Active Solen shirt van Helly Hansen

HH LIFA® Active Solen Hoodie: koel shirt met factor 50

Ik smeer me altijd trouw in met zonnebrand als ik weet dat ik de zon in ga om bijvoorbeeld te wandelen. Maar toch zijn er plekken die ondanks dat regelmatig verbranden – met name in de halsopening van mijn shirts, en op mijn neus en wangen. Voor mijn neus en wangen heb ik me inmiddels aangewend om vaak een pet te dragen als de zon enthousiast schijnt. Om roodheid in de halsopening van mijn shirt te voorkomen, deed ik wel eens een sjaaltje om. Maar dat kan zo warm worden in de zon! De afgelopen week probeerde ik een andere oplossing uit: de LIFA® Active Solen Hoodie van het Noorse merk Helly Hansen. Dit is een shirt met een zonnebescherming van factor 50 en een pasvorm die dit kwetsbare deel van mijn lichaam bedekt. En dat bevalt goed!

Bedekkend maar koel

Maar ik moest er wel even de knop voor omzetten. Een shirt met lange mouwen aandoen als het zonnig weer is? Zou ik het dan niet veel te warm krijgen? Toen ik de hoodie voor het eerst aantrok, werd ik al iets gerustgesteld. De stof voelt licht en koel aan. Ook toen ik ermee de zon in ging, bleef dat zo. Ik kan het er dus zeker goed mee uithouden in de zon. Ik heb er zelfs na het wandelen nog mee op een zonnige plek in de achtertuin gezeten. En mocht je toch gaan zweten: de effectieve LIFA® Active-vezeltechnologie van Helly Hansen zorgt ervoor dat de stof vocht van de huid afvoert en snel weer droog is.

Active Solen shirt van Helly Hansen

UPF 50+

Met dit shirt was dus in één klap mijn hele bovenlichaam beschermd tegen de zon. De Active Solen Hoodie heeft een zonnebescherming van factor 50 – ook als het shirt nat is. Dat is dus ideaal als je bijvoorbeeld gaat wandelen, suppen, zeilen of skiën in de lente. Bij sommige activiteiten is het nou eenmaal moeilijk om de zonnestralen te vermijden. Als je de hele dag op het water of boven de boomgrens in de bergen bent, zul je jezelf er gewoon goed moeten beschermen.

Gecertificeerd duurzaam

De kleding uit de Active Solen-reeks van Helly Hansen zorgt trouwens niet alleen goed voor je huid, maar ook voor de wereld om ons heen. Dit shirt is namelijk Bluesign®-gecertificeerd. Bluesign® is een internationale standaard voor duurzame textielproductie – hier lees je er meer over.

Waarmee het die certificering verdiend heeft? Nou, ten eerste is de hoodie gemaakt van 60% gerecycled Ocean Bound-polyester. Dat wil zeggen, materiaal waarvan het risico groot was dat het in zee terecht zou komen. Meer over Ocean Bound-materiaal lees je hier op de website van Helly Hansen.

Daarnaast maakt de Solen-collectie gebruik van de milieuvriendelijke S.Café®-technologie. Het S.Café®-proces doordrenkt de stof van de hoodie met hergebruikt koffiedik om de zonnebescherming van UPF 50+ te realiseren zonder daarvoor chemicaliën te gebruiken. Daarnaast is S.Café® sneldrogend, slijtvast en zorgt het ervoor dat geurtjes niet in de stof blijven zitten.

Active Solen shirt van Helly Hansen

Maat en kleur

De Active Solen Hoodie is verkrijgbaar in de maten XS tot en met XL en heeft een relaxed fit. Ik (1,76 m) draag hier maat L.

De kleur die ik uitkoos heet Rose Quartz, maar het shirt is er ook nog in de kleur Azurite. Wil je de kleuren beter bekijken? Hier vind je dit shirt op de website van Helly Hansen. Er zijn ook Solen-shirts met korte mouwen, met lange mouwen maar zonder capuchon, een mouwloos shirt en een mouwloos jurkje. Ik zou best ook een luchtige lange broek van deze stof willen eigenlijk – dan blijf ik helemaal koel en beschermd tegen de zon.

Het Active Solen-shirt van Helly Hansen is in korte tijd een van mijn favoriete kledingstukken geworden – en niet eens alleen wanneer de zon schijnt. Ik vind het namelijk ook nog eens heel lekker zitten. Behalve koel voelt de stof ook lekker zacht aan en de pasvorm is heerlijk comfortabel. Dankzij de functionele eigenschappen kun je het shirt ook prima dragen als basislaag. Het hoeft dus zeker geen warm en zonnig weer te zijn om van dit shirt te profiteren.

Waar is de Active Solen-kleding verkrijgbaar?

Je vindt de kleding van Helly Hansen onder andere hier bij Bever en hier bij bol.

Ik kreeg dit shirt van Helly Hansen om erover te schrijven op Scandinavisch Leven.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.