ik deze warme wandellegging nog heel veel ga dragen deze winter. Het afgelopen weekend, toen de temperaturen opeens onder het vriespunt daalden, was alvast een perfecte test. En voor die test is deze wandellegging van Fjällräven met vlag en wimpel geslaagd!

Je vindt een uitgebreide collectie Fjällräven-producten bij Bever. Maar je kunt ook even bij bol.com kijken, want daar zijn ook veel Fjällräven-artikelen te vinden.

Ik kreeg deze wandellegging om mijn ervaringen te delen op Scandinavisch Leven.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.