serie Helsinki Syndrome

Wraaklust in Finse serie Helsinki Syndrome (Helsinki-syndrooma)

Vanaf zaterdag 26 november 2022 kun je weer een nieuwe Finse serie bekijken bij de NPO. Dan beginnen we aan de acht afleveringen van Helsinki Syndrome (oorspronkelijke titel: Helsinki-syndrooma). De serie gaat over een slachtoffer van de Finse bankencrisis in de jaren negentig. Hij is belust op wraak en dat levert spannende situaties op.

Het verhaal van Helsinki Syndrome

In een wanhopige poging om de wereld te laten zien hoe slecht hij en zijn familie behandeld zijn tijdens de bankencrisis, nu alweer dertig jaar geleden, gijzelt ondernemer Elias Karo vier journalisten op het hoofdkwartier van hun krant. Hij is nog altijd niet vergeten dat een bankdirecteur en een rechter zijn familie toen alles hebben afgepakt – met goedkeuring van de overheid. De gevolgen die dit voor zijn familie had, zijn dan ook nog altijd duidelijk voelbaar. En de lockdown in 2020 heeft het er allemaal nog erger op gemaakt. Elias was zelf nog maar 18 jaar toen het allemaal begon en nu wil hij dat er een artikel in de krant komt met zijn verhaal.

serie Helsinki Syndrome
Foto: BetaFilm, copyright Fisher King Oy via NPO

De makers van deze serie

De bedenkers van deze serie zijn Miikko Oikkonen en Juuso Syrjä (die ook achter Bordertown/Sorjonen zaten). Acteurs die in de serie te zien zijn, zijn onder andere Peter Franzén (uit Vikings), Oona Airola (uit Bullets), Taneli Mäkelä (uit Ivalo/Arctic Circle), Laura Malmivaara (uit Sorjonen), Eero Saarinen en Tuulia Eloranta.

Waar is Helsinki Syndrome te zien?

De Finse serie Helsinki Syndrome bestaat uit 8 afleveringen en is vanaf zaterdag 26 november 2022 te zien bij de NPO. Ik ben benieuwd!

Wist je dat je via NLZIET alle Nederlandse on-demand televisie (NPO, RTL, etc) kunt bekijken wanneer jij dat wilt? Hier kun je het 14 dagen gratis uitproberen.

Hier kun je alvast de trailer van Helsinki Syndrome bekijken.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.