Body Scrub van Urtekram

Pure verwennerij: Soft Wild Rose Body Scrub & Butter

Een tijdje geleden werd ik al fan van de geur Soft Wild Rose van Urtekram. En laatst kwam ik iets nieuws tegen met deze geur: Body Scrub en Body Butter. Dat wilde ik wel eens proberen! Vanmorgen heb ik ze allebei getest en behalve dat ik het zelf heerlijke producten vind, kwam het om de een of andere reden meteen bij me op dat dit ook een superfijn cadeau is voor een vriendin die wel een verwenmomentje kan gebruiken, of misschien wel voor moederdag. Zelf werd ik er in ieder geval heel blij van – een fijne start van de dag.

De winnaar van de winactie heeft inmiddels bericht gehad.

Zachte scrub en verzorgende butter

Wat vond ik dan zo lekker aan deze producten van Urtekram?

Laat ik beginnen met de Soft Wild Rose Body Scrub – dat deed ik tenslotte onder de douche ook. Toen ik wat scrub uit het potje haalde, voelde die zachter dan ik had verwacht. Toch zitten er genoeg stevige ‘korreltjes’ in voor een echte scrub-beurt. Verder schuimt de scrub een beetje op tijdens het aanbrengen onder de douche en daarbij komt ook die heerlijke rozengeur van Urtekram vrij. Wat me het meest verbaasde, was hoe ontzettend zacht mijn huid nog steeds voelde toen ik de scrub weer had afgespoeld. Alsof ik me al ergens mee had ingesmeerd!

Maar nee, de Soft Wild Rose Body Butter stond nog op me te wachten. In tegenstelling tot de scrub vond ik deze juist wat harder voelen dan ik had verwacht toen ik wat uit het potje haalde. Even dacht ik dat hij misschien zelfs moeilijk uit te smeren zou zijn, maar dat was gelukkig helemaal niet zo. Ik wreef de butter eerst een beetje tussen mijn handen en kon hem daarna moeiteloos mooi uitsmeren op mijn lichaam.

Samen voelde het als een heerlijke start van de dag. En de rest van de dag kon ik genieten van een superzachte en licht naar rozen geurende huid. Maar ook weer niet te sterk, want daar houd ik ook niet van. Precies goed eigenlijk!

4 tips van Urtekram voor een zachte huid

Wil je nou nog meer doen voor een heerlijk zachte huid? Dan heeft het Deense verzorgingsmerk Urtekram Nordic Beauty nog wel 4 tips om je huid eens lekker te verwennen en hem een ware hydratatieboost te geven. Zo kun je met een gezonde, stralende huid het voorjaar in.

Van binnen uit

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar een van de manieren om je huid te hydrateren, is door genoeg water te drinken. Om je huid van binnen uit te voeden, kun je volgens Urtekram elke dag het beste minstens 2 liter water drinken. Zo kan je lichaam afvalstoffen goed afvoeren en blijft je huid soepel en elastisch. Dus of je nu aan het werk bent, gaat sporten of even van het voorjaarszonnetje zit te genieten: zorg ervoor dat je altijd een fles water bij de hand hebt.

Niet te heet douchen

Deze tip noemde ik laatst al in mijn blogpost over haarverzorging van Urtekram. Maar ik vind hem zelf erg moeilijk. Ik hou namelijk zo van een hete douche – dat voelt zo ontspannend! Toch kun je beter niet zo heet douchen dat je er met een rode huid onder vandaan komt. Dat vinden je haar en je huid namelijk niet zo fijn: ze drogen ervan uit. Urtekram Nordic Beauty adviseert liever lauwwarme douches met een watertemperatuur van ongeveer 38 graden.

Daarnaast kun je beter niet te lang douchen – beter voor je huid, voor je portemonnee en voor het milieu. Gelukkig douche ik altijd kort, dus deze tip opvolgen gaat zeker lukken.

Scrubben

Als je huid droog is, hopen zich veel dode huidcellen op. Dat kan er wel eens voor zorgen dat crèmes en dergelijke minder goed kunnen intrekken in je huid. Daarom kan het bij een droge huid goed zijn om een keer per week te scrubben. Maar dan moet je wel een scrub gebruiken die mild genoeg om de huid niet te beschadigen. De Soft Wild Rose Body Scrub van Urtekram is verrijkt met amandelolie en heeft extra fijne zoutkristallen als scrubdeeltjes. Hij voelt bijna romig aan, smeert makkelijk en trekt snel in. Bovendien is de geur Soft Wild Rose echt heerlijk, zodat je wekelijkse scrubsessie echt een verwenmomentje is (hier vind je meer verwentips van Urtekram met producten uit de reeks Soft Wild Rose).

Foto: Urtekram via Triangle PR

Smeren op een vochtige huid

Als je jezelf na het douchen droog wrijft met een handdoek, kan de schurende beweging van de handdoek je huid irriteren. Liever dep je jezelf een beetje droog, zodat de huid intact blijft. Bovendien krijgt de huid dan meer tijd om het vocht op te nemen. Vervolgens breng je op de nog licht vochtige huid een verzorgende bodybutter of bodylotion aan. Hiermee verzegel je de hydratatie in de huid, aldus Urtekram. De Soft Wild Rose Body Butter met cacaoboter is hiervoor prima geschikt. Het vet in deze Body Butter vormt een beschermend laagje op de huid dat vocht vasthoudt, met als resultaat een soepele, glanzende huid. Er is trouwens ook een Body Butter van Urtekram met de frisse geur van citroengras (uit de reeks Blown Away).

Body Butter van Urtekram
Foto: Urtekram via Triangle PR

Probeer deze verwennerij zelf!

Wil je de Soft Wild Rose Body Scrub & Body Butter ook wel eens proberen?

De producten van Urtekram zijn onder andere verkrijgbaar bij bol.com en Holland & Barrett. Meer informatie over de producten vind je op de website van Urtekram.

De winnaar van de winactie was een reactie op Facebook.

Met dank aan Urtekram voor het ter beschikking stellen van de producten.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

46 reacties

 1. Ik ben bekend met de Urtekram shampoos
  Het lijkt me heel fijn om via deze loting kennis te maken met de andere verzorgende producten

  • Ik ken deze produkten niet masr ben heel nieuwsgierig geworden en zou ze graag eens uitproberen
   Dit zou n fijne manier zijn

   • Hallo Sandra, Graag loot ik mee. Ik ken het product nog niet, dus zou het heel graag zelf proberen. Wild Rose vind ik altijd een heerlijke geur. Over het algemeen ben ik een enorme fan van Scandinavische huidproducten, neem ze ook vaak mee terug naar Nederland, dus ben eigenlijk ook heel benieuwd naar deze.

 2. Het voorjaar komt eraan, de buitendouche kan binnenkort weer aan! Daarvoor is Urtekram ideaal, omdat het een natuurproduct is. Ik verheug me erop om ‘s ochtends met de opkomende zon buiten onder de douche te staan en ben benieuwd naar deze 2 producten!

  • Hi Sandra,
   Bedankt weer voor je leuke en leerzame tips! Altijd nuttig!
   Ik doe heel graag mee met deze winactie… je omschrijft het prachtig ik wil de scrub en body butter graag proberen zeker ook omdat het niet lange sterk ruikt! Dat vind ik ook belangrijk …
   Nu maar duimen!

   Fijne weekend Sandra! ????????

 3. Lijkt mij super om deze de komende tijd uit te proberen! Ik heb mijn laatste scrub recent opgemaakt en ben erg benieuwd naar deze. Ik denk dat ik de body butter cadeau geef aan mijn oma, die kan ze wel gebruiken namelijk!

 4. Zou deze set graag willen winnen voor een vriendin die mij door een hele moeilijke periode heeft geloosd ,zonder haar hadden dingen heel anders kunnen aflopen

 5. Die wil ik wel graag winnen voor mezelf, heb al diverse lekker producten van urtekram. Maar deze ken ik nog niet, heerlijk om mij hier eens mee te verwennen

  • Op 5 januari ben ik oma geworden van een tweeling, twee jongetjes. De tweeling is 3 maanden te vroeg geboren en zijn nu, na 10 weken ziekenhuis, thuis. Graag zou ik mijn schoondochter verrassen met deze heerlijke producten. Ze verdiend het!!

 6. Ik wil de producten graag cadeau doen aan een vriendin die door mijn verhalen over het reizen in Scandinavië deze zomer met ons meegaat naar Noorwegen. Ze is al een tijdje ziek en ik hoop dat dit en uiteraard ook onze reis haar deugd zal opkikkeren.

 7. Ik gebruik op het moment de body lotion van Urtekram en die bevalt erg goed. De body butter en scrub heb ik nog niet geprobeerd maar ik verwacht niet anders dan dat die ook lekker en goed voor mijn huid zijn. Graag maak ik kans.

 8. Ik durf nooit zo goed nieuwe huidproducten te proberen want mijn huid is overgevoelig. Maar het zou wel eens goed zijn om een stap te maken. Ik zou dus graag mee willen doen.

 9. In tegenstelling tot veel andere huidverzorgingsmerken heb ik bij Urtekram nooit last van irritaties. Toen ik in Zweden woonde kocht ik ook altijd de Nordic birch shampoo (Umeå zit nog steeds in mijn hart!). Helaas heb ik sinds enkele jaren last van (vermoedelijk) winterhanden wat erg pijnlijk kan zijn. Tot nu toe heb ik nog geen remedie gevonden, maar wie weet helpt deze set voor wat extra aandacht en verzorging voor mijn handen 🙂

 10. Ik ben gek op dit soort verwennerijen en ken deze producten nog niet. Ik zou er graag op deze manier eens kennis mee maken.

 11. Oh dit lijkt me heerlijk!
  De manier waarop je deze producten beschrijft, je enthousiasme, is erg aanstekelijk!
  Ik wil ze dolgraag proberen.

 12. In de meivakantie ga ik weer naar Scandinavie ( Zweden) en dit lijkt me een heerlijke toevoeging aan mijn paklijst????. Fijn om op vakantie iets nieuws te proberen!
  Groetjes Gerdien

 13. Wat lijkt me dit heerlijk om van te gaan genieten! Ik ken de producten nog niet, maar door je verhaal zou ik ze ontzettend graag gaan gebruiken!
  Ik loot graag mee!

 14. Ik ken deze produkten niet maar ben na jouw enthousiaste verhaal heel nieuwsgierig geworden en zou ze graag eens uitproberen.
  Dus dit zou een fijne manier zijn!

 15. Het lijkt mij heerlijk om mijn moeder van 88 te verwennen met zo’n lekker product. Na het verliezen van haar 2e partner en daarna borstkanker gekregen kan ze wel een verwennerijtje gebruiken ????
  Liefs Laila

 16. De shampoo en conditioner van Urtekram haarverzorging gebruik ik al een tijdje omdat mijn huid nogal reageert op andere shampoos.
  Je haar komt er ook beter uit en blijft langer mooi zul je merken als je dit merk gebruikt.
  Andere producten ken ik niet dus zou leuk zijn om op deze manier kennis mee te maken.

 17. Ik gun hem nu mezelf wel even ????, omdat ik al een aantal weken overspannen thuis zit.
  Fijn verwen- momentje voor mezelf zou zeker welkom zijn!

 18. hallo Sandra,

  ik ben een blije gebruiker van Urtekram producten. Zou deze set graag cadeau willen doen aan mijn dochter, ze is zwanger van haar tweede kindje en die zwangerschap verloopt niet zoals gehoopt, dat brengt veel onzekerheid mee. Ze houdt erg van de geur van rozen en dit lijken mij zulke fijne producten voor haar.

 19. Dag Sandra Onze schoondochter gaat deze zomer met het gezin naar Denemarken en ik zou het zo leuk vinden om haar nu al wat ‘ Deens’ te schenken!! Het zou haar ook echt verrassen! Groetjes Ineke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.