zelected by houze

Vazen (en meer) van Zelected by Houze uit Zweden

Dit jaar kreeg ik wel een heel bijzonder verjaardagscadeau: een grote doos met drie mooie vazen uit Zweden. Dat kwam doordat ik kort voor mijn verjaardag bij toeval in contact kwam met de Zweedse interieurwebshop Zelected by Houze. Nog nooit van gehoord? Dat had ik ook niet. En dat is ook niet zo gek, want Zelected by Houze is nog bezig zijn weg naar de Nederlandse markt te vinden. Dat maakte me nieuwsgierig en ik besloot dat ik wel eens iets meer wilde weten.

Webshop en inspiratiebijeenkomsten

Om te beginnen bekeek ik maar eens de website van Zelected by Houze. Daar is ook de nieuwste catalogus te vinden. Tijdens het bladeren zag ik wat ‘warmere’ ontwerpen dan je vaak ziet bij Scandinavisch design. Flamingo’s en leeuwen bijvoorbeeld in plaats van strakke geometrische vormen (hoewel die er ook wel waren). De producten van Zelected by Houze zijn verkrijgbaar in de webshop, maar ook op zogenaamde ‘inspiratiebijeenkomsten’ voor liefhebbers van interieurdesign.

Meer Scandinavische vazen vind je hier.

Nieuw in Nederland

Op de Zweedse website kun je je opgeven als je graag hostess wilt zijn voor zo’n inspiratiebijeenkomst, of als je de ontwerpen van Zelected by Houze in je eigen webshop wilt aanbieden. Voor Nederland is het merk nog op zoek naar een agent die voor meer bekendheid kan zorgen. Als dat iets voor jou is, kun je (in het Nederlands) contact opnemen met Per Cederlund (per.cederlund @ primasweden.se).

Hou je van Scandinavisch design? Kijk dan zeker ook even op de website van Nordic Nest (met heel veel Scandinavische designmerken) en word gratis lid van de klantenclub. Je krijgt dan korting op je eerste bestelling en spaart punten bij elke bestelling. Daarnaast blijf je op de hoogte van de aanbiedingen die ze regelmatig hebben.

Over de vazen

In de catalogus trokken de vazen van Zelected by Houze nog wel het meeste mijn aandacht. En zo kreeg ik een paar dagen later een grote doos thuisbezorgd, waarin de vazen dankzij heel veel luchtkussentjes eromheen de reis vanuit Zweden hadden overleefd.

vazen van zelected by houze

Dit zijn ze:

Bloom is een vaas met een ’taille’. Op het smalle stuk van het glas rust een bol met openingen waardoor je de bloemstelen kunt steken. Hierdoor vallen de bloemen niet allemaal opzij richting de rand van de vaas. maar zijn ze mooi verdeeld over de vaas.

Thistle heeft hetzelfde principe van een ‘bloemenverdeler’, alleen is dat hier geen bol maar een opengewerkte deksel op de vaas, die de bloemen mooi over de vaas verdeelt.

vazen van zelected by houze

Wat ik bij beide vazen leuk vond, was dat ik hierdoor veel bewuster met de bloemen bezig was en er daardoor ook veel meer van genoot. Ik pakte niet de hele bos bloemen die ik had gekocht om die in één keer in de vaas te zetten, maar pakte elke bloem afzonderlijk en keek waar ik deze een plekje zou geven. Een mooi mindful klusje – ik werd er vrolijk van!

De bloemverdelers (bol en deksel) van Bloom en Thistle zijn er trouwens allebei in goud en zilver.

Chemistry ten slotte is een bol op een standaard. Je kunt hem gebruiken als vaas, maar ik heb er in dit geval een soort paasstukje in gemaakt. Zo zou je er ook een kerststukje in kunnen maken bijvoorbeeld. Op het Instagram-profiel van Zelected by Houze zag ik dat zij hem ook als kandelaar gebruiken.

vazen van zelected by houze

Uit de vele reacties hieronder en op Facebook op de winactie (die inmiddels is afgelopen) begrijp ik dat ik zeker niet de enige ben die deze vazen zo mooi vindt. Ik ga de webshop van Zelected by Houze dan ook zeker in de gaten houden om te kijken of ze nog meer van die pareltjes in hun collectie opnemen.

(De winnaar van de winactie is inmiddels bekendgemaakt in een reactie hieronder.)

Met dank aan Zelected by Houze voor het ter beschikking stellen van de vazen.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

16 reacties

 1. Prachtige vazen zijn het! Model Chemistry vind ik leuk en heeft mijn voorkeur;, weer eens wat anders en idd op meerdere manieren te gebruiken ❤

 2. Van harte gefeliciteerd met je verjaardag nog met je verjaardag! (Gratulerer med dagen) Ik zou model Bloom willen winnen. Inderdaad eens iets anders dan je boeket gewoon in een vaas te laten zakken.

  Groeten, Anna Marie

 3. Wat een mooie vazen en mindfulness opmaken, super! Mijn voorkeur gaat uit naar thistle. Altijd een goede reden voor een boeket bloemen.

 4. Wat een leuke actie! Alsnog van harte gefeliciteerd. Jammer dat ik net jarig ben geweest. Had ze alledrie goed kunnen gebruiken.
  Alledrie zijn ze prachtig, maar met Bloom kun je elke bos bloemen goed kwijt. Dat is mijn favoriet.
  Groetjes en fijne dag!

 5. Oh wat een Blooming Day!! Ik doe mee voor Thistle.
  Een aanvulling en afwisseling in de vazen die ik heb en zo de Bloemen prachtig laten stralen.

  Super top A Flower a Day keeps the doctor away

 6. Mooie vazen uit Zweden.
  Super handig die verdeling voor de bloemen.
  Bloom met de gouden bol is de favoriet van mijn dochter, dus voor haar doe ik graag mee.

 7. Wat een mooie vazen! Dol op bloemen en dol op mooie vazen. Moeilijke keuze dus nog. Ik ga dan voor BLOOM (In goud) Deze zal erg mooi staan in ons huisje.

 8. Wow wat een toffe vazen! De thistle zou wel in mijn huis passen en zou ik graag willen winnen. Wat een beauty! De zilveren variant!

 9. Ik ga voor de Thistle. De strakke vorm die naar boven breder wordt, symboliseert voor mij de brede blik om de wereld om ons heen in al zijn facetten te aanschouwen. Het heldere glas die een doorkijk geeft in de speelsheid en diversiteit van de bloem en plantenstengels ondersteund de brede blik waarmee wij om ons heen naar de wereld kijken. Ervaar de diversiteit. De bloemverdeler in de vorm van een tak met bladeren, symboliseert voor mij de groei, de ontwikkeling die ieder om ons heen maakt. Een mooie wereld, met een kleurenpalet aan diversiteit van mensen die gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor de groei en ontwikkeling van ons zijn.

 10. Wauw, wat een reacties hier en op Facebook! Sorry dat het me niet gelukt is om op jullie allemaal afzonderlijk te reageren. Uit alle namen heb ik één winnaar getrokken en dat is geworden… Willy Nijssen. Van harte gefeliciteerd Willy, kun je me je adres en je voorkeur (Thistle met gouden of zilveren deksel) doorgeven zodat ik dat kan doorgeven aan Zelected by Houze? Dan sturen zij de vaas op. Alle anderen weer heel erg bedankt voor het meedoen, ik ga mijn best doen voor meer leuke winacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.