wandelschoenen van Helly Hansen

Altijd droge voeten met de waterdichte wandelschoenen van HH

Ik vind het zo fijn dat de zon weer wat vaker schijnt de laatste tijd! Want wat hebben we een regen gehad de afgelopen maanden. Normaal laat ik me echt niet zo snel tegenhouden door het weer (je weet wel: “Slecht weer bestaat niet, alleen slechte kleding”). Maar nu kwam het water op een gegeven moment niet meer alleen van boven, ook steeds meer wandelpaden werden bijna onbegaanbaar omdat er plassen op stonden die zo groot waren dat je er echt niet meer omheen kon lopen. Ook nu het vaker droog is, zijn veel van die plekken nog echte modderpoelen. Ik ben de laatste weken dan ook wat vaker in de sportschool te vinden geweest en wat minder vaak op wandelpaden. En als ik er dan toch op uit trok, had ik veel plezier van mijn nieuwe waterdichte wandelschoenen van het Noorse merk Helly Hansen. Die kan ik je echt aanraden om droge voeten te houden als je gaat wandelen met slecht weer. Hieronder vertel waarom ik deze schoenen zo fijn vind.

Over deze waterdichte wandelschoenen

Mijn nieuwe waterdichte wandelschoenen (die ik in huis haalde in die regenperiode die maar niet op leek te houden) heten Women’s Cascade HellyTech® WATERPROOF Mid Cut Hiking Boots. Een hele mond vol! Er waren meerdere dingen in deze schoenen die mij aantrokken:

  • Waterproof: wandelen in de regen kan ik best hebben, maar natte voeten onderweg, dat vind ik echt niet fijn.
  • Mid cut: ik draag graag halfhoge wandelschoenen omdat ik dan minder snel steentjes in mijn schoenen krijg en ik toch volop bewegingsvrijheid heb bij mijn enkels.
  • De kleuren van deze schoenen: deze wandelschoenen van Helly Hansen vielen me ook op door de ongebruikelijke kleuren die er beschikbaar zijn. Behalve in bruin, zwart en groen (kleuren die mijn wandelschoenen tot nu toe meestal hadden) heb je ze ook in Azurite (hier op de foto’s) en Hickory (rood). Weer eens wat anders! (Alle kleuren vind je hier op de website van Helly Hansen.)
  • Gebruik van gereyclede materialen: het bovenwerk van de schoen is voor meer dan 70% gemaakt van gerecycled materiaal. De voering en nog wat onderdelen van de schoenen zijn zelfs voor 100% gerecycled, het rubber is voor 30% gerecycled

Eerste indruk

Toen ik deze wandelschoenen aantrok voor een kort rondje door de buurt, was ik er direct erg tevreden mee. Ze voelden eigenlijk meteen alsof ik ze al had ingelopen. Ik vind de pasvorm echt heel fijn: genoeg ruimte bij de tenen (wat een heel stabiel gevoel geeft tijdens het lopen), goede aansluiting rond de bovenkant van mijn voet (dat noemen ze bij Helly Hansen HH® Arch-Brace) en flexibele steun bij de enkels. Voor mij bieden deze schoenen de perfecte combinatie van stevigheid en flexibiliteit. De zool bevat een HH Max Comfort-binnenzool en een HH Power Stride-middenzool. Bij de tenen en de hak zijn de schoenen extra verstevigd met HH Pro-Guard.

wandelschoenen van Helly Hansen

Ook zijn de schoenen niet zwaar: ik heb ze niet zelf gewogen, maar volgens de website van Helly Hansen wegen ze 350 gram.

De proef op de som

Dankzij de aanhoudende regen had ik de afgelopen maanden volop de kans om deze waterdichte wandelschoenen grondig te testen. Een goed voorbeeld daarvan waren onze wandelingen door de Schoorlse duinen in januari. Daar waren veel paden over een aanzienlijk stuk helemaal onder water gelopen. Sommige paden waren zelfs afgezet, voor andere was er een alternatieve route, maar soms moest je toch gewoon over zo’n nat stukje lopen.

De schoenen doorstonden deze test met vlag en wimpel! Tijdens beide wandelingen bleven mijn voeten de hele dag helemaal droog. En als je zou zien wat voor plassen we hebben moeten doorwaden, mag dat bijna een wondertje heten. Technisch heb ik er zelf totaal geen verstand van, maar Helly Hansen ontwikkelt natuurlijk al heel lang outdoor-kleding en heeft in de loop der jaren allerlei technieken ontwikkeld om je droog te houden, zoals:

  • Het Helly Tech® WATERPROOF-membraan
  • HH® Quick Dry
  • HH® Seam-Shield
  • Een PFC-vrije duurzame waterafstotende impregnering (DWR)
wandelschoenen van Helly Hansen

Zo bleef ik, ondanks dat het water van boven én van onder kwam, goed droog tijdens wandelingen onder (soms zeer) natte omstandigheden. Ook handig: de schoenen hebben zolen die veel grip bieden (dankzij de HH Surround-Grip-techniek en HH Max-Grip-rubber), zodat ik ook niet uitgleed in de modder of op andere gladde plekken zoals bij het oversteken van dit stroompje.

wandelschoenen van Helly Hansen

Ook bij droog weer

Zo zijn deze Cascade-schoenen van Helly Hansen snel uitgegroeid tot mijn favoriete wandelschoenen. Ik betrap mezelf erop dat ik ook bij droog weer vaak voor deze schoenen kies, gewoon omdat ze zo lekker zitten en lopen. Zou dat zo blijven als het straks weer echt warm weer wordt? Ik zag in ieder geval dat ze ondanks de waterdichtheid wel goed zouden moeten ventileren. Dat geloof ik ook wel, want ook al is het nu nog niet zo warm buiten, mijn voeten worden tijdens het wandelen altijd wel lekker warm. Maar ik had niet het gevoel dat ze te warm werden doordat de schoenen teveel afsloten (wat ik bij een waterdichte jas wel vaak heb). Verder hebben de schoenen een antimicrobiële behandeling gehad om te voorkomen dat ze gaan stinken, bijvoorbeeld door zweet. Ik ben benieuwd of deze schoenen ook in juli nog mijn favoriete wandelschoenen zijn. Mocht het regenen in juli, dan in ieder geval!

outdoorkleding van Helly Hansen

Je vindt de kleding van Helly Hansen onder andere hier bij Bever en hier bij bol.

Ik keeg deze wandelschoenen om ze te testen voor Scandinavisch Leven.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.