Kari Traa thermolegging

De fijne thermokleding van Kari Traa uit Noorwegen

Ik hou over het algemeen niet echt van shoppen – of dat nu online is of in de winkels. Maar soms, heel soms kan ik zo blij zijn met een koopje dat ik gewoon niet kan wachten tot mijn pakje bezorgd wordt. Gisteren was zo’n dag. Eindelijk had ik een thermolegging van het Noorse merk Kari Traa, met zo’n leuk Noors patroon erop. En omdat het vandaag toch een luie zondag is, houd ik hem gewoon de hele dag aan. Want wat zit hij lekker!

Over Kari Traa

Ik had al meerdere keren gehoord over het merk Kari Traa en de vrouw die achter dit Noorse outdoor-merk zit. Kari Traa was een succesvolle freestyle-skiër: ze won drie Olympische medailles. Ze groeide op in Voss en tussen haar skitrainingen en -wedstrijden door breide ze mutsen en gaf ze haar ski-uitrusting haar eigen stijl. Wat ze maakte en droeg, viel in de smaak bij andere skiërs en in 2002 begon Kari Traa haar eigen outdoor-merk. Wat begon met mutsen voor vrouwen, groeide al snel uit tot een complete collectie voor actieve vrouwen. “For girls, by girls” staat op de website. Nou voel ik me niet echt meer een ‘girl’, maar ik voel me zeker wel aangesproken door de patronen en kleuren die Kari Traa gebruikt.

Traditionele Scandinavische invloeden

Kari Traa laat zich namelijk vaak inspireren door Scandinavische tradities. Dat zie je ook aan de thermolegging die ik nu voor mezelf heb gekocht. Het patroon doet me denken aan traditionele Noorse truien.

Kari Traa thermo ondergoed

Het patroon voor de Rose-collectie thermo-ondergoed vindt bijvoorbeeld zijn oorsprong in de hytte van de familie Traa in Voss. Daar hangt namelijk tot op de dag van vandaag een traditioneel Noors wandtapijt in de woonkamer dat een belangrijke inspiratie was voor Kari en haar designers. Dit was dé manier om wintersportkleding, die tot dat moment nogal ‘mannelijk’ (rechttoe, rechtaan en saai) was, een vrouwelijkere pasvorm en kleurrijkere uitstraling te geven.

De Lune-thermobroek

De thermolegging die ik zelf heb gekocht heet Lune en heeft aan de voorkant een mooi, klassiek ogend patroon met hartjes. Het is volgens de website van het merk de warmste synthetische basislaag van Kari Traa. Aan de binnenkant zit een laagje dat zacht aanvoelt en vocht afvoert. Aan de zijkanten van de benen is de stof dunner, zodat overtollige warmte kan worden afgevoerd. Flatlock-naden zorgen ervoor dat de onderkleding niet gaat schuren als je lange tijd actief bent.

Kari Traa thermolegging

Hoewel ik de legging nog niet in winterse omstandigheden heb kunnen testen, twijfel ik niet aan de functionaliteit ervan. Als professioneel skiër weet Kari Traa natuurlijk heel goed waar kleding aan moet voldoen om je warm en droog te houden en je lekker in te voelen.

Voorlopig gebruik ik deze thermolegging lekker als loungebroek en soms om mee te fietsen. Want ik kon echt niet het geduld opbrengen om te wachten tot onze volgende wintersport 🙂

Ik kon de legging heel voordelig op de kop tikken bij bol.com. Je vindt ook kleding van Kari Traa bij Bever. Het loont dus de moeite om de aanbiedingen daar in de gaten te houden.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.