verdwijnen film

Nederlandse film Verdwijnen in Noorwegen gefilmd

Na Beyond sleep (Nooit meer slapen) brengt Boudewijn Koole opnieuw Noorse landschappen naar Nederland met de film Verdwijnen. Het is een film over haat/liefde tussen moeder en dochter, over hoe alles anders wordt als je ernstig ziek blijkt te zijn, maar natuurlijk ook over Noorwegen – inclusief sledehonden, sauna en afkoelen in een ijswak.

Tip: hou je van Scandinavische filmhuisfilms? Bij Cinemember kun je een heleboel bijzondere films kijken wanneer jij dat wilt. Met een proefabonnement kun je het 2 weken gratis uitproberen.

Filmposter van Verdwijnen (September Film)

De moeder-dochterband van Louise en Roos

Hoofdpersoon van de film is de 33-jarige fotografe Roos (Rifka Lodeizen). Zij gaat op bezoek bij haar 55-jarige moeder Louise (Elsie de Brauw), die in Noorwegen woont met Bengt (Marcus Hanssen), het 13-jarige halfbroertje van Roos. Roos komt voor de verjaardag van Bengt, maar die is boos omdat ze zo lang niet op bezoek is geweest. Tussen Roos en Louise botert het al helemaal niet. Heeft het dat eigenlijk ooit wel gedaan? En gaat het feit dat Roos ongeneeslijk ziek is daar nog verandering in brengen – als ze ertoe komt om haar moeder dat te vertellen?

Bekend gezicht uit Noorwegen

Wie in ieder geval wel blij is met de komst van Roos, is haar eerste liefde Jonny. Johnny wordt gespeeld door Jakob Oftebro, die je onder andere kunt kennen uit

Verdwijnen in de Noorse natuur

En dan doet haar tijd in de Noorse omgeving iets met Roos. Ze voelt dat ze niet op de dood wil blijven wachten. Ze wil het heft in eigen hand nemen en verdwijnen in de Noorse natuur. Samen met haar moeder maakt ze haar laatste reis en laat ze zich door de sledehonden naar de besneeuwde heuvels in de verte brengen.

De film Verdwijnen in de bioscoop

Verdwijnen werd in Nederland uitgegeven door September Film en verscheen op 2 maart 2017 in de bioscopen. Hieronder kun je de trailer bekijken.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Eén reactie

  1. TV-tip voor vanavond, past bij geen een onderdeel van dit blog, maar bij “film” past het minder slecht!
    De strakke sciencefictionfilm “Ex machina” vanavond Net 5 22.50 uur, maar waar het mij omgaat is dat er prachtige beelden te zien zijn van het Sognefjord (westkust Noorwegen, iets hoger dan Bergen) en dat deze streek van een ongekende schoonheid is!
    Herinner me dat we er met de MS-Rotterdam tijdens een cruise van de HAL enkele jaren geleden doorheen vaarden, want het is breed en diep genoeg voor zo’n immens schip! En ook een van de zijarmen ervan, het Auerlandsfjord! Deze doorvaart duurde uren en was weergaloos!
    En van een paradijselijke schoonheid, zoals Noorwegen is. Vidunderlig!=oogstrelend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.