Shine Lavender Shampoo an Urtekram

Glanzend haar met Shine Lavender Shampoo van Urtekram

Eerlijk gezegd vind ik het niet zo heel erg om grijs te worden. En als mijn kinderen dan ook nog zo aardig zijn om mijn grijze lokken zelfs ‘zilver’ te noemen, heb ik nog minder haast om ze weg te werken. Maar wat ik wel jammer vind, is dat mijn haar er soms nogal dof en pluizig uitziet. Ik werd dan ook nieuwsgierig toen ik de nieuwe Shine Lavender Shampoo van het Deense merk Urtekram Nordic Beauty zag. Zou dit mijn donkerblonde en grijze haren mooi glad en glanzend kunnen maken?

Het geheim van een goede basis

Maar hoe komt het dan dat mijn haar er soms zo dof en pluizig uitziet? Dat schijnt grotendeels te maken te hebben met de hoofdhuid. Gezond en verzorgd haar begint volgens Urtekram Nordic Beauty namelijk met een gezonde hoofdhuid. “Het haar wordt beschermd door de oliën op de hoofdhuid. Daarom is verzorging van de hoofdhuid minstens zo belangrijk als een goede shampoo,” tipt het Deense merk.

De nieuwe Shine Lavender Shampoo verzorgt daarom zowel het haar als de hoofdhuid. Zo zorgt deze plantaardige shampoo ervoor dat je haar glanst en minder snel uitvalt. Lactobacillus ferment en extract van witte wilgenbast kalmeren en voeden de huid. Tegelijkertijd stimuleert essentiële lavendelolie de haargroei.

Shine Lavender Shampoo  an Urtekram
Foto: Urtekram via Triangle PR

3 tips voor gezond en glanzend haar

Daarnaast vond ik bij Urtekram nog drie tips voor gezond en glanzend haar:

  1. Als je de hoofdhuid tijdens het wassen van je haar masseert, stimuleer je de daarmee doorbloeding van de hoofdhuid. Dat leidt uiteindelijk tot minder haaruitval. Verder is het masseren van de hoofdhuid rustgevend en zorgt het ervoor dat de shampoo beter doorwerkt in het haar. Let wel goed op dat je alleen druk uitoefent met je vingertoppen en niet met de nagels in de hoofdhuid drukt.
  2. Ik moet toegeven dat ik graag douche met heet water en daar zou voor mij wel eens een belangrijk verbeterpunt kunnen zitten. Temperatuur is namelijk ook belangrijk voor gezond haar. Net zoals je van hitte een droge huid kunt krijgen, kun je er ook droog haar van krijgen. Glanzende lokken zijn dan ook gebaat bij koud(er) water. Ik moet dus maar eens gaan proberen om mijn haar te wassen met koud – nou ja, in ieder geval lauwwarm water.
  3. Deze doe ik dan weer wel goed: ga je haar vooral niet meteen föhnen als je net uit de douche komt. Laat het eerst voor ongeveer 75% natuurlijk opdrogen en ga daarna pas eventueel aan de slag met de föhn en een ronde borstel. Zo voorkom je dat haarpunten splijten en haren afbreken.

Ook de Shine Lavender Shampoo proberen?

Nou ik ga de tips proberen. En de shampoo denk ik ook.

De Shine Lavender Shampoo van Urtekram Nordic Beauty is vegan en biologisch, dus niet alleen lief voor je haar maar ook nog eens voor de planeet. Hij is verkrijgbaar in twee formaten: 250 ml (€8,49) of 500 ml (€14,99).

De producten van Urtekram zijn onder andere verkrijgbaar bij bol.com en Holland & Barrett. Meer informatie over de producten vind je op de website van Urtekram.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.