wandelbroek van Helly Hansen

Een nette én comfortabele outdoorbroek van Helly Hansen

Het blijft lastig: een outdoorbroek vinden die én lekker zit tijdens het wandelen, én er goed uitziet, ook als je je wandeling wilt combineren met een (zakelijke) afspraak of een terrasje pakken. Maar ik heb er weer eentje gevonden: de Women’s Vika Tur Pants van Helly Hansen. Ik gebruik deze broek nu een paar maanden en ik ben er zo tevreden mee dat ik dat even met jullie wilde delen. Zeker nu het hopelijk (eindelijk!) binnenkort echt weer beter weer wordt om lekker te gaan wandelen!

Wat zoek ik in een outdoorbroek?

Functionaliteit is voor mij altijd het belangrijkste als ik op zoek ben naar een wandelbroek. Dit is waar ik dan op let:

  • ten eerste moet de broek meteen bij het aantrekken lekker zitten
  • daarnaast moet de broek flexibel genoeg zijn om niet alleen op een vlakke ondergrond te wandelen, maar ook bijvoorbeeld eens over een hekje te klimmen of een trap te beklimmen.
  • een wandelbroek moet me natuurlijk beschermen tegen kou en wind
  • ik vind het fijn als de broek snel droogt, mocht ik een regenbui over me heen krijgen
  • en het is altijd goed als een wandelbroek goed ventileert als ik het warm krijg

De Vika Tur Pants voldoen aan deze eisen. Deze broek zat meteen goed toen ik hem aantrok. En hij is zeker flexibel genoeg om met me mee te bewegen. De taille is elastisch, maar er zijn ook lusjes voor een riem als je liever wat meer stevigheid hebt. Het enige minpuntje is dat als ik voorover buig, het bovenste drukknoopje snel open gaat (terwijl de broek daar absoluut niet strak zit). Maar dat is niet zo erg, want de broek zit ook nog dicht met een haakje.

wandelbroek van Helly Hansen

Het materiaal van de broek beschermt je tegen regen en wind. Voor een nog betere bescherming (en om ‘flapperende’ broekspijpen te voorkomen) kun je de broekspijpen met een klittenbandsluiting onderaan goed laten aansluiten op je enkels. Of voor meer ventilatie juist wat losser doen.

wandelbroek van Helly Hansen

Als de zon doorbreekt en ik het warm krijg, ventileert het materiaal goed genoeg om ervoor te zorgen dat ik niet teveel ga transpireren.

wandelbroek van Helly Hansen

Tot slot is de broek extra stevig bij de billen en knieën, zodat hij langer meegaat, ook als je onderweg af en toe gaat zitten op een ruwe ondergrond.

De kleuren van deze broek

Naast de functionaliteit zocht ik ook een broek waarmee ik makkelijk een wandeling zou kunnen combineren met een zakelijke of gewoon gezellige afspraak. Daarom koos ik deze broek in het zwart. Hij is er ook in andere kleuren, maar die waren mij iets te opvallend, ook omdat er bij de andere varianten twee verschillende kleuren werden gecombineerd aan de voor- en achterkant. Bij de zwarte versie is alles zwart, hoewel je wel iets verschil ziet omdat er verschillende stoffen worden gebruikt. Ook het Helly Hansen-logo is zwart. Ideaal dus als je wandelen wilt combineren met een afspraak waar je er een beetje minder outdoor-achtig wilt uitzien. Alle kleuren vind je hier op de website van Helly Hansen.

outdoorkleding van Helly Hansen

Behalve twee steekzakken heeft de broek ook nog een zak met rits op het bovenbeen. Dat vind ik dan weer handig als ik geen jas draag, maar wel wat kleine spullen zoals sleutels of mijn telefoon mee wil nemen.

Waar zijn de Vika Tur Pants te koop?

Ik ben dus enthousiast en verwacht deze broek veel te gaan dragen de komende tijd (als het eindelijk stopt met regenen buiten).

Zoek jij ook nog een fijne wandelbroek?

Je vindt de kleding van Helly Hansen onder andere hier bij Bever en hier bij bol.

Ik kreeg deze broek om er een review over te schrijven op Scandinavisch Leven.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.