Seriemoordenaar en dodelijk virus in Finse serie Arctic Circle (Ivalo)

Geschreven door Sandra van Bijsterveld

Hoera, er is weer een nieuwe Finse serie! Na Tellus, Sorjonen en Karppi weet ik inmiddels van mezelf dat ik erg graag naar spannende Finse series kijk. Ik was dus heel blij toen ik er weer een vond: de Finse serie Arctic Circle, die nu te zien is via myLum.tv en op dvd.

Duits-Finse serie

Eigenlijk is het niet helemaal correct van mij om te zeggen dat het een Finse serie is. Om precies te zijn is Arctic Circle een Duits-Finse serie. Maar hij speelt zich wel af in Fins Lapland en oorspronkelijk heet de serie Ivalo. De hoofdrollen worden gespeeld door Iina Kuustonen uit Finland en Maximilian Brückner uit Duitsland. Verder spelen onder andere Pihla Viitala die je kent van Karppi (als Marita Kautsalo), Joi Johannsson (als Jens Mathiesen) en Susanna Haavisto (als Elina Kautsalo) erin. Onderling spreken de Finnen en Duitsers in de serie Engels.

serie arctic circle

Het verhaal van Arctic Circle/Ivalo

Het begint allemaal wanneer politieagent Nina Kautsalo (gespeeld door Iina Kuustonen) bij een onderzoek naar een seriemoordenaar in een afgelegen blokhut in Fins Lapland twee dode en één nog net niet overleden prostituee aantreft. Ze blijkt ontvoerd te zijn.

Als in haar bloed een onbekend en dodelijk virus wordt aangetroffen, wordt de in Helsinki werkende Duitse viroloog Thomas Lorenz (gespeeld door Maximilian Brückner) erbij gehaald. Hij moet het virus identificeren en voorkomen dat het zich verspreidt. Het wordt allemaal nog ingewikkelder als de Duitser Marcus Eiben (gespeeld door Clemens Schick) erbij betrokken raakt. Hij is de CEO van een farmaceutisch bedrijf en een bekende van Lorenz.

En intussen blijft Nina natuurlijk zoeken naar de moordenaar…

Bekijk de serie Arctic Circle/Ivalo zelf

De serie Ivalo/Arctic Circle bestaat uit tien afleveringen van 50 minuten en is nu te streamen op myLum. Hier kun je nakijken of deze serie te zien is op Netflix of andere streaming-platforms. Arctic Circle is ook verkrijgbaar op dvd. Bekijk hier alvast de trailer:

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

9 thoughts on “Seriemoordenaar en dodelijk virus in Finse serie Arctic Circle (Ivalo)

 1. Anna van Klinken says:

  Ik ben net begonnen met de 1e aflevering en ik vind het echt super spannend! Bedankt voor de tip!!

 2. Victor says:

  Waanzinnig goede Scandinavische serie, maar dat Fins zeg. Haha, wat een taal! Geen touw aan vast te knopen. Zeker als je wel wat Noors/Zweeds kunt volgen.

 3. Rolpos says:

  Deze serie begint wel aardig met een mooie en goede hoofdrolspeelster. Maar naarmate de serie vordert wordt het verhaal steeds malotiger om uiteindelijk te eindigen met de meest belachelijke slotaflevering die ik ooit gezien heb.
  Mooie serie moet onmiddelijk op zoek gaan naar betere schrijvers.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *