serie arctic circle

Seriemoordenaar en dodelijk virus in Finse serie Arctic Circle (Ivalo)

Hoera, er is weer een nieuwe Finse serie! Na Tellus, Sorjonen en Karppi weet ik inmiddels van mezelf dat ik erg graag naar spannende Finse series kijk. Ik was dus heel blij toen ik er weer een vond: de Finse serie Arctic Circle.

Duits-Finse serie

Eigenlijk is het niet helemaal correct van mij om te zeggen dat het een Finse serie is. Om precies te zijn is Arctic Circle een Duits-Finse serie. Maar hij speelt zich wel af in Fins Lapland en oorspronkelijk heet de serie Ivalo. De hoofdrollen worden gespeeld door Iina Kuustonen uit Finland en Maximilian Brückner uit Duitsland. Verder spelen onder andere Pihla Viitala die je kent van Karppi (als Marita Kautsalo), Joi Johannsson (als Jens Mathiesen) en Susanna Haavisto (als Elina Kautsalo) erin. Onderling spreken de Finnen en Duitsers in de serie Engels.

serie arctic circle
Afbeelding met dank aan Lumière

Het verhaal van Arctic Circle/Ivalo

Het begint allemaal wanneer politieagent Nina Kautsalo (gespeeld door Iina Kuustonen) bij een onderzoek naar een seriemoordenaar in een afgelegen blokhut in Fins Lapland twee dode en één nog net niet overleden prostituee aantreft. Ze blijkt ontvoerd te zijn.

Als in haar bloed een onbekend en dodelijk virus wordt aangetroffen, wordt de in Helsinki werkende Duitse viroloog Thomas Lorenz (gespeeld door Maximilian Brückner) erbij gehaald. Hij moet het virus identificeren en voorkomen dat het zich verspreidt. Het wordt allemaal nog ingewikkelder als de Duitser Marcus Eiben (gespeeld door Clemens Schick) erbij betrokken raakt. Hij is de CEO van een farmaceutisch bedrijf en een bekende van Lorenz.

En intussen blijft Nina natuurlijk zoeken naar de moordenaar…

Bekijk de serie Arctic Circle/Ivalo zelf

De serie Ivalo/Arctic Circle bestaat uit tien afleveringen van 50 minuten en is verkrijgbaar op dvd.

Wist je dat je via NLZIET alle Nederlandse on-demand televisie (NPO, RTL, etc) kunt bekijken wanneer jij dat wilt? Hier kun je het 14 dagen gratis uitproberen.

Bekijk hier alvast de trailer:

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

10 reacties

  1. Waanzinnig goede Scandinavische serie, maar dat Fins zeg. Haha, wat een taal! Geen touw aan vast te knopen. Zeker als je wel wat Noors/Zweeds kunt volgen.

  2. Deze serie begint wel aardig met een mooie en goede hoofdrolspeelster. Maar naarmate de serie vordert wordt het verhaal steeds malotiger om uiteindelijk te eindigen met de meest belachelijke slotaflevering die ik ooit gezien heb.
    Mooie serie moet onmiddelijk op zoek gaan naar betere schrijvers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.