Fjällräven High Coast Hip Pack

Wandelen met een heuptasje: de Fjällräven High Coast Hip Pack

Ken je dat? Het is heerlijk weer om te wandelen en je wilt wel zo de deur uit lopen. Wat heb je nou eigenlijk nodig tijdens zo’n korte wandeling? Sleutels, telefoon, misschien een pakje papieren zakdoekjes… Zonde om daar een hele rugzak voor mee te nemen. Maar niet alle kleding heeft zakken – zeker niet in de zomer. In die gevallen neem ik tegenwoordig mijn High Coast Hip Pack van Fjällräven mee. Zelfs mijn reisgids met wandelingen in Twente past erin!

Of toch thuislaten?

Ik vind het het allerlekkerst om te wandelen zonder rugzak. Sowieso sleep ik het liefst zo min mogelijk spullen mee. Mijn huissleutel kan ik altijd wel ergens kwijt – desnoods aan een sleutelkoord om mijn nek. Met mijn telefoon is dat een iets ander verhaal. Ik ben hem al eens kwijtgeraakt omdat hij uit een open zak was gevallen, dus het liefst doe ik die in een zak met een rits. Maar die heb ik lang niet altijd, zeker niet als het weer is voor een korte broek en een T-shirt.

Thuislaten dan maar? Dat heb ik een tijdje geleden een keer gedaan. Zul je net zien – dat pakte dus niet goed uit. Tijdens die wandeling werd ik gebeten door een loslopende hond. Ja, zo eentje die nooit wat doet inderdaad. Wel dus. Hij beet me in het voorbijgaan vol in mijn dijbeen en dat deed meteen verbazingwekkend veel pijn. Ik had bloedende beetwondjes en de plek werd al snel behoorlijk dik en paars. De tranen stonden in mijn ogen en het liefst wilde ik zo snel mogelijk naar huis. En naar de huisarts voor een tetanusprik (en naar later bleek ook antibiotica vanwege de diepe kneuzing rondom de beet).

Maar… ik had geen telefoon bij me, omdat het zo warm was en ik geen geschikte zakken in mijn kleren had. Ik kon me dus niet even laten ophalen door mijn man, terwijl die wel gewoon thuis was. Er zat niks anders op dan eerst naar huis te wandelen. En laat ik nou toevallig net op het verste punt van de wandeling zijn gebeten… Dan duurt zo’n wandeling lang en dat was geen leuke ervaring. Voortaan toch maar weer altijd mijn telefoon meenemen.

My first heuptasje

En nu heb ik dus een heuptasje. Ik dacht tot voor kort eigenlijk dat heuptasjes net zo’n no-no waren om mee rond te lopen als sokken in sandalen. Maar van mijn dochters had ik al begrepen dat je er tegenwoordig heel goed mee gezien kunt worden. Ik had er zelfs al een keertje een van mijn dochters geleend. Tijd voor mijn eigen heuptasje nu.

Fjällräven High Coast Hip Pack
Met heuptasje wandelen op het Buurserzand

De High Coast Hip Pack

Ik koos voor de High Coast Hip Pack van Fjällräven. Die is genoemd naar de Zweedse Hoge Kust (Höga Kusten), een natuurgebied vol eilanden, baaien, meren en heuvels waar we eigenlijk deze zomer naartoe hadden willen gaan. Jammer genoeg zal ik nog wat langer moeten blijven dromen van een bezoek aan deze regio. Maar ik vind het wel leuk dat Fjällräven outdoorspullen noemt naar mooie natuurgebieden in Zweden (net als mijn Abisko Trail Fleece).

Dit heuptasje is lekker licht en compact. Het heeft een verstelbare riem die ook om mijn heupen makkelijk past. Er kan verbazingwekkend veel in: niet alleen die broodnodige huissleutels en telefoon, maar zelfs mijn gidsje met wandelingen in Twente.

Fjällräven High Coast Hip Pack
Handig om de wandelgids onderweg makkelijk te kunnen pakken

En ik moet zeggen: zo’n heuptasje bevalt uitstekend, vooral omdat je tijdens het wandelen makkelijk even iets tevoorschijn kunt halen. Ik maak regelmatig foto’s tijdens het wandelen en nu kan ik mijn telefoon heel makkelijk even pakken en weer wegstoppen, zonder stil te hoeven gaan staan. Dat lukte me niet als ik hem uit mijn rugzak moest halen, of uit de zakken in mijn outdoorbroek waarin hij nogal strak op mijn been zit. Daar wordt-ie trouwens ook best klammig van, als ik een beetje loop te zweten. En dan had ik weer een beslagen lens – ook opgelost.

Kortom, ik ben om. En wil je toch een rugzakje, dan kun je zo’n hippe ‘hip pack’ blijkbaar ook goed schuin over je schouder dragen, met het tasje aan de voor- of achterkant. Ook horizontaal kun je er trouwens voor kiezen om het tasje voor of achter te dragen – of om te variëren.

Fjällräven High Coast Hip Pack
In de winter wandel ik graag in deze trui, die ook geen zakken heeft

Materiaal en vakjes

Voor als ik onderweg een buitje tegenkom, is het heuptasje gelukkig waterdicht. Het nylon materiaal is ook nog eens 100% gerecycled en dat vind ik altijd een prettig idee. Aan de kant waar het tasje op je lichaam rust, is een laagje ventilerende opengewerkt materiaal aangebracht om ‘plakken’ te voorkomen.

Het hoofdvak van het heuptasje heeft een open binnenvakje en een clip waaraan je een sleutel(bos) kunt bevestigen. Het hoofdvak sluit je af met een tweewegsrits. Ook aan de voorkant en aan de achterkant (tegen je lichaam aan) van het tasje zit nog een (kleiner) ritsvak.

Fjallraven High Coast Hip Pack

Als je dit heuptasje niet gebruikt, kun je hem in het achtervak vouwen, zodat hij nog compacter is en de riem, ritsen etc. niet uitsteken.

fjallraven heuptasje
Opgevouwen is het tasje iets groter dan mijn telefoon

Hier koop je zo’n High Coast Hip Pack

De High Coast Hip Pack is verkrijgbaar in de kleuren Shark Grey, Dark Grey, Rowan Red, Navy en Green. Op de website van Fjällräven kun je de kleuren goed met elkaar vergelijken. Voor de actuele prijzen kun je het beste even in de winkels kijken, bijvoorbeeld bij Bever of bol.com.

Ik kreeg dit heuptasje om een review op Scandinavisch Leven te kunnen schrijven.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.