serie between us

Noors-Deense serie Between us: relaties met een lach en een traan

In de Noors-Deense serie Between us (Mellem os/Mellom oss) spelen nu eens geen misdaden, maar relatieperikelen de hoofdrol. Ik heb hem nog niet gezien, maar het ziet eruit als een serie met een lach en een traan. Between us is nu te streamen op lumiereseries.com en verkrijgbaar op dvd.

Het verhaal van de serie Between us

We ontmoeten de hoofdpersonen van Between us voor het eerst op een huwelijksfeest. Merete en Joachim, twaalf jaar getrouwd, zijn met hun verhuizing naar Kopenhagen net aan een nieuw hoofdstuk in hun leven begonnen. De reden voor de verhuizing is Nanna, Meretes beste vriendin. Merete en Nanna zijn namelijk samen een bedrijf begonnen. Nanna is inmiddels drie jaar samen met haar vriend Kasper. Ze hebben een kinderwens, maar dat is een grote stap voor Nanna, die altijd single is geweest. Beide stellen lijken erg verliefd en toch brengen ze hun relaties in gevaar.

Hoewel de vier personages allemaal goede bedoelingen hebben, interpreteren ze dingen op hun eigen manier en vertellen ze elkaar leugentjes om bestwil. En dan blijkt maar weer dat de weg naar de hel geplaveid is met goede bedoelingen en dat ogenschijnlijk kleine dingen grote gevolgen kunnen hebben. In hun dagelijkse leven en in de meest alledaagse situaties blijkt verleiding op de loer te liggen. Moet je dan echt overal eerlijk over zijn in een relatie en is ware liefde echt overal tegen bestand, of moet je soms bewust werken aan en kiezen voor je relatie?

serie between us
Foto met dank aan Lumiere/The Publicity Company

De hoofdrollen in de serie Between us worden gespeeld door Nicolai Cleve Broch (bekend uit de Noorse serie Acquitted), Agnes Kittelsen (die je misschien gezien hebt in de Noorse serie Dag), Lærke Winther (uit de Deense serie Dicte) en Johannes Nymark.

Kijk Between us zelf

De serie bestaat uit 8 afleveringen van 42 minuten en er wordt Noors en Deens in gesproken. Between us is nu te streamen op lumiereseries.com en verkrijgbaar op dvd.

Wist je dat je via NLZIET alle Nederlandse on-demand televisie (NPO, RTL, etc) kunt bekijken wanneer jij dat wilt? Hier kun je het 14 dagen gratis uitproberen.

Bekijk hier alvast de trailer van Between us:

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.