symfonisk van ikea en sonos

IKEA en Sonos hangen speaker als schilderij aan de muur

Dit ziet er echt heel gaaf uit: IKEA en Sonos hebben de handen ineengeslagen om een speaker te maken de eruitziet als een schilderij. De nieuwe SYMFONISK combineert zo genieten van muziek en genieten van beeldende kunst. En omdat je smaak – op het gebied van muziek en wat je er mooi vindt uitzien – in de loop der tijd kan veranderen, kun je net zo makkelijk de voorkant verwisselen als je een nieuwe playlist samenstelt.

Aanvulling op je interieur

IKEA en Sonos werken al sinds 2019 samen om ervoor te zorgen dat je speakers geen noodzakelijk kwaad zijn in je interieur, maar echt een aanvulling daarop. De woninginrichting- en designkennis van IKEA en de expertise van Sonos op het gebied van geluidsbeleving leidden samen tot SYMFONISK, waarmee IKEA en Sonos een goede geluidservaring in huis beschikbaar willen maken voor zoveel mogelijk mensen.

symfonisk van ikea en sonos
Foto: IKEA via Coebergh PR

Eerder waren er al de tafellamp-speaker en de boekenplank-speaker. De nieuwste SYMFONISK-speaker heeft de vorm van een schilderij. Je kunt de SYMFONISK-schilderijlijst met wifi-speaker aan de muur hangen, of met de meegeleverde steuntjes op de grond zetten. Als je die steuntjes niet gebruikt, kun je ze aan de achterkant van de lijst opbergen, zodat je ze meteen kunt vinden als je ze wel wilt gaan gebruiken.

symfonisk van ikea en sonos
Foto: IKEA via Coebergh PR

De speaker wordt standaard geleverd met een wit of zwart paneel met daarop een grafisch ontwerp dat geluid visualiseert. Daarnaast zijn er in totaal twaalf verwisselbare panelen beschikbaar, zodat de speaker past bij verschillende smaken en interieurs: van een abstract design met geometrische figuren tot een paneel met verfspatten. Stjepan Begic, Product Developer bij IKEA of Sweden, benadrukt: “Het belangrijkste uitgangspunt bij het ontwerpen van de nieuwe SYMFONISK-speaker was dat het product echt gezien kan worden als een kunstwerk.”

symfonisk van ikea en sonos
Foto: IKEA via Coebergh PR

Voor het aansluiten van de elektriciteitskabel heeft de lijst meerdere openingen, zodat je zelf kunt kiezen hoe je de kabel wilt laten lopen. Ook is heeft de lijst een power-outlet, zodat je een tweede lijst van stroom kunt voorzien vanuit de eerste lijst, zonder ook naar die lijst een apart elektriciteitssnoer vanuit het topcontact nodig te hebben.

Hou je van Scandinavisch design? Kijk dan zeker ook even op de website van Nordic Nest (met heel veel Scandinavische designmerken) en word gratis lid van de klantenclub. Je krijgt dan korting op je eerste bestelling en spaart punten bij elke bestelling. Daarnaast blijf je op de hoogte van de aanbiedingen die ze regelmatig hebben.

Geweldige geluidservaring

Het uiterlijk zit dus wel goed. Maar hoe zit het met het geluid? Sara Morris, Principal Product Manager Sonos is er duidelijk over: “De akoestische architectuur van Sonos zorgt ervoor dat de nieuwe SYMFONISK-speaker ondanks zijn compacte vorm fantastisch klinkt.” De SYMFONISK-lijst is namelijk maar 6 centimeter diep, maar oogt dankzij het ontwerp nog slanker.

symfonisk van ikea en sonos
Foto: IKEA via Coebergh PR

De nieuwe speaker maakt via wifi verbinding met je telefoon en kan gekoppeld worden aan andere SYMFONISK- en Sonos-speakers. Maar je kunt hem ook gebruiken als de enige geluidsbron in de kamer. Net als de andere SYMFONISK-producten is de speaker te bedienen via de Sonos-app. Zo heb je toegang tot meer dan honderd streamingdiensten. Als je meerdere speakers hebt, kun je elke speaker individueel aansturen. Je kunt dan bijvoorbeeld muziek afspelen in de ene kamer, terwijl de kinderen in een andere kamer naar een luisterboek luisteren. In het hele huis dezelfde muziek afspelen kan natuurlijk ook. Daarbij kun je de speakers koppelen voor stereogeluid.

Hang SYMFONISK aan jouw muur

De SYMFONISK schilderijlijst met wifi-speaker is vanaf 15 juli verkrijgbaar in alle IKEA winkels en op IKEA.nl. De verwisselbare panelen zijn vanaf 1 september online los verkrijgbaar via IKEA.nl.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.