Zweedse serie over politiek: The Inner Circle (Den inre cirkeln)

Geschreven door Sandra van Bijsterveld

De Zweedse serie The Inner Circle (Den inre cirkeln) is een Zweedse politieke thrillerserie en dan moet ik toch onwillekeurig aan de Zweedse serie Blue Eyes en de Deense serie Borgen denken. Zou het vergelijkbaar zijn?

Het verhaal van The Inner Circle

De serie gaat over mensen die zich heel dicht bij het centrum van de politieke macht bevinden. Tijdens het jaarlijkse politieke evenement Almedalsveckan begin juli in Visby op Gotland lopen zowel de temperaturen als de spanning hoog op.

Niklas Engdahl uit de serie Bonusfamiljen speelt David Ehrling, een minister die alles op alles zet om Minister-President te worden. Hij wordt daarbij bijgestaan door perschef Lena Nilsdotter (gespeeld door Nanna Blondell uit de serie Hassel).

serie The Inner Circle
Foto met dank aan NPO

Gebaseerd op boeken

De serie The Inner Circle is losjes gebaseerd op de roman I maktens öga van Per Schlingmann. Er is ook al een tweede seizoen in de maak, op basis van de roman Harpsund tur och retur van dezelfde schrijver. Schlingmann is een bekend politiek strateeg in Zweden. Eerder was hij secretaris van de Zweedse partij Moderata samlingspartiet en Staatssecretaris van Communicatie onder voormalig Minister-President Fredrik Reinfeldt. Hij kan dus als geen ander omschrijven wat er zoal achter de schermen gebeurt, naast wat we allemaal kunnen volgen in het politieke nieuws.

Het is dan ook vooral zijn achtergrond die me nieuwsgierig maakt naar deze serie. Ik wil dan ook zeker een kijkje nemen in de wereld van de Zweedse achterkamertjespolitiek. En jij?

Kijk The Inner Circle zelf

The Inner Circle is vanaf 8 maart te zien op NPO 2 en NPO Start. Kijk hier of deze serie te zien is op Netflix of andere streaming-platforms. Hier zie je alvast de trailer:

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

3 thoughts on “Zweedse serie over politiek: The Inner Circle (Den inre cirkeln)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *