oyoy

OYOY: een Deens designmerk om vrolijk van te worden

Een tijdje geleden kocht ik nogal impulsief een leuk, rond dienblaadje. Het was van het Deense merk OYOY, maar daar wist ik op dat moment eigenlijk nog niets vanaf. Pas later ging ik op de website kijken en ontdekte ik dat OYOY wel eens zou kunnen uitgroeien tot een van mijn favoriete merken.

Tips voor een fijne dag

Het eerste wat me opviel op de website, was een rijtje tips voor een fijne dag. Lekker rustig opstaan, een fijne wandeling maken, samen koken en eten… Het klonk al meteen heel knus en vrolijk. Bijzonder dat dit de eerste indruk was die ik kreeg op de website van een designmerk.

Net een beetje mooier

Maar ook wel logisch. Het sluit mooi aan bij wat OYOY Living Design ook met hun interieurartikelen wil bereiken: het leven net een beetje mooier en leuker maken. Dat doen ze bijvoorbeeld met hyggelig textiel, grappig gevormde ophangaakjes en spullen om de tafel mee te dekken, zoals placemats. Het zijn voorwerpen die een glimlach op je gezicht toveren – zowel bij volwassenen als bij kinderen.

Hou je van Scandinavisch design? Kijk dan zeker ook even op de website van Nordic Nest (met heel veel Scandinavische designmerken) en word gratis lid van de klantenclub. Je krijgt dan korting op je eerste bestelling en spaart punten bij elke bestelling. Daarnaast blijf je op de hoogte van de aanbiedingen die ze regelmatig hebben.

Sinds 2012

OYOY is nog niet zo oud: het werd in 2012 opgericht door de Deense designer Lotte Fynboe. Wel zie je er duidelijk de klassieke kenmerken van Deens design in terug: een eenvoudige combinatie van vorm en functie, maar wel met unieke details en kleurencombinaties. Ook duurzaamheid zie je erin terug: er wordt gewerkt met kwaliteitsmaterialen zoals duurzaam én zacht katoen voor al het beddengoed.

Jeugdherinneringen

De ontwerpen van OYOY hebben iets speels. Veel van de ontwerpen zijn dan ook gebaseerd op Lotte Fynboe’s jeugdherinneringen. Het is de bedoeling dat ze bijdragen aan een geborgen thuisgevoel voor volwassenen én kinderen; een plek waar je mooie herinneringen uit je kindertijd kunt overdragen op een nieuwe generatie en tegelijkertijd nieuwe onvergetelijke momenten kunt creëren.

Het is wel grappig dat ik, nog voordat ik dit wist, de neiging had om een spelletje te gaan spelen op mijn dienblaadje van OYOY. Dat speelse weten ze dus duidelijk goed over te brengen in hun ontwerpen.

oyoy
Mijn dienblaadje van OYOY deed me denken aan een spelletje

De naam OYOY

OYOY Living Design is trots op z’n Deense roots en noemt het design van dit merk ‘DESIGNED IN DENMARK FOR THE WORLD‘. Dat wordt ook weerspiegeld in de naam: OYOY is afkomstig van de letters OY, die sinds 1929 op alle Deense vliegtuigen staan. Ze vertegenwoordigen het Deense gevoel overal ter wereld. In mijn geval: het gevoel altijd een stukje Denemarken in mijn hart te dragen, ook al woon ik in Nederland. Een mooie gedachte en leuk om te weten!

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.