urtekram shampoo met gember geur

Getest: de nieuwe Sweet Ginger Flower van Urtekram

Vroeger moest ik er niets van hebben, maar tegenwoordig ben ik er gek op: gember. Gemberthee, gember bij het koken… Het kan voor mij niet vaak genoeg. Ik werd dan ook helemaal enthousiast toen ik zag dat het Deense biologische verzorgingsmerk Urtekram een nieuwe productlijn introduceert: zeven natuurlijke producten met de unieke geur van gemberbloem. En oh wat ruikt dat lekker!

De weldaad van gember

De Scandinavische verzorgingsproducten in de Sweet Ginger Flower-reeks hebben dankzij de toevoeging van gember en ginsengwortelextract een oriëntaals tintje. Gember is al eeuwenlang een van de meest gebruikte Chinese geneeskrachtige kruiden – onder andere bij ongemakken zoals een droge huid. Maar ook recentere wetenschappelijk onderzoeken hebben aangetoond dat gember ontstekingsremmende stoffen bevat.

Gember wordt dan ook veel gebruikt vanwege zijn versterkende en stimulerende eigenschappen. Zo kan gember futloos haar weer tot leven brengen en laten glanzen. Ook je huid krijgt er – zeker in combinatie met de hydraterende werking van aloë vera – een gezonde gloed van. Ook goed om te weten: gember helpt bij het voorkomen van spierpijn. De warme geur van gember helpt tegen mentale vermoeidheid en geeft je een oppepper. Alle reden dus om de natuurlijke producten van Urtekram op basis van gember eens te proberen.

Sweet Ginger Flower

De productreeks Sweet Ginger Flower van Urtekram bestaat uit zeven producten die het lichaam van top tot teen verzorgen:

  • Haarschilfers krijgen geen kans met de Anti-Dandruff Shampoo en Conditioner. Dit duo pakt de droge hoofdhuid aan met panax-ginsengextract. In de Chinese geneeskunde wordt ginseng beschouwd als een helend medicijn tegen diverse huidproblemen. Zo zou het de doorbloeding in de (hoofd)huid bevorderen en de huid soepel houden. Daarmee helpt ginseng dus perfect tegen roos.
  • Voor de verzorging van je hele lichaam is er de Sweet Ginger Flower Body Wash, de Sweet Ginger Flower Body Lotion en de Sweet Ginger Flower Dry Body Oil.
  • Je handen verzorg je met de Sweet Ginger Flower Hand Wash en Sweet Ginger Flower Hand Cream.
Urtekram Sweet Ginger Flower
Foto: Urtekram via Triangle PR

Mindful genieten van de geur

Voor een ‘mindful’ belevenis raadt de Deense holistische beauty-expert Line Friis aan om bij gebruik van de body wash de zoete, bloemige geur met de pittige kick diep in te ademen tijdens het douchen. “Door de body wash goed samen te wrijven in de handen voordat je je lichaam insmeert, komt de geur van gemberbloem echt tot leven. En door diep uit te ademen, kun je wel 70% van alle gifstoffen in het lichaam loslaten. Ditzelfde principe kun je uiteraard ook toepassen bij het gebruik van de Sweet Ginger Flower Hand Wash. Neem ook daarbij echt even de tijd om de geur diep in- en uit te ademen en om de goede energie door je lichaam te voelen stromen.”

Getest: shampoo, crèmespoeling en body oil

Tijd om te testen! Na een pittige sessie in de sportschool maakte ik voor het eerst de fles shampoo van Urtekrams Sweet Ginger Flower open. Dat rook meteen al heel erg lekker. Ik volgde de tip op die ik eerder van Line Friis had gekregen bij de introductie van de rozenproducten van Urtekram en wreef de shampoo eerst even goed in mijn handen, zodat de geur goed kon vrijkomen. Hmmmmm… Ik had er een hele sterke associatie bij, maar ik kon er mijn vinger nog niet op leggen wat dat nou precies was.

Terwijl ik de shampoo in mijn haren deed, was ik druk op zoek naar datgene waar deze lekkere geur me nou precies aan deed denken. Het was fris en tegelijkertijd toch pittig, het deed me aan de zomer denken… En opeens wist ik het: de geur deed me denken aan een verfrissend glas Ginger Ale (een drankje dat ik erg lekker vind).

Ook de crèmespoeling had die heerlijke frisse geur. En mijn haren bleven er nog lang naar ruiken – niet nadrukkelijk, maar af en toe merkte ik een vleugje gember op in mijn neus. De body oil vond ik wat minder duidelijk naar gember ruiken, maar voelde wel heerlijk zacht aan op mijn huid.

Mijn conclusie na een paar keer gebruiken was hetzelfde als toen ik een tijdje gelden enkele parfumvrije producten van Urtekram uitprobeerde. De geuren van Urtekram zijn een belangrijke reden waarom ik hun producten zo graag gebruik (en die miste ik dan ook echt bij de parfumvrije reeks). Mijn favoriete geuren zijn:

  • Soft Wild Rose
  • Spicy Orange Blossom
  • Wild Lemongrass
  • Soothing Lavender
  • En nu dus Sweet Ginger Flower

Ik zou niet weten welke van deze geuren ik als ultieme favoriet zou moeten aanwijzen. Ik heb er meerdere in huis en bepaal mijn keuze afhankelijk van het moment van de dag en mijn stemming. Behoefte aan ontspanning, misschien wel voor het slapengaan? Dan kies ik lavendel. Zin in iets verfrissends aan het begin van mijn werkdag? Dan wordt het sinaasappel, citroengras of gember. Roos associeer ik met een uitgebreid verwenmomentje. Maar eigenlijk voelen alle geuren van Urtekram wel als verwennerij.

urtekram shampoo met gember geur

Vegan Society en ECOCERT

Net als alle overige producten van Urtekram Nordic Beauty heeft de volledige productreeks het Vegan Society- en ECOCERT-keurmerk. Dat betekent dat de producten biologisch, dierproefvrij en veganistisch zijn. Ook heeft Urtekram Nordic Beauty het Zero Plastic Inside-certificaat en zijn de producten vrij van microplastics. Daarnaast zijn de verpakkingen grotendeels gemaakt van suikerriet, een hernieuwbare bron die CO2 absorbeert.

Urtekram Sweet Ginger Flower is onder andere verkrijgbaar bij bol.com en Holland & Barrett. Meer informatie over de producten vind je op de website van Urtekram.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.