Urtekram Rise and Shine

Nordic Beauty van Urtekram in drie nieuwe geuren

Zoals jullie eerder al konden lezen, ben ik fan van het Deense merk Urtekram. Behalve dat het Scandinavisch is, vind ik het ook fijn dat de producten biologisch zijn – zowel voor mezelf als voor de natuur. Op dit moment ben ik een nieuwe productreeks van Urtekram aan het uitproberen: Rise & Shine. Hieronder lees je er meer over.

Nordic Beauty van Urtekram

Zoals ik al schreef, staat Urtekram (‘kruidenknuffel’ in het Deens) voor biologische verzorgingsproducten met de nadruk op het welzijn van mens, dier en natuur. Wat ik zelf ook mooi vind aan Urtekram, is dat ze niet pas de laatste jaren zijn begonnen met een natuurlijkere manier van werken: ze werken al biologisch sinds 1972, toen dat nog helemaal niet ‘in’ was.

Urtekram wil dit benadrukken met een nieuwe uitstraling: een logo waarin kruiden centraal staan en daaronder de woorden Nordic Beauty. Ter gelegenheid van dit nieuwe jasje zijn ook drie nieuwe productreeksen gelanceerd, elk met hun eigen botanische geur:

  • Rise & Shine
  • Blown Away
  • Tune In

Per productreeks zijn de volgende producten verkrijgbaar:

  • shampoo & conditioner
  • body wash & body lotion
  • handzeep & handcrème

Update: inmiddels is er ook gezichtsverzorging in deze geuren!

Ecocert- en Zero Plastic Inside-gecertificeerd

Alle producten zijn gemaakt met natuurlijke ingrediënten en zijn Ecocert-gecertificeerd biologisch, dierproefvrij en vegan. De verpakkingen die Urtekram gebruikt, zijn sinds vorig jaar allemaal gemaakt van suikerrietafval, een milieuvriendelijk alternatief voor gewoon plastic. Urtekram heeft dan ook het Zero Plastic Inside-certificaat van de Plastic Soup Foundation verdiend.

Urtekram Rise and Shine

Getest: Rise & Shine

Op dit moment ben ik dus Rise & Shine aan het uitproberen. En op dit soort momenten vind ik het altijd zo jammer dat ik wel beelden, maar geen geuren aan mijn blogposts kan toevoegen! Ik vind de geur ‘Spicy Orange Blossom’ (een combinatie van sinaasappelbloesem en warme specerijen) namelijk echt heel lekker.

Vanmorgen tijdens mijn hardlooprondje liep ik me er gewoon al te verheugen op mijn douche na afloop. Met de shampoo, conditioner, body wash en body lotion die allemaal deze lekkere geur hebben, voelde die douche na het hardlopen toch een beetje als een klein wellness-momentje. Dankzij voedende ingrediënten zoals sheaboter, jojoba-olie, aloë vera en hyaluronzuur worden je haar en je huid er ook nog eens heerlijk zacht van.

Urtekram Rise and Shine

En omdat we nog steeds allemaal “onze handen stuk wassen”, komen deze handzeep en handcrème ook heel goed van pas. Want ik wil natuurlijk helemaal niet rondlopen met ruwe handen of zelfs kloofjes! We hebben dan ook (zeker sinds maart) altijd een tubetje handcrème naast de handzeep staan. Maar dit is de eerste keer dat ze ook nog eens bij elkaar passen. En het lekkere geurtje stimuleert me alleen maar om nog vaker zeep te gebruiken bij het handen wassen.

Urtekram Rise and Shine

Al met al heb ik eigenlijk maar één wens: hoe fijn zou het zijn om ook je gezicht te kunnen reinigen en verzorgen met producten met dezelfde geur?

Over Tune In

De productreeks Tune In van Urtekram spreekt me ook erg aan. Die heeft namelijk de geur van lavendel en daar ben ik echt dol op. Waar Rise & Shine een opwekkende werking heeft dankzij de frisse sinaasappelbloesem en de kruidige specerijen, hebben de producten van Tune In juist een kalmerende werking. Lekker voor het slapengaan bijvoorbeeld, of op een luie zondagochtend. Tune In is samengesteld met verzorgende aloë vera, in combinatie met wilgenschorsextract en hyaluronzuur. De toegevoegde broccolizaadolie in de shampoo en conditioner laat dof haar weer glanzen.

urtekram
Foto: Urtekram/Triangle PR

Over Blown Away

Blown Away heeft een geur die doet denken aan de zomer: die van frisse citrus en citroengras. De shampoo en conditioner geven pluizig en sluik haar een hydratatieboost en voedende ingrediënten als aloë vera en hyaluronzuur laten dof haar weer stralen. Het verkwikkende citroengras zorgt voor zacht, gezond en stralend haar dat makkelijk te borstelen is

Al met al vind ik de kruidige geur van Rise & Shine perfect passen bij het seizoen waar we nu in zitten. Blown Away lijkt me heerlijk verfrissend in de zomer en Tune In met lavendel… Tja, lavendel vind ik eigenlijk altijd een goed idee 🙂 (Update – inmiddels heb ik Tune In met lavendel geprobeerd – je leest er hier over.)

De producten van Urtekram zijn onder andere verkrijgbaar bij bol.com, De Online Drogist en Holland & Barrett (waar regelmatig flinke acties zoals ‘2e product 1 euro’ gelden).

Welke geur spreekt jou het meest aan?

Ik mocht de nieuwe Rise & Shine-producten van Urtekram uitproberen voor ScandinavischLeven.nl.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.