Niets is wat het lijkt in de Zweedse serie Hidden (Förstfödd)

Geschreven door Sandra van Bijsterveld

In april 2019 brengt Lumière weer een nieuwe Zweedse serie uit: Hidden (Förstfödd). Acht afleveringen van 45 minuten lang nemen de producenten van Millennium, Wallander en Occupied ons mee naar een verborgen wereld.  

Zweedse serie HIdden

Het verhaal van de serie Hidden

De serie is Zweeds gesproken en speelt zich af in Stockholm. Tijdens de eerste aflevering zat ik meerdere keren met open mond te kijken: wat gebeurt er toch allemaal?! Het begint allemaal wanneer rechtenstudent Jonas een dodelijk ongeluk krijgt op een bouwplaats. Medewerkers van het ziekenhuis krijgen de schrik van hun leven als hij, nadat hij dood is verklaard, opeens weer overeind komt. Hij gaat ervandoor, probeert een vriendin uit te leggen wat hij heeft meegemaakt, wordt overvallen door een duistere persoon met een mes… En intussen zien we ook nog een moord op een baby voorbijkomen. Deze moord wordt onderzocht door de politie, maar ook door een andere vrouw. Zij lijkt meer te weten over het bestaan van ondoden, oftewel The Hidden. Haar positie deed me een beetje denken aan Göran Wass in Jordskott – maar misschien blijk ik daar wel helemaal naast te zitten naarmate de serie vordert. 

Het boek achter de serie

De serie Hidden is gebaseerd op bestseller Firstborn van Filip Alexanderson, de thriller waarmee hij in 2015 debuteerde als schrijver.

De Zweedse serie Hidden is te streamen op lumiereseries.com en verkrijgbaar op bol.com. Hier kun je nakijken of deze serie te zien is op Netflix of andere streaming-platforms. Hier kun je alvast de trailer bekijken:

2 thoughts on “Niets is wat het lijkt in de Zweedse serie Hidden (Förstfödd)

  1. Hans says:

    Interessant weer. Nu hopen dat het boek vertaalt wordt naar het Nederlands dankzij de serie :-).

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *