Nieuwe IJslandse serie: het drama Sisterhood (Systrabönd)

Er staat weer een nieuwe Scandinavische serie op myLum: de IJslandse serie Sisterhood (Systrabönd). Hierin wordt het lichaam van een veertienjarig meisje 25 jaar na haar verdwijning gevonden. Drie vriendinnen moeten daardoor een gebeurtenis die ze al die jaren uit alle macht hebben geprobeerd te vergeten alsnog onder ogen zien. Dat heeft grote gevolgen voor hun levens. Sisterhood is nu te zien op myLum en verkrijgbaar op dvd.

Tussen toen en nu

Het misdaaddrama speelt zich af in Reykjavík en in een klein IJslands vissersdorpje. Als kijker wordt het je steeds duidelijker wat er nou precies is gebeurd tussen de jaren 90 en het heden – en wat voor gevolgen dat heeft.

IJslandse serie Sisterhood
Foto: Juliette Rowland via Lumière

Bekende namen

Sisterhood brengt een aantal van IJslands beste creatievelingen samen: de serie is gecreëerd door Jóhann Ævar Grímsson (van Stella Blómkvist) en geschreven door Björg Magnúsdóttir (van The Minister). In de hoofdrollen zie je onder andere Lilja Nótt Þórarinsdóttir en Ilmur Kristjánsdóttir uit Trapped.

Waar is Sisterhood te zien?

Sisterhood bestaat uit 6 afleveringen van 45 minuten en is nu te streamen bij myLum en verkrijgbaar op dvd.

Bij myLum kun je ook de trailer bekijken.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.