natuursafari denemarken verrekijker

Review: de Hyper Jacket-jas van Revolution Race uit Zweden

Na mijn positieve ervaringen met de outdoorbroeken van Revolution Race besloot ik ook eens iets van hun andere kleding te proberen. Zoals ik al schreef, viel ik bij de wandelbroeken in eerste instantie voor de mooie kleuren. Dat er ook vesten en jassen in bijpassende kleuren waren, vond ik wel erg verleidelijk. Het was najaar en net (eindelijk!) wat frisser en regenachtiger aan het worden, dus ik koos voor een jas: de Hyper Jacket Womens Red. Deze heb ik in Denemarken uitgebreid kunnen testen en hieronder kun je lezen hoe dat beviel.

wandelbroek RevolutionRace in WOW-Park

Waarom de Hyper Jacket?

Wat mij erg aansprak in de jas, waren de grote ventilatieritsen onder de oksels. Ik wandel eigenlijk het liefst in een vest, omdat dat zo goed ventileert. Ik krijg het tijdens het wandelen namelijk best wel snel warm. Als het regent en ik een jas aan moet om een beetje droog te blijven, loop ik meestal al snel te zweten. Dankzij deze ritsen zou ik droog kunnen blijven en toch mijn warmte kwijt kunnen. Dat was (behalve de kleur) voor mij de belangrijkste reden om de Hyper Jacket te kiezen.

natuursafari bij Hvide Sande

Maat en pasvorm van de jas

Over de maat maakte ik me eerst een beetje zorgen. Bij de broeken was ik er namelijk achter gekomen dat ik bij Revolution Race maat XXXL nodig had – maar die bestond niet voor deze jas. De grootste maat was XXL en die bestelde ik dan maar. Zou hij passen?

Gelukkig bleek de jas prima te passen. Het bovenste deel bestaat uit een waterdichte stof met een vaste pasvorm, maar het onderste deel is van ventilerende stretchstof. Nou ben ik normaal niet zo van de stretch (geef mij maar een beetje ruimte in kleding), maar ik vind de jas erg lekker zitten en – al zeg ik het zelf – goed staan, ook al heb ik niet bepaald maatje 36. Het voordeel van een jas die precies om je heupen sluit, is dat het daar dan niet voortdurend flappert en ritselt. De mouwen zijn voor mij wel wat lang, maar dankzij de drukkers kan ik die zo verstellen dat ik daar geen last van heb. Bij goed weer sla ik ze 1x om (wat dan ook goed blijft zitten) en bij minder weer is het wel fijn dat ze een beetje over mijn handen vallen.

Sondervig in Denemarken

De Hyper Jacket bij verschillende soorten weer

Tijdens onze vakantie in Denemarken heb ik de jas uitgebreid kunnen testen, want we hadden echt alle soorten weer. De ene dag stormde het behoorlijk, de andere scheen de zon weer uitbundig. Toen merkte ik pas goed hoe fijn ik de jas eigenlijk vind.

De waterdichte rode stof, de waterafstotende ritsen en getapete naden hielden me helemaal droog, ook toen de storm een flink plens water over me heen gooide terwijl ik net even op een steiger was gaan staan voor een foto. Bij die harde wind en regen was het fijn om de capuchon zo te kunnen verstellen, dat hij om mijn gezicht sloot en niet afwaaide. Hij heeft zelfs een soort klep waardoor er nog minder regen in je gezicht komt.

jas van Revolution Race

Op de momenten dat de zon doorkwam en ik het bij het beklimmen van de duinen opeens flink warm kreeg, deed ik de ventilatieritsen bij de oksels open. Dat helpt echt behoorlijk tegen de warmte en zo hoef je niet de hele tijd jas aan/jas uit te doen. Zeker op wisselvallige dagen waarop het elk moment weer kan gaan regenen vind ik dat echt een voordeel.

Strand Hvide Sande Denemarken

Licht, compact en goed te combineren

Een laatste punt dat ik nog wilde noemen is dat de jas zo lekker licht en compact is. Je kunt hem dan ook klein opvouwen of oprollen en makkelijk meenemen. Bij frisser weer combineer ik de jas graag met een lekker warm vest. Dan heb ik voor elk moment van de dag een comfortabele outfit bij me: vest en jas in de frisse ochtend/avond en bij hogere temperaturen alleen jas als het regent of alleen vest als de zon schijnt.

Inmiddels ben ik wel benieuwd geworden: wat dragen jullie graag tijdens het wandelen?

Naar aanleiding van mijn positieve ervaring ben ik een samenwerking met RevolutionRace aangegaan.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.