voorjaarscollectie IKEA

De voorjaarscollectie van IKEA: nieuwe energie in huis

De nieuwe voorjaarscollectie van IKEA draait om elegant minimalisme: simpele vormen, lichte kleuren en duurzame materialen zoals bamboe, hennep en rotan. Hiermee geef je je huis heel makkelijk een rustige, natuurlijke uitstraling. Met een paar nieuwe woonaccessoires maak je je woning zo heel snel lente-proof. Kies bijvoorbeeld voor een dienblad met visgraatmotief of een eigentijds vloerkleed. Nog meer nieuwe energie in je huis? Wat denk je van eikenhouten keukendeurtjes met chevron-patroon? In deze blogpost noem ik enkele van mijn persoonlijke favorieten uit de voorjaarscollectie van IKEA. Om te kijken wat die van jou zijn, kun je natuurlijk terecht op de website en in de webshop van IKEA.

Werk en privé

Werk en privé liepen bij mij als zzp’er altijd al behoorlijk in elkaar over, maar sinds we met zijn allen hebben kennisgemaakt met het fenomeen lockdown is de grens definitief vervaagd. En ik vind het eigenlijk wel gezellig, zo ‘huiselijk werken’. Zo blijf ik in het weekend wel eens lekker lang in bed – met een dienblad met ontbijt naast me en de laptop op mijn benen. Het nieuwe VÅRFINT-dienblad doet me denken aan die ochtenden, waarvan ik erg kan genieten. Het heeft een visgraatmotief van bamboe en rotan en ronde handgrepen waarmee je het heel stabiel kunt dragen.

voorjaarscollectie IKEA
Foto: IKEA via Coebergh Communicatie & PR

Voor de reguliere werkdagen heb ik een zit-stabureau aangeschaft, maar zo tegen het einde van de middag verhuis ik wel eens naar de bank. Daarvoor lijkt laptop-stand BJÖRKÅSEN met dan wel weer handig. Inclusief houder voor een flinke (Zweedse) mok koffie.

voorjaarscollectie IKEA
Foto: IKEA via Coebergh Communicatie & PR

Eindelijk klaar met werken? Dan lees ik graag een boek (meestal uit of over Scandinavië) of kijk ik wat tv (je raadt het al: vaak Scandinavische films en series). De tijdloze LINNEBÄCK-relaxstoel lijkt me daar echt ideaal voor. Met vijf personen in huis heeft het interieur hier het best zwaar te verduren, maar deze stoel is gemaakt van sterke materialen, zodat hij als het goed is lang meegaat.

voorjaarscollectie IKEA
Foto: IKEA via Coebergh Communicatie & PR

Slimme, duurzame keuken

Iets anders wat me opviel in de nieuwe voorjaarscollectie van IKEA waren de spullen voor in de keuken. De nieuwe donkerbruine keukenfronten en -deuren SINARP en HASSLARP zijn niet zo mijn smaak, maar ik werd wel enthousiast van de NEREBY-producten, zoals rails, ophanghaken en opbergers van duurzaam katoen en hennep.

voorjaarscollectie IKEA
Foto: IKEA via Coebergh Communicatie & PR

Hennep is een natuurvezel die perfect geschikt is om te gebruiken in textielproducten. De plant heeft maar weinig water nodig om te groeien en dat scheelt dus heel veel water bij de productie. Bovendien is het resulterende textiel zacht en slijtvast met een rustieke uitstraling.

voorjaarscollectie IKEA
Foto: IKEA via Coebergh Communicatie & PR

Heb jij al iets gespot in de nieuwe voorjaascollectie van IKEA dat jij wel in huis zou willen halen?

Hou je van Scandinavisch design? Kijk dan zeker ook even op de website van Nordic Nest (met heel veel Scandinavische designmerken) en word gratis lid van de klantenclub. Je krijgt dan korting op je eerste bestelling en spaart punten bij elke bestelling. Daarnaast blijf je op de hoogte van de aanbiedingen die ze regelmatig hebben.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.