IKEA DIRIGERA

IKEA’s DIRIGERA: hub om slimme apparaten mee te bedienen

IKEA lanceert DIRIGERA: een nieuwe Home Smart-hub waarmee je met de vernieuwde Home Smart-app je slimme apparaten kan bedienen. Ook kun je de verschillende producten makkelijk groeperen tot ‘scènes’, zodat bijvoorbeeld wanneer de wekker ’s ochtends gaat, de lampen ook aan gaan en de gordijnen langzaam open gaan. Zo creëer je routines die bij jou passen. De nieuwe hub – met Matter-connectiviteit – kan meer productgroepen verwerken en meer producten koppelen dan de bestaande IKEA TRÅDFRI-hub. De DIRIGERA-hub is vanaf nu verkrijgbaar in IKEA winkels en via IKEA.nl.

Hou je van Scandinavisch design? Kijk dan zeker ook even op de website van Nordic Nest (met heel veel Scandinavische designmerken) en word gratis lid van de klantenclub. Je krijgt dan korting op je eerste bestelling en spaart punten bij elke bestelling. Daarnaast blijf je op de hoogte van de aanbiedingen die ze regelmatig hebben.

Dirigeer je hele huis

Stel je voor dat je via een app jouw ideale ochtendroutine kunt instellen. Terwijl je wakker wordt met je favoriete muziek, gaan de gordijnen langzaam open en gaat de verlichting gedimd aan. De lucht is gereinigd en de geur van vers gezette koffie komt je slaapkamer binnen.

Met de vernieuwde IKEA Home Smart-app kan het! Koppel je slimme apparaten aan elkaar via de DIRIGERA-hub en creëer geautomatiseerde momenten en routines die bij jou passen. De hub werkt met Matter-connectiviteit. Dat is een communicatiestandaard voor slimme apparaten in huis. Met Matter verbind je vrijwel alle slimme apparaten met elkaar, ongeacht wie de fabrikant is. Zo kan de hub in de toekomst niet alleen verbinding maken met slimme IKEA-producten, maar ook met slimme producten van andere fabrikanten.

IKEA DIRIGERA
Afbeelding via IKEA persportaal

Rebecca Töreman, Business Leader IKEA Home Smart, licht toe: “Bij IKEA willen we slimme oplossingen zo toegankelijk mogelijk maken. Door het gebruik van Matter en onze Home Smart-app steeds gebruiksvriendelijker te maken, verlagen we de drempel voor mensen om hun huis slimmer te maken. We werken stap voor stap toe naar de certificering van Matter. De eerste update wordt in de komende maanden verwacht. Zo kan iedereen met één druk op de knop fijne momenten creëren in huis.”

Slimme gordijnen

Om van jouw huis een slimmer thuis te maken, breidt IKEA het Home Smart-assortiment steeds verder uit. Eerder dit jaar introduceerde het Zweedse woonwarenhuis twee slimme plisségordijnen, die je nu ook kan koppelen aan de DIRIGERA-hub. Zo kun je de gordijnen bedienen en instellen via de Home Smart-app en koppelen aan andere apparaten, zoals een wekker. De rolgordijnen zijn verkrijgbaar in een verduisterende – TREDANSEN – en een licht doorlatende – PRAKTLYSING – uitvoering en zijn ook apart te bedienen met een afstandsbediening.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.