IJslandse serie The Minister

Ólafur Darri Ólafsson is The Minister in nieuwe IJslandse serie

Dat ik net (eindelijk!) de eerste drie seizoenen van de Deense politieke serie Borgen heb gekeken, maakt mijn interesse in de nieuwe IJslandse serie The Minister misschien nog wel groter. In de hoofdrol van dit achtdelige politieke drama zie je het bekendste gezicht van IJsland: Ólafur Darri Ólafsson.

Het verhaal van The Minister

Het is een heel interessante rol die Ólafur Darri Ólafsson (onder andere bekend uit Trapped en The Secret Life of Walter Mitty) in deze serie speelt. Hij is een populaire premier met een bipolaire stoornis en doet daarmee ook wel een beetje denken aan de geweldige rol van Saga in The Bridge.

IJslandse serie The Minister
Afbeelding met dank aan Lumière

Als Benedikt Ríkardsson noemt hij zichzelf een goudeerlijke IJslandse burger. Hij is niet uit op macht, maar wil naar het volk luisteren, van IJsland een beter land maken en vooral rechtvaardig zijn. Maar anderen vinden hem een onorthodoxe radicaal. Is hij een politicus in hart en nieren, of toch vooral een poëet? En wat maakt je eigenlijk het meest geschikt voor de positie van premier? Eén ding is zeker: een leider zoals Benedikt Ríkardsson heeft IJsland nog nooit gehad.

Met zijn baanbrekende politieke standpunten krijgt Benedikt Ríkardsson het IJslandse volk achter zich en blaast hij het politieke establishment omver. Intussen weet niemand dat de leider van de Onafhankelijke Partij en minister-president van IJsland lijdt aan een bipolaire stoornis. Het verborgen houden of juist misbruiken van die stoornis kan de stabiliteit van de regering en de privélevens van politici elk moment in gevaar brengen.

IJslandse serie The Minister
Foto met dank aan Lumière

Politici en pers

Net als in Borgen zien we behalve politici ook journalisten aan het werk in de serie. Het is fascinerend om te zien hoe groot – en tegenstrijdig – de belangen kunnen zijn die ertoe leiden dat bepaalde informatie wel of juist niet naar buiten wordt gebracht. En hoe combineer je privérelaties met dat goed doordachte doseren van informatie?

Bekijk de serie The Minister zelf

De IJslandse serie The Minister bestaat uit acht afleveringen van een uur. Hij is nu uit op dvd.

Wist je dat je via NLZIET alle Nederlandse on-demand televisie (NPO, RTL, etc) kunt bekijken wanneer jij dat wilt? Hier kun je het 14 dagen gratis uitproberen.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.