serie Power Play

Nu te zien: de Noorse politieke serie Power Play

Power Play is een Noorse, op waarheid gebaseerde politieke dramaserie over de eerste vrouwelijke premier van Noorwegen. Ik ben er heel benieuwd naar, want deze Scandinavische serie werd op het internationale serie-festival van Cannes verkozen tot beste serie van 2023. Ook de muziek die in de serie te horen is, viel in de prijzen.

Het verhaal van Power Play

De serie Power Play is volgens de makers gebaseerd op ‘waarheid, leugens en een slecht geheugen’. De serie vertelt het ongelofelijke verhaal van Gro Harlem Bruntland, die eind jaren 70 als jonge arts min of meer per ongeluk in de politiek belandde toen ze vocht voor het recht op abortus. Ze wist zich staande te houden binnen de Noorse Arbeiderspartij en de machtspelletjes die daar gespeeld werden. Terwijl de regering om haar heen implodeerde, leerde Gro haar eigen machtsspelletjes te spelen. Ze werkte zich op tot ze de laatste vrouw is die overeind bleef in de overblijfselen van de gevierde sociale democratie. Uiteindelijk werd ze in 1981 de eerste vrouwelijke premier van Noorwegen. Nog steeds staat ze bekend als een ware visionair op het gebied van mensenrechten en persoonlijke vrijheid.

serie Power Play
Foto: Motlys/November film/NRK via Media Tornado

Power Play is gemaakt door Silje Storstein (Kielergata, 2018), Kristin Grue (The Machinery, 2020) en Johan Fasting (Storm, 2022). De cast bestaat uit Kathrine Thorborg Johansen (The Quake, Ragnarok en Netflix-vampierserie Post Mortem), Jan Gunnar Røise (Beware of Children), Anders Baasmo (Blind Spot, Out Stealing Horses, Exit).

Waar is de serie Power Play te zien?

De serie Power Play bestaat uit 6 afleveringen van 55 minuten en is verkrijgbaar op dvd.

Hier kun je alvast de trailer bekijken:

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.