scandinavische design

Boeken over Scandinavische interieurs: volop inspiratie

Ik zou ons interieur best wel eens wat meer Scandinavische sfeer willen geven. Niet alleen in de slaapkamer, maar ook in mijn werkkamer, de woonkamer en wie weet waar nog meer. Maar waar begin ik? Ik weet maar weinig van ‘interior design’ en ging eerst maar eens googelen naar informatie om me op weg te helpen. Daarbij vond ik deze boeken over Scandinavische interieurs. Ze zijn alleen al heerlijk om door te bladeren, maar ook een goede manier om te ontdekken welke kant je op zou willen met de inrichting van jouw huis.

Hou je van Scandinavisch design? Kijk dan zeker ook even op de website van Nordic Nest (met heel veel Scandinavische designmerken) en word gratis lid van de klantenclub. Je krijgt dan korting op je eerste bestelling en spaart punten bij elke bestelling. Daarnaast blijf je op de hoogte van de aanbiedingen die ze regelmatig hebben.

Scandinavisch design

Volgens de omschrijving laat dit boek zien hoe je je eigen huis kunt inrichten in de Scandinavische stijl. Precies wat ik nodig heb dus! Mooi, praktisch, tijdloos en toegankelijk worden genoemd als de kenmerken van de Scandinavisch interieurs die je in dit boek vindt. Per kamer worden kleurenschema’s, klassieke meubelstukken en bepalende accessoires besproken. Klinkt goed!

Hier vind je het boek Scandinavisch design.

Simply Scandinavian

In dit boek kun je je laten inspireren door twintig interieurs uit Zweden, Noorwegen, Denemarken en Finland. Er zit van alles bij: van kleine vakantiehuisjes tot chique appartementen. Elegante eenvoud, comfort, licht, ruimtelijkheid en natuurlijkheid zijn kenmerken die steeds terugkomen, maar bij elk interieur speelt één kenmerk de hoofdrol. Ook komen bekende namen voorbij zoals Hans Wegner, Poul Kjaerholm, Arne Jacobsen en Marimekko. Modern wordt gemengd met vintage en antiek en natuurlijk is er veel plek voor natuurlijke materialen zoals hout.

Hier vind je het boek Simply Scandinavian.

Northern Delights

Dit boek probeert te ontrafelen waarom nou juist een Scandinavisch interieur zo tijdloos is en eigenlijk iedereen zich thuis kan laten voelen.
Behalve de sierlijkheid en functionaliteit van Scandinavisch design wordt ook de hoge kwaliteit benoemd als kenmerk. In het boek staan zowel complete interieurs als losse meubelstukken. Het bevat bekende klassiekers, maar vooral werk van jonge talenten, die steeds vaker kiezen voor traditionele, lokale en duurzame manieren van werken. De stijlen in het boek variëren van rustiek tot minimalistisch en van klassiek tot modern. Allemaal worden ze gekenmerkt door eenvoud, functionaliteit en veel licht.

Bekijk hier het inkijkexemplaar van het boek Northern Delights.

Scandinavia Dreaming

Scandinavia Dreaming laat zien hoe Nordic design zich ontwikkelt, ook al blijven elegantie, functionaliteit en traditie altijd belangrijke factoren. De auteur ziet als het ware twee persoonlijkheden terug in Scandinavisch design: de ene open, luchtig en vriendelijk, de andere chic en strak. Het boek bevat prachtige interieurs en objecten die beide kanten laten zien. Traditionele materialen zoals hout, glas en keramiek krijgen steeds weer een iets andere draai. Designers en merken die aan bod komen zijn onder andere:

  • Hay
  • Ferm Living
  • Frama
  • Klaus Haapeniemi
  • Kustaa Saksi
  • Gubi
  • Kneip

Hier vind je het boek Scandinavia Dreaming.

The Scandinavian Home

Dit boek staat vol met klassieke en moderne interieurs uit Denemarken, Zweden, Noorwegen en Finland. Vorm en functie smelten daar samen tot één eenvoudig, praktisch én mooi geheel. De interieurs zijn verdeeld in de hoofdstukken Urban Living, Country Homes en Rural Retreats. Ze maken vaak optimaal gebruik van natuurlijk licht en halen de natuur naar binnen door veel natuurlijke materialen te gebruiken. En wat zeggen deze interieurs over de Scandinavische manier van leven?

Hier vind je het boek The Scandinavian Home.

Nordic Moods

De onderititel van dit boek luidt: “A Guide to Successful Interior Decoration” – klinkt lekker praktisch. Katrine Martensen-Larsen vertelt over het gebruik van mooie materialen, pure kleuren en de unieke Scandinavische stijl. Om je op weg te helpen bij het creëren van je eigen Scandinavische interieur gebruikt ze mood boards en thema’s. Hiermee laat je materialen, licht, meubels en tapijten optimaal tot hun recht komen.

Hier vind je het boek Nordic Moods.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.