Iittala Kuulas

Nieuw Kuulas-servies van Harri Koskinen & Iittala voor Finnair

Als je binnenkort met Finnair vliegt, kun je onderweg iets heel moois in handen krijgen. Finnair krijgt namelijk nieuw Iittala-servies! Dit servies is exclusief voor Finnair ontworpen door Harri Koskinen, een van de bekendste hedendaagse designers van Finland. Koskinen creëerde de Kuulas-collectie van Iittala voor gebruik op de lange en korte vluchten van Finnair, voor in de business class en de nieuwe premium economy class.

Huiselijke ervaring

Het nieuwe Kuulas-servies van Iittala is speciaal ontworpen voor gebruik aan boord van vliegtuigen. Het is bijna 20% lichter dan het vorige servies van Finnair. Dat draagt bij aan de doelstellingen van Finnair voor het terugdringen van het gewicht en de uitstoot van hun vluchten.

Ontwerper Harri Koskinen vond zijn inspiratie voor de borden, kommen, bekers, wijnglazen en het bestek uit de Kuulas-serie in de moderne huiselijke omgeving. “Als ontwerper was ik gefascineerd door het idee van Finnair om de nieuwe vliegervaring in de cabine als thuis te laten aanvoelen. Hoewel het Kuulas-servies is ontworpen voor tijdens de vlucht, was het belangrijkste doel om authentieke, vertrouwde voorwerpen te creëren, die de gebruiker zouden herinneren aan thuis en aan servies dat ze in hun dagelijks leven gebruiken. Duurzame materialen en een doordacht ontwerp zorgen samen voor een eersteklas gebruikerservaring”, aldus Koskinen.

Iittala Kuulas
Foto: Iittala via UPR

In samenwerking met de chefs

Het ontwerpproces voor het Kuulas-servies was een nauwe samenwerking met diverse partijen, waaronder ook de chefs van Finnair Kitchen. Die samenwerking heeft ervoor gezorgd dat het servies voldoet aan de behoeften van de keuken én bijdraagt aan een huiselijke ervaring tijdens de vlucht. Finnair Kitchen heeft voor de business class ook een compleet nieuw maaltijdconcept ontworpen, dat gebaseerd is op het allerbeste uit de Scandinavische keuken, aangevuld met Japanse en Aziatische invloeden. Het Kuulas-servies wordt ook gebruikt voor het driegangenmenu in de nieuwe premium economy class.

“Op langeafstandsvluchten in de business class en in de nieuwe premium economy class is dineren een belangrijk onderdeel van de vliegervaring. Daarom wilden we dit onderdeel van die ervaring aanvullen met fris Scandinavisch design,” aldus Kristos Mavrostomos, die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van het servies in Finnair’s Inflight CX-team.

Helaas denk ik niet dat ik op de korte termijn business class zal vliegen met Finnair. Maar wie weet krijg ik het Kuulas-servies ook ooit in handen. Dromen mag altijd, toch?

Hou je van Scandinavisch design? Kijk dan zeker ook even op de website van Nordic Nest (met heel veel Scandinavische designmerken) en word gratis lid van de klantenclub. Je krijgt dan korting op je eerste bestelling en spaart punten bij elke bestelling. Daarnaast blijf je op de hoogte van de aanbiedingen die ze regelmatig hebben.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.