skikleding van Helly Hansen

Skikleding van Helly Hansen houdt je slim op temperatuur

Het Noorse merk Helly Hansen heeft al meer dan 140 jaar lang een sterke link met het Noorse buitenleven – ook in de winter. Het merk gebruikt bijvoorbeeld de inzichten en ervaringen van professionele Noorse skiërs om de meest innovatieve technische uitrusting voor op de piste te ontwikkelen. De daaruit resulterende kleding wordt niet alleen gebruikt door mensen die in hun vrije tijd de sneeuw opzoeken, maar ook door bijvoorbeeld instructeurs en reddingswerkers. Niet alleen om van het (outdoor-)leven te genieten, maar ook om levens te redden dus – soms onder de zwaarste omstandigheden ter wereld. Laatst schreef ik al over de uitbreiding van de ULLR-collectie voor freeride-avonturen. Maar ook de HOD-collectie van Helly Hansen wordt voor het winterseizoen van 2022-2023 uitgebreid. De twee nieuwe jassen leveren moderne prestaties en houden tegelijkertijd het Noorse erfgoed van Helly Hansen in ere met subtiele ontwerpdetails en de kleuren van de Noorse vlag in de versie in de kleuren navy en rood.

Nieuwe HOD-jassen

De nieuwe Kitzbuhel Infinity Stretch Jacket en de St. Moritz Infinity Jacket voor dames zijn allebei ontwikkeld in samenwerking met het Noorse alpineskiteam. Deze nieuwe modellen zijn een aanvulling op de Alpha Infinity Jacket voor mannen en de Verbier Infinity Jacket voor vrouwen – de twee innovatieve producten die in het seizoen 2021-2022 werden gelanceerd en die de LIFA INFINITY™-technologie introduceerden in de PISTE-collectie van Helly Hansen.

Slimme technologieën

LIFA INFINITY™ is een duurzame, professionele technologie die zorgt voor de extreme waterdichtheid en het uitstekende ademende vermogen van de HELLY TECH® Professional-constructie. Elk model heeft een innovatief LIFA INFINITY™-membraan, dat is ontwikkeld zonder gebruik van chemicaliën, gecombineerd met minimaal 50% gerecycled materiaal en een PFC-vrije DWR-behandeling.

Dankzij de revolutionaire H2Flow™-technologie van Helly Hansen heeft het Kitzbuhel Infinity Stretch Jacket een temperatuurregelingssysteem waarmee skiërs zich makkelijk kunnen aanpassen aan veranderende weersomstandigheden en een wisselend activiteitsniveau. In combinatie met Primaloft®- en donsisolatie zorgt deze technologie ervoor dat je je lichaamstemperatuur naar behoefte kunt reguleren: je blijft warm doordat warme lucht wordt opgeslagen en kunt afkoelen dankzij ventilatieritsen.

skikleding van Helly Hansen
Foto: Helly Hansen via Image PR

Andere eigenschappen

Andere kenmerken van zowel de Kitzbuhel Infinity Stretch Jacket als de St. Moritz Infinity Jacket zijn een hoge kraag en 2-weg ritsen. Deze eigenschappen kwamen voort uit feedback van het Noorse alpineskiteam. De profskiërs in het team hadden behoefte aan kleding die hen warm houdt in stoeltjesliften en tussen trainingen in. De St. Moritz Infinity Jacket levert twee keer zoveel warmte dankzij een combinatie van Primaloft® Gold Cross Core-isolatie en lichtgewicht Thermoplume® Cross Core-isolatie. Ten slotte bevatten de jassen een Life Pocket+™ om digitale apparaten langer aan de praat te houden bij koud weer, en een RECCO® reflector om skiërs veilig en vindbaar te houden voor reddingswerkers. Meerdere aanpassingen en details verhogen het comfort en de bruikbaarheid.

Red Dot Award

In het najaar van 2022 heeft de Kitzbuhel Infinity Stretch Jacket de Red Dot Award ontvangen. De Red Dot erkende de jas voor zijn hoge kwaliteit, prestatiegerichte
design en het gebruik van innovatieve technologieën.

De Kitzbuhel Infinity Stretch Jacket en de St. Moritz Insulated Ski Jacket zijn nu verkrijgbaar, net als de rest van de HOD-collectie.

Je vindt de kleding van Helly Hansen onder andere hier bij Bever en hier bij bol.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.