serie the inner circle

Zweedse serie over politiek: The Inner Circle (Den inre cirkeln)

De Zweedse serie The Inner Circle (Den inre cirkeln) is een Zweedse politieke thrillerserie en dan moet ik toch onwillekeurig aan de Zweedse serie Blue Eyes en de Deense serie Borgen denken. Zou het vergelijkbaar zijn?

Het verhaal van The Inner Circle

De serie gaat over mensen die zich heel dicht bij het centrum van de politieke macht bevinden. Tijdens het jaarlijkse politieke evenement Almedalsveckan begin juli in Visby op Gotland lopen zowel de temperaturen als de spanning hoog op.

Niklas Engdahl uit de serie Bonusfamiljen speelt David Ehrling, een minister die alles op alles zet om Minister-President te worden. Hij wordt daarbij bijgestaan door perschef Lena Nilsdotter (gespeeld door Nanna Blondell uit de serie Hassel).

serie The Inner Circle
Foto met dank aan NPO

Gebaseerd op boeken

De serie The Inner Circle is losjes gebaseerd op de roman I maktens öga van Per Schlingmann. Er is ook al een tweede seizoen in de maak, op basis van de roman Harpsund tur och retur van dezelfde schrijver. Schlingmann is een bekend politiek strateeg in Zweden. Eerder was hij secretaris van de Zweedse partij Moderata samlingspartiet en Staatssecretaris van Communicatie onder voormalig Minister-President Fredrik Reinfeldt. Hij kan dus als geen ander omschrijven wat er zoal achter de schermen gebeurt, naast wat we allemaal kunnen volgen in het politieke nieuws.

Het is dan ook vooral zijn achtergrond die me nieuwsgierig maakt naar deze serie. Ik wil dan ook zeker een kijkje nemen in de wereld van de Zweedse achterkamertjespolitiek. En jij?

Kijk The Inner Circle zelf

Wist je dat je via NLZIET alle Nederlandse on-demand televisie (NPO, RTL, etc) kunt bekijken wanneer jij dat wilt? Hier kun je het 14 dagen gratis uitproberen.

The Inner Circle is vanaf 8 maart te zien op NPO 2 en NPO Start. Hier zie je alvast de trailer:

Hou je van politieke series? Denk dan ook eens aan Peacemaker en natuurlijk Borgen.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.