urtekram soothing lavender

Waarom ik wel wat Soothing Lavender van Urtekram kan gebruiken dit weekend

We zijn bezig met een lekker lang weekend en eerlijk gezegd kon ik dat ook wel gebruiken. Ik ben wel toe aan wat selfcare, me-time of hoe je het ook wilt noemen. Het kwam dan ook heel goed uit dat ik wat producten uit de reeks Soothing Lavender van Urtekram had staan, die ik had bewaard voor een goed moment om mezelf hier eens mee te verwennen. Dat moment was nu gekomen.

Even heel eerlijk

Eigenlijk heb ik het hier het afgelopen jaar zo min mogelijk over corona gehad. Vanaf het moment dat de eerste lockdown begon, heb ik eigenlijk alleen maar harder gewerkt aan mijn websites. Misschien zelfs een beetje met oogkleppen op: gewoon doorgaan, de moed erin houden. Het komt wel weer goed. Maar als ik eerlijk ben, kwam de klap hard aan. Ik had tenslotte een bedrijf waarin de meeste inkomsten afkomstig waren uit geboekte reizen naar Scandinavië. En iedereen weet hoe rampzalig corona is geweest en nog steeds is voor bedrijven in de reisbranche. Mijn inkomsten zakten enorm in en hoewel er vorige zomer wel wat mogelijk was, is het bij lange na nog niet op het oude niveau.

Gelukkig heb ik met heel hard werken het hoofd redelijk boven water weten te houden dankzij ScandinavischLeven.nl, waar ik schrijf over manieren om Scandinavië in huis te halen. Maar het blijft een feit dat het bedrijf waaraan ik sinds 2013 zo keihard heb gewerkt een enorme knauw heeft gekregen en dat de toekomst nog steeds onzeker is.

Na een jaar lang de moed erin houden, ging dat de afgelopen weken opeens een stuk moeilijker. Het besef dat ik nu al een jaar lang hardnekkig mijn best doe om vertrouwen te houden en door te werken alsof alles gewoon goed liep, zorgde ervoor dat mijn motivatie weg was. Opeens vond ik het superlastig om voor de zoveelste dag achter de laptop te gaan zitten schrijven over bestemmingen waar we vast ooit wel weer een keer naartoe kunnen. Natuurlijk probeerde ik me weer vast te houden aan het werken aan ScandinavischLeven.nl, maar het lukte maar niet. Ik zat er even doorheen.

Tijd voor ontspanning!

Het kostte me een paar dagen om dit te accepteren. Ik ben normaal gesproken een heel gedisciplineerd iemand en ik ergerde me er kapot aan dat het me niet lukte om de klusjes aan de website uit te voeren die in mijn agenda stonden. Tot ik me opeens realiseerde dat het best wel even mocht. Ik mag best wel even enorm balen van de gevolgen die de pandemie voor mijn bedrijf heeft en het is oké als ik daardoor even niet zo hard kan werken als anders.

Het lange paasweekend had dus niet op een beter moment kunnen komen! Dit weekend staat voor mij in het teken van af en toe een paaseitje, een beetje wandelen, een goed boek (oké, wel Scandinavisch…) en wat badderen. En alsof het zo heeft moeten zijn, had ik nog wat onaangebroken producten staan van het Deense merk Urtekram in mijn lievelingsgeur aller tijden: lavendel. Urtekram heeft deze geurlijn zelfs Soothing Lavender genoemd – en als ik iets nodig had, dan was het wel een beetje ‘soothing’. Helemaal perfect dus.

urtekram soothing lavender

De producten van Soothing Lavender

Ik noemde Soothing Lavender al eens in deze post over drie nieuwe geurlijnen van Urtekram: Rise & Shine (Spicy Orange Blossom), Blown Away (Wild Lemongrass)) en Tune In (Soothing Lavender). Eerst testte ik Rise & Shine. Die beviel zo goed dat ik Blown Away ook wel eens wilde proberen. Deze bleek ook lekker: elke keer dat ik de bodylotion gebruik, moet ik denken aan een heerlijke limoentaart 🙂 Nu is het dus tijd voor nummer drie: Tune In met de kalmerende geur van lavendel.

Dit weekend loop ik rond in een ontspannende, lavendel-paarse wolk dankzij deze producten:

  • de Body Wash en Body Scrub voor tijdens een ontspannende warme douche of een heerlijk warm bad
  • de Body Lotion end Body Oil voor daarna

Verder zijn er nog handzeep & handcrème in deze geur, shampoo & conditioner en een stuk zeep. Behalve natuurlijke lavendelolie zijn ook ingrediënten als aloe vera en shea butter gebruikt in deze producten. Ze zijn gecertificeerd door Ecocert Cosmos Organic, 100 % van natuurlijke oorsprong en vegan.

Ik zag op de website van Urtekram dat er voor de geuren Spicy Orange Blossom en Wild Lemongrass nu ook een gezichtslijn is met reinigingsgel en vochtinbrengende crème. Wie weet komen die er ook nog wel voor Soothing Lavender. Ik hoop het wel, want de geur is echt heel fijn!

Waar koop je spullen van Urtekram?

Als ik zelf spullen van Urtekram wil kopen, kijk ik meestal eerst bij De Online Drogist. Die hebben een vrij groot assortiment, dus de kans om daar te vinden wat ik wil, is best groot. Daarnaast vind ik daar de prijzen en de voorwaarden voor gratis bezorgen erg vriendelijk. Wat ook de moeite is, is om even te kijken bij Holland & Barrett, want daar geldt regelmatig ‘2e product voor 1 euro’ of iets dergelijks.

Ik kreeg de producten van Urtekram om op Scandinavisch Leven.nl te kunnen schrijven wat ik ervan vond.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.