jurk van Fjällraven

De Övik Lite Dress van Fjällräven: koel, comfortabel en compact

Wat moeten we lang wachten op standvastig warm weer! Maar op moederdag schoot de temperatuur omhoog en kon ik eindelijk mijn nieuwe jurkje van Fjällräven uitproberen. Dat had ik al een tijdje in huis en het voelde alsof het echt fijn zou zijn om te dragen bij zomerse temperaturen. Maar ja, die lieten op zich wachten – tot moederdag dus. Meteen uitproberen dat jurkje!

De Övik Lite Dress

De Övik Lite Dress is een lichte en luchtige zomerjurk die lekker koel aanvoelt. Het jurkje is gemaakt van ventilerend stretchmateriaal en daardoor erg geschikt voor dagelijks gebruik bij hoge temperaturen, maar zeker ook voor outdoor-activiteiten. Het ruimvallende model geeft je namelijk alle bewegingsvrijheid en biedt ruimte om de lucht rondom je lichaam te laten circuleren. Met de knoopceintuur kun je zelf bepalen hoe strak je de jurk om je lichaam wilt laten aansluiten.

Wel moet ik erbij zeggen dat het jurkje geen binnenbroekje heeft. Persoonlijk vind ik dat soms wel handig tegen inkijk bij bijvoorbeeld hurken, klimmen of fietsen. Aan de andere kant was dit eigenlijk alleen een gedachte vooraf: ik heb het tijdens het dragen geen moment gemist.

jurk van Fjällraven
Wist jij dat er in Drenthe ook tulpenvelden zijn?

Zelf vind ik dit jurkje ook ideaal om mee te nemen op reis (ook al heb ik het vanwege de omstandigheden tot nu toe alleen nog maar meegenomen op vakantie naar Drenthe). De Övik Lite Dress is namelijk licht en compact op te rollen.

Ovik Lite dress van Fjallraven

Een ander voordeel is dat het materiaal snel droogt. Ook handig tijdens het reizen: je kunt het makkelijk even uitspoelen en in korte tijd goed laten drogen. Tijdens onze rit langs de tulpenvelden in Drenthe kregen we ook af en toe een buitje over ons heen. Maar elke keer was het jurkje binnen de kortste keren weer droog, zodat ik geen enkel moment het gevoel heb gehad dat ik rondliep in natte kleding.

Een laatste praktisch voordeel is wat mij betreft dat deze jurk twee steekzakken heeft. Jurken met zakken – ik ben er fan van!

jurkje van Fjällraven

Zoals je ziet heb ik dit jurkje zelf in de kleur Navy. Hij is er ook nog in Black en Raspberry Red. Op de website van Fjällräven kun je de kleuren goed vergelijken.

De Övik Lite Dress is onder andere verkrijgbaar bij Bever.

Everyday outdoor

De Övik Lite Dress maakt deel uit van de Everyday Outdoor-collectie van Fjällräven. Omdat ik meer een casual outdoor-liefhebber ben, vind ik het zelf echt een voordeel als kleding zowel geschikt is voor dagelijks gebruik als voor outdoor-activiteiten. Zo kan ik op één dag een afspraak met een vriendin bijvoorbeeld combineren met een wandeling ergens bij haar in de buurt. Hiervoor is het handig als kleding er zo uitziet dat je hem in het dagelijkse leven prima kunt dragen, maar wel functioneel is (dus bijvoorbeeld ventilerend, sneldrogend, makkelijk mee te nemen, met genoeg bewegingsvrijheid en/of bestand tegen regen en wind).

Andere artikelen uit de Everyday Outdoor-collectie van Fjällräven zijn:

Ik kreeg dit jurkje van Fjällräven om op Scandinavisch Leven te schrijven wat ik ervan vind.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.