wow park klimmen

Wandelbroeken in leuke kleuren van RevolutionRace uit Zweden

Ik was al een tijdje op zoek naar fijne wandelbroeken, liefst in een mooie kleur en met zwarte stretch-stukken op de billen en knieën. De outdoorbroeken die daaraan voldeden die ik tot nu toe had gezien, vond ik wel heel erg prijzig. Ik twijfelde of ik voor dat geld niet liever in mijn (wel wat saaie) huidige outdoorbroeken kon blijven lopen. Toen kwam ik op Facebook de broeken van RevolutionRace tegen. Ik vond ze er meteen leuk uitzien en ze bleken ook nog eens uit Zweden te komen – uit Borås om precies te zijn. Op sommige plekken kom je in plaats van de naam RevolutionRace dan ook wel Fritidsfabriken tegen. Toen er een mooie aanbieding langs kwam, besloot ik een broek te bestellen en ik vertel je graag hoe dat is bevallen.

Over RevolutionRace

Het idee voor RevolutionRace ontstond toen mede-oprichter Pernilla een trektocht maakte naar het Everest Base Camp in Nepal. Tijdens de voorbereiding kon ze geen kleding vinden die haar goed paste. Daarnaast was veel outdoor-kleding erg duur. Bij de goedkopere merken viel niet alleen de pasvorm, maar ook de functionaliteit tegen. Een paar jaar later richtte ze samen met mede-reisfanaat Niclas RevolutionRace op. Omdat ze allebei erg van reizen en wandelen houden, weten ze precies waaraan outdoorkleding onder verschillende omstandigheden aan moet voldoen. Ze hebben ervoor gekozen om de kleding alleen online te verkopen: zo blijven de kosten laag en houden ze de lijntjes tussen productie en verkoop kort.

Mooie wandelbroeken in leuke kleuren

Zelf ben ik geen intensieve hiker of bergbeklimmer, maar meer een casual wandelaar en natuurliefhebber. Mij viel RevolutionRace in eerste instantie op door de mooie kleuren. Tot nu toe waren mijn outdoorbroeken altijd legergroen of grijs geweest – niet bepaald mijn favoriete kleuren. Nou vind ik uiterlijk niet zo belangrijk, dus ik zat er niet echt mee. Maar toen ik de outdoorbroeken van RevolutionRace op Facebook zag langskomen, was ik wel meteen enthousiast. En toen wist ik nog niet eens dat RevolutionRace een Zweeds merk is en dat de kleding uitgebreid wordt getest in de Zweedse natuur.

Mijn eerste Norwand Pants

Ik besloot dus een wandelbroek te bestellen en koos voor de Norwand-broek. Voor deze outdoorbroeken heeft RevolutionRace zelf stevige garen ontwikkeld. Bovendien worden alle broeken met dubbele naden gemaakt en hebben ze bij het kruis zelfs driedubbele naden. Dat klonk allemaal goed. Het moeilijkste vond ik nog het kiezen van een kleur, want ik vond meerdere kleuren erg mooi. Ik koos uiteindelijk voor deze Women’s Red.

outdoorbroek van RevolutionRace

Levertijd en maat

Aangezien de broek uit Zweden moest komen, was ‘vandaag besteld, morgen in huis’ geen optie. Ik moest een paar dagen wachten. Bij het kiezen van de maat was ik een beetje gemakzuchtig: al mijn andere kleding is maat 44 of XL, dus ik sloeg het gedoe met de maattabel over en bestelde een XXL met de gedachte dat die zeker zou moeten passen. Als betaalmethode koos ik Klarna.

Sneller dan ik had gedacht werd de broek bezorgd. Maar helaas: ik had toch de maattabel moeten gebruiken. Tot mijn verbazing was de broek bij de taille veel te klein. Het probleem zat hem echt alleen in de taille: bij de bovenbenen en billen zat hij ruim genoeg.

Retourneren en ruilen

Bij de broek was al een retouretiket geleverd, plus een formulier waarop ik kon aangeven of ik wilde retourneren of ruilen. Ik koos ervoor om te ruilen voor een XXXL, ook al voelde het een beetje bizar om die maat aan te kruisen. De eerste keer retourneren was gratis. Ik leverde het pakketje af bij UPS en kreeg meteen per sms een bevestiging dat ik de broek had teruggestuurd. Ook mooi: bij Klarna kon ik aangeven dat ik de levering had teruggestuurd, waardoor de betaling werd gepauzeerd.

Na ongeveer een week kreeg ik per mail bericht dat de grotere broek was verstuurd. Dat was op een vrijdag en op dinsdag was hij er al. Gelukkig paste hij precies, al zit zelfs de XXXL precies pas om de taille. De broekspijpen zijn onderaan nu wel behoorlijk ruim. Maar daar heb ik geen last van, ook omdat ze onderaan met drukkers te verstellen zijn en er ook een elastisch stuk in zit. Al met al moest ik even aan de maatvoering wennen, maar nu ik de broek een tijdje draag kan ik eerlijk zeggen dat ik hem erg lekker vind zitten.

Volgende stap: Norwand Pro

Ik ben dus tevreden en kreeg zin om de broek in nog meer kleuren te bestellen. Maar ook al ben ik veel buiten en kan ik dus best meer dan één outdoorbroek gebruiken, ik vond leuke kleuren niet genoeg reden. Wel had ik nog een andere wens. Ik had wel eens mensen gezien die tijdens een wandeling of een pauze ritsen aan de zijkant van hun broek konden openzetten voor wat ventilatie. Dat leek me ook erg handig en ik vond dat genoeg reden om nog een broek te bestellen: de Norwand Pro. Deze lijkt erg op de Norwand Pants die ik al had, maar heeft aan de buitenkant van de bovenbenen lange ritsen met aan de binnenkant gaas. De gebruikte materialen in de Pro-serie zijn net weer wat steviger dan de ‘gewone’ broeken. Deze keer koos ik voor Women’s Blue. Ik wist nu welke maat ik moest hebben, dus ik had meteen de goede. Ook deze broek bevalt erg goed en de ventilatieritsen werken nog verkoelender dan ik had verwacht.

wandelbroek van RevolutionRace

De broeken blijven mooi in de was en ik zie nog geen tekenen van slijtage, hoewel ik ze best intensief gebruik. Ik verloor alleen wat lusjes aan de ritsen tijdens het spelen in WOW-Park. De modder die ik daar aan mijn broek kreeg, was er na het drogen vrij makkelijk af te vegen. De broeken drogen snel.

wandelbroek RevolutionRace in WOW-Park

RevolutionRace op social media

Goed om te weten is dat RevolutionRace regelmatig aanbiedingen heeft via social media. Zo kocht ik mijn eerste broek van RevolutionRace via een aanbieding op Instagram. Als ik doorklikte via die aanbieding, kreeg ik lagere prijzen te zien dan wanneer ik gewoon naar de website ging. Ook op Facebook is RevolutionRace erg actief. De moeite waard om te volgen dus. Het zou best wel eens kunnen dat ik de volgende actie weer zwicht, want de okergele broek vind ik ook erg mooi…

Naar aanleiding van mijn positieve ervaring ben ik een samenwerking met RevolutionRace aangegaan.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.