Ikea Billy kasten

IKEA geeft BILLY-kasten een duurzame make-over

Heb je hem al gezien, IKEA’s make-over van de bekende BILLY boekenkast? Het materiaal is anders, het ontwerp is anders en daarmee zijn de kwaliteit en het uiterlijk van de kast verbeterd. Bovendien is de vernieuwde BILLY gemaakt van meer hernieuwbare materialen zoals papierfolie en kan het achterpaneel nu worden bevestigd met een kliksysteem in plaats van met spijkertjes. Hierdoor kun je de kast demonteren en opnieuw in elkaar zetten, wat de levensduur van het product verlengt. Met de make-over van deze icoon zet IKEA een volgende stap om de circulaire mogelijkheden van producten te vergroten. De vernieuwde BILLY is vanaf juli 2022 verkrijgbaar in de regio Azië/Pacific en vanaf januari 2024 in de rest van de wereld.

BILLY in een nieuw jasje

IKEA vervangt de huidige fineerlaag en kunststof randen van de BILLY door papierfolie van hoge kwaliteit – zonder dat dit ten koste gaat van de krasbestendigheid. Dit houdt in dathet grootste deel van de boekenkast voortaan is gemaakt van hernieuwbare materialen. Daarnaast kun je de kast dus dankzij het nieuwe kliksysteem uit elkaar halen en opnieuw in elkaar zetten. Ook het vervangen van onderdelen is hiermee eenvoudiger geworden. Hiermee moedigt IKEA mensen aan om hun BILLY-boekenkast mee te nemen naar een volgende locatie en/of levensfase.

Ikea Billy kasten
Foto: IKEA via Coebergh

Opvallende houtkleuren

Tegelijkertijd met de introductie van papierfolie komt IKEA ook met nieuwe kleuren – zoals wit gelazuurd eiken, zwart en donkerbruin eiken, walnoot en berken. Deze nieuwe varianten passen goed bij de verschillende IKEA-collecties en gaan de huidige uitvoeringen van de BILLY vervangen. De iconische witte BILLY blijft wel beschikbaar – maar dan wel met de doorgevoerde verbeteringen. De bijbehorende OXBERG deuren krijgen dezelfde upgrade als de BILLY.

Hou je van Scandinavisch design? Kijk dan zeker ook even op de website van Nordic Nest (met heel veel Scandinavische designmerken) en word gratis lid van de klantenclub. Je krijgt dan korting op je eerste bestelling en spaart punten bij elke bestelling. Daarnaast blijf je op de hoogte van de aanbiedingen die ze regelmatig hebben.

Veertig jaar

BILLY is al ruim veertig jaar een van de bestverkochte en populairste producten van IKEA. Sinds de lancering in 1978 zijn wereldwijd meer dan 120 miljoen exemplaren van de boekenkasten verkocht. Met de make-over wordt de BILLY nog tijdlozer en worden er stappen gezet richting meer circulaire mogelijkheden. IKEA heeft als doel om in 2030 alleen nog producten te maken van hernieuwbare of gerecyclede materialen.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.