Iittala Raami

De Raami-collectie van Iittala krijgt gezinsuitbreiding!

Ken je de Raami-collectie van het Finse designmerk Iittala? Dit najaar wordt die collectie uitgebreid met nieuwe ontwerpen van keramiek en glas. Meer over de collectie en de nieuwe toevoegingen lees je hieronder.

Over de Raami-collectie van Iittala

Het Finse woord raami betekent kader of raam. De gedachte achter de Raami-collectie van Iittala is dat mooi serviesgoed een kader vormt voor ons dagelijkse leven. Aan tafel komen we bij elkaar, beginnen we de dag en sluiten we die weer af, en vieren we bijzondere momenten. Door de tafel sfeervol te dekken, bied je dus een kader voor mooie momenten met lekker eten en drinken en goed gezelschap.

Raami is een vrij nieuwe collectie: hij kwam uit in 2019. De serviesreeks is ontworpen door Jasper Morrison – een naam die niet Fins of Scandinavisch klinkt. Dat klopt: hij komt uit Londen. Behalve tafelgerei ontwerpt Jasper Morrison ook meubilair, verlichting en elektrische producten.

Ondanks de Britse achtergrond van de designer wordt de Raami-collectie gekenmerkt door Scandinavische eenvoud: alles is teruggebracht tot de essentie. Hierdoor voelt het Raami-serviesgoed herkenbaar en zelfs bijna bekend aan. Maar als je beter kijkt en het serviesgoed vaker gebruikt, vallen de nuances en details steeds meer op. En net als bij een gezelschap aan tafel draagt elk item zijn of haar eigen eigenschappen bij aan de dynamiek van het geheel. Ze hebben allemaal hun eigen persoonlijkheid, maar vormen toch duidelijk een groep.

Hou je van Scandinavisch design? Kijk dan zeker ook even op de website van Nordic Nest (met heel veel Scandinavische designmerken) en word gratis lid van de klantenclub. Je krijgt dan korting op je eerste bestelling en spaart punten bij elke bestelling. Daarnaast blijf je op de hoogte van de aanbiedingen die ze regelmatig hebben.

Iittala Raami
Foto: Nacho Alegre/Fiskars Finland Oy Ab

De nieuwe leden van de Raami-familie

Vanaf dit najaar wordt die groepsdynamek nog rijker. De Raami-familie krijgt namelijk enkele nieuwe leden:

  • glazen schalen (0,36 liter in helder, zeeblauw en zalmroze)
  • een mondgeblazen glazen serveerschaal (3,4 liter in zeeblauw)
  • kleine keramische borden (wit)
  • een keramische karaf (0,4 liter in wit)

Voor deze nieuwe ontwerpen heeft Morrison optimaal gebruikgemaakt van de expertise van Iittala op het gebied van glas en kleur. De gekozen kleuren zeeblauw en zalmroze passen mooi in de bestaande collectie. De witte items laten de persoonlijkheid van de kleuren nog sterker naar voren komen.

Door je eigen combinatie van Raami-items te maken, creëer je zelf een unieke sfeer die het beste bij jou past. Dankzij de eenvoud van de ontwerpen zijn is het Raami-servies ook goed te combineren met andere items die je al in huis hebt – of die nu van Iittala zijn, of niet.

De ontwerpen van Iittala zijn onder andere verkrijgbaar bij online woonwinkel Nordic Nest en bij bol.com.

Heb jij iets uit deze collectie in huis?

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.