Vluchtelingenleed in de Zweedse serie Missing People

Onmacht, radeloosheid en vastberadenheid – dat zien we terug in de beklemmende Zweedse serie Missing People (Försvunna Människor). De serie, die is geschreven door Ulf Ryberg en is geregisseerd door Tova Magnusson, biedt een zenuwslopende kijkervaring.

Het verhaal van Missing People

Op een snikhete zomerdag rijdt Erwin (gespeeld door Peter Viitanen) met zijn truck over de Öresundbrug van Denemarken naar Zweden, zoals hij al zo vaak gedaan heeft. Maar wat routine zou moeten zijn, blijkt een zenuwslopende rit te worden. In zijn truck smokkelt Erwin namelijk acht Syrische vluchtelingen mee. Erwins baas werkt mee aan het transport om zijn bedrijf te redden. Erwin doet het omdat hij wil helpen. Onder de vluchtelingen bevinden zich ook een zwangere vrouw en een koortsige peuter, voor wie de reis één grote nachtmerrie is. Daarom besluit Erwin ze een plekje in de cabine achter de chauffeur te geven. Maar dan staat er een politiecontrole op ze te wachten…

Foto met dank aan Lumière

De cast van Missing People bestaat uit Jonathan Qahoush, Miriam Ingrid, Noah Härling, Peter Viitanen (die je misschien eerder hebt gezien als Olof Palme in Den osannolika mördaren), Ramtin Parvaneh (ook te zien in The Machinery), Sandra Stojiljkovic (een bekend gezicht uit onder andere Wallander en The Bridge), Vilhelm Blomgren (Midsommar) en Ville Virtanen (alias Sorjonen).

Waar is Missing People te zien?

De serie Missing People bestaat uit 6 afleveringen van 60 minuten en is nu verkrijgbaar op dvd.

Wist je dat je via NLZIET alle Nederlandse on-demand televisie (NPO, RTL, etc) kunt bekijken wanneer jij dat wilt? Hier kun je het 14 dagen gratis uitproberen.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.