thule schoudertas

Op pad in stad en land met de Thule Subterra 2-schoudertas

Je weet dat ik erg van praktisch houd. Praktische schoenen, praktische kleding, praktische tassen… In veel gevallen betekent dat laatste een rugzak. Zo is het gewicht dat ik bij me heb gelijk verdeeld over mijn schouders (fijn voor mijn rug) en heb ik mijn handen vrij. Maar er zijn ook gevallen waarin ik liever geen rugzak gebruik. Bijvoorbeeld als ik een zakelijke afspraak heb. Dan wil ik er soms iets netter uitzien. Bovendien is het met een schoudertas makkelijk om tijdens een gesprek moeiteloos bijvoorbeeld mijn visitekaartje te kunnen pakken, zonder eerst mijn rugzak van mijn rug te hoeven halen. Daarom ben ik erg blij dat ik nu een schoudertas heb gevonden die ik zelf prima geschikt vind voor zakelijke afspraken, maar die toch allerlei praktische functionaliteiten heeft en zo comfortabel draagt dat ik er zelfs al mee ben gaan wandelen. Hieronder vertel ik je meer over deze tas.

Mijn Thule Subterra 2-schoudertas

Bij mijn zoektocht naar een schoudertas die ik zou kunnen gebruiken voor zakelijke afspraken, maar die wel genoeg ruimte bood én comfortabel te dragen zou zijn, kwam ik uit bij de schoudertas uit de nieuwe Thule Subterra 2-collectie. Helemaal toevallig was dat niet, want ik heb ook al heel veel plezier van mijn Subterra-weekendtas van Thule. Ik word gewoon heel blij van de combinatie van hoe deze tassen eruitzien en hoeveel praktische functionaliteiten ze in huis hebben.

thule schoudertas

En dus heeft mijn Thule Subterra-weekendtas nu een vriendje of vriendinnetje: de Thule Subterra 2-schoudertas. Deze viel me in eerste instantie op vanwege het formaat. Omdat ik nogal ver van de Randstad woon, combineer ik vaak meerdere zakelijke afspraken in één dag en ben ik daardoor meestal van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat op pad.

Ik reis altijd met het openbaar vervoer en neem daarom bijna altijd mijn laptop mee. Als je toch 4 uur in de trein zit, kun je die tijd net zo goed nuttig besteden, toch? Daarnaast neem ik altijd wat eten en drinken mee (zodat ik niet bij de stationskiosk bezwijk voor ongezonde snacks) en een jas of trui om aan te trekken als het in de loop van de dag kouder wordt of gaat regenen. Tel daar dingen als visitekaartjes, pen en papier, mijn telefoon plus lader/powerbank en mijn noise cancelling-hoofdtelefoon bij op en je hebt toch best wat spullen. In veel ‘nette’ handtassen krijg ik dit niet allemaal mee.

thule schoudertas

Maar in deze schoudertas dus wel en dat is heel fijn. En toch heb ik niet het gevoel dat ik ‘bepakt en bezakt’ aankom op mijn zakelijke afspraken. Dat komt denk ik door het strakke, minimalistische ontwerp van de tas.

De cijfers op een rij

Los van wat ik vind van deze tas, wil ik nu eerst even de cijfers en andere feitjes op een rij zetten:

 • De tas heeft een inhoud van 22 liter
 • Zonder inhoud weegt hij 0,7 kg
 • De afmetingen zijn 49 x 22,5 x 33,5 cm
 • De constructie van de tas is duurzaam dankzij het gebruik van YKK-ritsen en 800D-nylon met een waterbestendige afwerking die vrij is van PFC’s, (chemicaliën die schadelijk kunnen zijn voor het milieu)
 • Deze tas heeft het bluesign®-certificaat. bluesign® is een strenge internationale certificering die de bescherming van werknemers, consumenten en het milieu waarborgt.
 • De prijs van de tas is € 149,95
thule schoudertas
Dankzij de vlakke bodem valt de tas niet om als je hem neerzet

Handige vakjes

Maar de grootste reden dat ik fan ben van Thule (naast de uitstraling, de extreem hoge kwaliteitseisen die ik met eigen ogen heb gezien in hun testcentrum en simpelweg het feit dat ze uit Zweden komen) zijn de handigheidjes die altijd in hun tassen verwerkt zitten. Al mijn Thule-tassen (ook bijvoorbeeld mijn Thule Aion-rugzak) zitten vol met handige vakjes en andere handigheidjes.

Zo bevat deze schoudertas:

 • Gewatteerde vakken voor een laptop van 16″ en een tablet van 10,9″
 • Een binnenvak met rits over de hele lengte van de tas waarin ik kleine spullen makkelijk terugvind
 • Een veiligheidsvakje voor bijvoorbeeld je telefoon en je paspoort, met tussenschot en sleutellus. Heel grappig: dit vak is zowel van de buitenkant als vanuit de binnenkant van de tas toegankelijk
 • Een apart vak met ritssluiting voor een waterfles waarin deze altijd rechtop blijft staan (anders ben ik toch altijd bang voor lekkage)
 • Een brede band om de tas vast te zetten op een rolkoffer

In deze video kun je alle vakjes goed bekijken:

Drie kleuren

Deze schoudertas van Thule is er in drie kleuren:

 • Vetiver Gray
 • Dark Slate
 • Black

De kleur die ik heb uitgekozen en die je dus ook op de foto’s ziet, is Dark Slate. Ik vond deze netjes en met veel kleding te combineren, maar toch weer net even anders dan ‘gewoon’ zwart of grijs. Dat trok me erin aan. Op de website van Thule kun je alle kleuren (en alle andere informatie over deze tas) bekijken.

thule schoudertas

Toch de natuur in?

Nu is deze tas dus mijn vaste maatje op weg naar zakelijke afspraken. Maar soms… soms heb ik een dagje in de stad gepland en dan kan ik het toch weer niet laten om ook nog even de natuur in te trekken. Dat kan gelukkig ook met deze tas. Hij draagt er prettig genoeg voor. De schouderbanden zijn stevig, breed en snijden niet in je schouders.

thule schoudertas

Waar is Thule Subterra 2 verkrijgbaar?

Ben je nieuwsgierig geworden of kun jij ook wel zo’n stijlvolle en toch praktische schoudertas gebruiken? Hier vind je deze tas op de website van Thule. De Thule Subterra 2-collectie omvat behalve deze schoudertas onder andere ook rugzakken, handbagagetassen op wielen en een toilettas. Hier vind je alle Subterra 2-modellen. De tassen en koffers in de Thule Subterra 2-collectie zijn ook verkrijgbaar bij bol.com, dat zelfs een complete Thule Shop heeft.

Ik kreeg deze tas van Thule om op Scandinavisch Leven te schrijven wat ik ervan vind.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.