IJslandse serie Sisterhood

Nieuwe IJslandse serie: het drama Sisterhood (Systrabönd)

In de IJslandse serie Sisterhood (Systrabönd) wordt het lichaam van een veertienjarig meisje 25 jaar na haar verdwijning gevonden. Drie vriendinnen moeten daardoor een gebeurtenis die ze al die jaren uit alle macht hebben geprobeerd te vergeten alsnog onder ogen zien. Dat heeft grote gevolgen voor hun levens. Sisterhood is nu verkrijgbaar op dvd.

Tussen toen en nu

Het misdaaddrama speelt zich af in Reykjavík en in een klein IJslands vissersdorpje. Als kijker wordt het je steeds duidelijker wat er nou precies is gebeurd tussen de jaren 90 en het heden – en wat voor gevolgen dat heeft.

IJslandse serie Sisterhood
Foto: Juliette Rowland via Lumière

Bekende namen

Sisterhood brengt een aantal van IJslands beste creatievelingen samen: de serie is gecreëerd door Jóhann Ævar Grímsson (van Stella Blómkvist) en geschreven door Björg Magnúsdóttir (van The Minister). In de hoofdrollen zie je onder andere Lilja Nótt Þórarinsdóttir en Ilmur Kristjánsdóttir uit Trapped.

Waar is Sisterhood te zien?

Sisterhood bestaat uit 6 afleveringen van 45 minuten en is nu verkrijgbaar op dvd.

Wist je dat je via NLZIET alle Nederlandse on-demand televisie (NPO, RTL, etc) kunt bekijken wanneer jij dat wilt? Hier kun je het 14 dagen gratis uitproberen.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.