zweedse serie hidden

Niets is wat het lijkt in de Zweedse serie Hidden (Förstfödd)

De Zweedse serie Hidden (Förstfödd) heeft acht afleveringen van 45 minuten, waarin de producenten van Millennium, Wallander en Occupied ons meenemen naar een verborgen wereld.  

Zweedse serie HIdden

Het verhaal van de serie Hidden

De serie is Zweeds gesproken en speelt zich af in Stockholm. Tijdens de eerste aflevering zat ik meerdere keren met open mond te kijken: wat gebeurt er toch allemaal?! Het begint allemaal wanneer rechtenstudent Jonas een dodelijk ongeluk krijgt op een bouwplaats. Medewerkers van het ziekenhuis krijgen de schrik van hun leven als hij, nadat hij dood is verklaard, opeens weer overeind komt. Hij gaat ervandoor, probeert een vriendin uit te leggen wat hij heeft meegemaakt, wordt overvallen door een duistere persoon met een mes… En intussen zien we ook nog een moord op een baby voorbijkomen. Deze moord wordt onderzocht door de politie, maar ook door een andere vrouw. Zij lijkt meer te weten over het bestaan van ondoden, oftewel The Hidden. Haar positie deed me een beetje denken aan Göran Wass in Jordskott – maar misschien blijk ik daar wel helemaal naast te zitten naarmate de serie vordert. 

Het boek achter de serie

De serie Hidden is gebaseerd op bestseller Firstborn van Filip Alexanderson, de thriller waarmee hij in 2015 debuteerde als schrijver.

De Zweedse serie Hidden is verkrijgbaar op dvd.

Wist je dat je via NLZIET alle Nederlandse on-demand televisie (NPO, RTL, etc) kunt bekijken wanneer jij dat wilt? Hier kun je het 14 dagen gratis uitproberen.

Hier kun je alvast de trailer bekijken: 

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.