Adore Puffy Parka van Helly Hansen

Winterjas van Helly Hansen: warm als een dekbed!

Ben jij ook zo’n koukleum die op winterse dagen het liefst dag en nacht onder een warm dekbed kruipt? Ik wel in ieder geval… Soms, vooral als ik ook nog moe ben, heb ik het zo snel koud! Dan kan het best lastig zijn om mijn warme bedje uit te komen als ik weet dat ik naar buiten moet. Maar nu heb ik iets dat enorm helpt. Met mijn nieuwe winterjas van Helly Hansen heb ik namelijk het gevoel dat ik rondloop met een heerlijk dik dekbed om me heen. Maar zo ziet hij er niet uit hoor; de Adore Puffy Parka ziet er gewoon uit als een nette jas tot boven de knie. En hij heeft nog een slimme veiligheidsfunctie ook.

Over de Adore Puffy Parka

Ik heb de Adore Puffy Parka van Helly Hansen zelf in de kleur zwart. Maar hij is er nog in meer kleuren:

  • wit
  • lichtblauw
  • lichtroze
  • lichtgroen
  • donkerblauw
  • donkergroen
  • donkerbruin

Op de voorkant en op de achterkant van de jas staat het HH-logo van Helly Hansen. De mate waarin dit logo opvalt verschilt per kleur: bij mij is het logo bijvoorbeeld glimmend zwart op mat zwart, waardoor je het afhankelijk van de lichtval wel of (bijna) niet ziet. Maar bij de donkerblauwe versie is het logo wit en valt dus meer op. Het is maar net wat je het mooiste vindt. Je kunt de kleuren en de mate waarin het logo contrasteert in de verschillende versies hier bekijken op de website van Helly Hansen.

Adore Puffy Parka van Helly Hansen

De jas is verkrijgbaar in de maten XS t/m 2XL. Daarbij is het goed om te weten dat de jas een aansluitende pasvorm heeft. En dat is ook goed, want het dragen van de jas voelt daardoor alsof je jezelf helemaal in een dekbed hebt gewikkeld.

Heerlijk warm

Dat dekbedgevoel is natuurlijk heerlijk warm. Om die warmte goed binnen te houden, zitten aan de binnenkant van de bouwen zachte binnenboorden. Dankzij het model van de jas (tot over je billen) is het echt een groot deel van je lichaam dat zo knus warm wordt gehouden. Behalve met de rits (die trouwens jammer genoeg niet ook van onderen te openen is, wat soms handig kan zijn op de fiets) kun je de jas ook nog sluiten met drukknopen.

Adore Puffy Parka van Helly Hansen

Als je de (verstelbare) capuchon op doet, de rits helemaal tot bovenaan dichtdoet en ook alle drukknopen dicht doet, is het net alsof je een mummieslaapzak aan hebt. De eerste keer dat ik de jas droeg, ging ik 10 minuten fietsen op een vroege, heldere ochtend terwijl de bomen nog wit waren van de sneeuwbuien van de vorige dag. Tegen de tijd dat ik op mijn bestemming aankwam, had ik het zo warm dat ik niet kon wachten om de jas uit te trekken. Ik had het bijna té warm! Maar dat kun je natuurlijk reguleren door de jas een beetje open te ritsen. Ik heb veel liever een winterjas die soms teveel warmte levert, dan eentje die me niet warm kan houden. Sindsdien weet ik dat ik erop kan vertrouwen dat deze jas me écht goed warm houdt bij koud weer.

Slimme veiligheidsfunctie

Omdat het in de koudste maanden van het jaar ook vaker donker is, is deze jas nog voorzien van een slimme veiligheidsfunctie. Er zitten namelijk reflectiestrepen op de onderarmen van de mouwen. Nou zul je misschien denken: wat is daar nou slim aan (behalve dat je zo goed gezien wordt in het verkeer natuurlijk). Nou, op momenten dat je de reflectiestroken niet nodig en misschien ook niet zo stijlvol vindt, kun je ze omvouwen. Dan zie je er niets meer van en is zijn de mouwen van de jas dus helemaal effen gekleurd. Maar niet vergeten ze weer terug te vouwen als je in het donker op de fiets stapt hè!

Adore Puffy Parka van Helly Hansen

Materiaal van de Adore Puffy Parka

De Adore Puffy Parka van Helly Hansen is zo warm dankzij de warm, lichte en synthetische High Loft™-isolatie. Ook de zakken onder aan de jas voelen dankzij de voering lekker warm aan. Verder heeft de jas nog een borstzak met rits – handig voor je telefoon bijvoorbeeld. De jas is PFC-vrij en de isolatie is voor 40% gemaakt van gerecycled polyester.

Ook zo’n dekbed-warme winterjas nodig?

Zie het ook wel zitten om in de koudste maanden van het jaar rond te lopen in een jas die er goed uitziet, maar die voelt alsof je rondloopt in een heerlijk warm dekbed? Bekijk dan voordat je gaat bestellen op de website van Helly Hansen ook nog even hoe gebruikers hem beoordelen. Je vindt daar ook de prestaties van deze winterjas van Helly Hansen op verschillende gebieden:

  • een 5 op een schaal van 6 als het gaat om hoe lichtgewicht hij is (hij weegt 945 gram)
  • een 4 op een schaal van 6 wat betreft isolatie, winddichtheid en duurzaamheid
  • alleen als je vooral op zoek bent naar een waterdichte jas, is deze jas niet de beste keuze: daarvoor scoort hij een 2 van 6, ondanks de PFC-vrije waterafstotende behandeling die de jas heeft gekregen. Als je een waterdichte jas nodig hebt, kun je beter kijken naar de regenkleding van Helly Hansen.

Je vindt de kleding van Helly Hansen onder andere hier bij Bever en hier bij bol.

Ik kreeg deze jas van Helly Hansen om erover te schrijven op Scandinavisch Leven.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.