The Kingdom

Lars von Trier rondt The Kingdom af met Exodus

Vanaf 19 april 2023 kun je exclusief op Cinemember kijken naar deel 3 van de Deense horror-reeks The Kingdom (Riget). Met deze laatste 5 afleveringen voltooit regisseur Lars von Trier zijn internationaal geprezen cultklassieker uit de jaren 90. Heb je nog niets van The Kingdom gezien? Dan kun je op Cinemember gelukkig ook de voorgaande films bekijken. Vóór de on-demand release zijn al enkele speciale bioscoopvertoningen ingepland – bekijk gauw de data verderop in deze blogpost. En zet je schrap, want het wordt een wilde rit!

Tip: hou je van Scandinavische filmhuisfilms? Bij Cinemember kun je een heleboel bijzondere films kijken wanneer jij dat wilt. Met een proefabonnement kun je het 2 weken gratis uitproberen.

Het verhaal van The Kingdom Exodus

De films uit de trilogie The Kingdom (Riget) gaan over een ziekenhuis in Kopenhagen dat is gebouwd op een plek waar vroeger bleekvijvers lagen. Het lijkt er flink te spoken. Het Kwaad heeft het ziekenhuis in zijn greep en de medische wetenschap worstelt er met zichzelf. Dat Zweden er voortdurend vloeken op Denen is niets nieuws, maar er gebeuren ook allerlei andere dingen die wel mysterieus en onverklaarbaar zijn. Het resultaat is een bijzondere mix van humor en horror.

De eerste twee seizoenen van The Kingdom hebben een grondige restauratie ondergaan, waardoor alle drie de seizoenen (13 afleveringen in totaal) in de hoogst mogelijke kwaliteit worden gelanceerd voor zowel oude als nieuwe fans.

In het derde en laatste seizoen (waarvoor het idee al in de jaren 90 ontstond maar dat nu pas is gerealiseerd) maken we kennis met Karen. Ze is een slaapwandelaar en een obsessieve kijker van de oude The Kingdom-serie. Karen probeert wanhopig antwoorden te vinden op de onopgeloste vragen uit deze televisieserie uit de jaren negentig. Als ze op een nacht in een diepe slaap verkeert, dwaalt ze de duisternis in om uiteindelijk voor de deur van het ziekenhuis te belanden. Daar wordt de poort naar The Kingdom voor de laatste keer geopend…

The Kingdom
Foto Henrik Ohsten via Filmdepot

Sterrencast

In dit derde seizoen worden de hoofdrollen gespeeld door o.a. Lars Mikkelsen (The Day Will Come), Nikolaj Lie Kaas (Riders of Justice), Mikael Persbrandt (Beck), Tuva Novotny (Maria Lang Mysteries) en Bodil Jorgensen (Sex Education). Er zijn gastrollen voor David Dencik (Chernobyl) en Alexander Skarsgård (Successon, Big Little Lies).

Waar is The Kingdom Exodus te zien?

Het volledige derde seizoen van Lars von Trier’s horrorserie THE KINGDOM bestaat uit 5 afleveringen.

In de week van 13 april, dus vóór de release van The Kingdom Exodus, is een aantal bioscoopvertoningen ingepland als een soort special voordat de serie exclusief verschijnt op Cinemember:

Wist je dat je via NLZIET alle Nederlandse on-demand televisie (NPO, RTL, etc) kunt bekijken wanneer jij dat wilt? Hier kun je het 14 dagen gratis uitproberen.

Zaterdag 15 april 2023

  • Filmhuis Alkmaar
  • Schuur, Haarlem
  • LantarenVenster, Rotterdam
  • Louis Hartlooper Complex, Utrecht
  • Kijkhuis, Leiden

Zondag 16 april 2023

  • Het Ketelhuis, Amsterdam

Zondag 30 april 2023

  • LUX, Nijmegen

Vanaf 19 april 2023 is THE KINGDOM EXODUS samen met de twee eerdere seizoenen exclusief te zien op Cinemember. Hier kun je alvast de trailer bekijken:

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.