Scandinavische houten figuren

Decoreer je huis met deze Scandinavische houten figuren

Tegenwoordig kom ik ze overal tegen: schattige houten figuurtjes om je huis mee te versieren. Ze zijn er in allerlei vormen en maten en vaak zijn ze van Scandinavische designmerken. Ik heb al pinguïns, uilen en andere vogels gezien, maar ook olifanten en fantasiefiguren. Altijd in mooie natuurlijke houtkleuren. Kende jij deze Scandinavische houten figuren al?

Kay Bojesen

Kay Bojesen was een designer die heeft gewerkt met van alles van zilver tot hout. Maar het waren toch vooral zijn houten creaties die wereldberoemd werden. Ze zijn nog altijd geliefd – vooral de houten aapjes.

Hier vind je de houten figuren van Kay Bojesen.

kay bojesen

Novoform Design

Novoform is een Deens bedrijf dat opgericht is in 2011 door Kristian Jakobsen. Scandinavische roots zijn heel erg belangrijk voor dit designmerk. Daarom focussen ze zich op het werken met natuurlijke materialen en zachte kleuren. Ze verkopen onder andere schattige musjes en olifanten, maar ook houten figuurtjes van de Deense koninklijke wacht.

Hier vind je de houten figuren van Novoform.

Hou je van Scandinavisch design? Kijk dan zeker ook even op de website van Nordic Nest (met heel veel Scandinavische designmerken) en word gratis lid van de klantenclub. Je krijgt dan korting op je eerste bestelling en spaart punten bij elke bestelling. Daarnaast blijf je op de hoogte van de aanbiedingen die ze regelmatig hebben.

Architectmade

Architectmade is een bedrijf dat producten verkoopt van allerlei designers. Zo stellen ze een selectie samen van het beste van het beste wat betreft Deens design. Daar zijn ook houten figuren bij. Het bekendste design is denk ik wel Bird, een simpel maar heel schattig houten vogeltje met een lange snavel. Maar wie liever een panda of een zeemeermin heeft, kan hier ook slagen.

Hier vind je de houten figuren van Architectmade.

Scandinavische houten figuren

Lucie Kaas

Lucie Kaas maakt allerlei speelse designs, waaronder houten figuren van dieren én bekende en onbekende mensen. Van verschillende soorten hout, van walnoot tot eik maken ze steeds weer verrassende en hartverwarmende designs. Zo kun je bijvoorbeeld een complete berenfamilie kopen; mama beer, papa beer en klein babybeertje. Een andere optie is een piepklein muisjesduo uit twee verschillende soorten hout. Of kies je toch voor Pablo Picasso of Jean Paul Gaultier?

Hier vind je de houten figuren van Lucie Kaas.

Spring Copenhagen

Spring Copenhagen is een Deens designbedrijf dat veel waarde hecht aan zijn Scandinavische roots. Hun doel is om met hun producten het dagelijkse leven van hun klanten leuker te maken. Spring verwijst naar de lente, het seizoen waarin alles groeit en bloeit, en er nieuw leven ontstaat. Zo levendig moeten de producten van Spring Copenhagen ook zijn. Wat de houten figuren van Spring Copenhagen bijzonder maakt, is dat ze vaak ook een functie hebben. Mijn favoriet: pepermolen The Pepper Owl.

Hier vind je de houten figuren van Spring Copenhagen.

Houten Hoptimist

Ook de bekende Deense Hoptimist is er in een houten variant. Sinds de Hoptimist eind jaren 60 werd bedacht door Gustav Ehrenreich, heeft hij een prominente plek veroverd in de wereld van het Deense design. Sinds 2011 worden ze ook gemaakt van eikenhout: de Raw Oak-collectie.

Bekijk de houten Hoptimisten hier.

Cooee Design

De Woody Bird van Cooee Design is net even anders: het is een open figuur, dat daardoor heel licht oogt. Ze zijn er in naturel eikenhout en zwart gebeitst eikenhout.

Heb jij thuis Scandinavische houten figuren staan?

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.