GeoSilica Recover

GeoSilica: elke dag een slokje IJsland

Ik ben nu al ruim een jaar serieus bezig met het verbeteren van mijn gezondheid – en met resultaat! Ik ben fitter, slanker en veel minder vaak ziek. Tot nu toe heb je daar maar weinig van teruggezien op Scandinavisch Leven, behalve dan in deze post over mijn Finse sporthorloge. Maar wat ik nu aan het uitproberen ben, is wel leuk om met jullie te delen. Sinds 1 januari begin ik namelijk elke dag met een slokje IJsland. In plaats van mijn gewone vitamine D-tabletjes, neem ik op dit moment een lepel IJslands water met silica, ijzer en vitamine D. En hoewel het natuurlijk kortdag is, kan ik niet anders zeggen dan dat ik sindsdien enorm actief en productief ben geweest.

De winnaar van de winactie heeft inmiddels bericht ontvangen.

Van pilletje naar IJslands water

Het is even omschakelen. Ik slik al een tijdje elke dag een pilletje voor de vitamine D en een pilletje met magnesium. Ik wil hier geen discussie beginnen over of dit wel of niet nodig of verstandig is, maar ik heb er in ieder geval voor gekozen. Het elke dag innemen van een supplement met vitamines en/of mineralen, daar was ik dus al aan gewend.

Maar nu neem ik dus een slokje IJslands water met vitaminen en mineralen. En dat is toch wel even een ander gevoel dan een potje van de Etos of Davitamon. Het zal wel een tic van me zijn, maar ik vind het gewoon een leuke gedachte dat wat ik inneem uit IJsland komt. Ik ga dan toch elke dag even met mijn gedachten naar de indrukwekkende IJslandse natuur voordat ik achter mijn laptop ga zitten.

Over GeoSilica

De IJslandse drankjes die ik in huis heb, zijn van GeoSilica. Zij maken natuurlijke producten met het mineraal silica oftewel silicumdioxide. Dat speelt een belangrijke rol bij het gezond houden van botten, haar, nagels en huid. Silica kun je ook uit je voeding halen: het zit bijvoorbeeld in haver, bananen en spinazie.

Maar in dit geval zit silica dus in geothermisch water. Dat is water dat diep in de bodem zakt en daar verhit wordt door de vulkanische activiteit op IJsland. Ook belangrijk: het is natuurlijk silica, dus niet synthetisch en zonder chemische toevoegingen.

GeoSilica is opgericht door Fida Abu Libdeh. Niet bepaald een IJslandse naam… Dat klopt. De Palestijnse Fida Abu Libdeh kwam als tiener naar IJsland. De ruige kracht en puurheid van IJsland inspireerden haar uiteindelijk tot het oprichten van GeoSilica in 2012.

Nou ben ik altijd nogal voorzichtig met pilletjes en drankjes waarvan beweerd wordt dat ze goed voor je zijn. Iedereen kan tenslotte wel wat roepen. Maar wat me wel aanspreekt aan GeoSilica, is dat op de website van het merk ook uitgebreid ruimte is voor de wetenschappelijke onderbouwing van de producten. Hier lees je meer over de werking van silica (met bronvermelding) en op deze pagina heeft GeoSilica wetenschappelijke artikelen verzameld die de voordelen van silica onderbouwen.

Andere dingen die wat mij betreft voor dit bedrijf pleiten, zijn dat het duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan en dat alle producten zijn geregistreerd bij The Vegan Society.

PURE

Het begon bij GeoSilica allemaal met PURE. Dit drankje bevat alleen IJslands water met silica. Er werd gekozen voor een vloeibare variant, omdat het mineraal dan beter opgenomen wordt door het lichaam.

REFOCUS

Vervolgens gaven gebruikers van PURE aan dat ze silica graag in combinatie met andere supplementen zouden gebruiken. Zo ontstonden verschillende varianten met verschillende toegevoegde vitaminen en mineralen.

Ik zelf ben dus begonnen met REFOCUS. REFOCUS bevat natuurlijke silica, plus toegevoegde ijzer en vitamine D. Hieraan worden door GeoSilica de volgende voordelen toegewezen:

 • IJzer draagt bij aan een goede stofwisseling die je voorziet van energie om dingen te doen,
 • IJzer draagt ook bij aan je cognitieve functioneren
 • IJzer en vitamine D dragen bij aan het functioneren van je afweersysteem

Maar eerlijk gezegd had ik me daar tot nu toe nog niet zo in verdiept. REFOCUS leek me gewoon wel toepasselijk, aangezien ik na twee rustige weken kerstvakantie echt weer gericht aan de slag wilde. Na ongeveer een week gebruiken kan ik natuurlijk niet echt iets zeggen over het effect van deze slokjes IJsland. Daarvoor zou je een onderzoek moeten doen waarbij je andere factoren uitsluit.

Ik kan wel zeggen dat ik een ongelofelijk productieve week achter de rug heb. Plannen die ik al maanden- en soms jarenlang in mijn hoofd had, kregen opeens concreet vorm in mijn hoofd. Vervolgens heb ik in een paar dagen al verbazingwekkend veel van die plannen ook uitgevoerd of in ieder geval in gang gezet – veel meer dan ik aan het begin van de week voor mogelijk had gehouden. De focus was er dus in ieder geval.

GeoSilica Refocus

RECOVER

Ik heb gelezen dat je, met een eetlepel per dag, ongeveer een maand doet met een flesje. Dat zou betekenen dat ik rond 1 februari toe ben aan het tweede van de drie IJslandse flesjes die ik hier heb staan. Ik denk dat ik dan voor RECOVER kies. RECOVER bevat namelijk silica in combinatie met magnesium – net als vitamine D iets dat ik toch al gewend was om dagelijks te nemen. Magnesium wordt in verband gebracht met de volgende voordelen:

 • draagt bij aan het functioneren van het zenuwstelsel en de spieren
 • draagt bij aan het in goede staat houden van botten en tanden
 • draagt bij aan een normale eiwit- en energiestofwisseling en vermindert hierdoor vermoeidheid
 • draagt bij aan een goede zoutbalans in het lichaam

Zelf ben ik ooit begonnen met het nemen van magnesium toen ik de tip kreeg dat het kon helpen tegen rusteloze benen of kuitkramp. Ik heb het toen een tijdje af en aan gebruikt. Een paar keer kreeg ik toch weer last van mijn benen en realiseerde ik me dan dat ik al een tijdje geen magnesium had gebruikt. Als ik weer begon, verdwenen de klachten. Geen bewezen wetenschappelijk onderzoek dus, maar puur mijn persoonlijke ervaring. Ik heb het gevoel dat ik baat heb bij wat extra magnesium.

GeoSilica Recover

RENEW

Na REFOCUS en RECOVER ga ik RENEW eens uitproberen. Ook RENEW bevat natuurlijk silica, plus zink en koper. Deze combinatie zou optimaal zijn voor een gezonde huid, gezond haar en gezonde nagels.

Zelf heb ik gelukkig geen last van haaruitval of broze nagels, maar met mijn 45 jaar begin ik wel steeds meer rimpels te krijgen – zeker nu ik aan het afvallen ben. Elk voordeel heeft zijn nadeel zullen we maar zeggen… RENEW zou in ieder geval de microrimpeltjes wat minder kunnen maken – ik ben benieuwd.

Volgens GeoSilica:

 • dragen koper en zink ook nog eens bij aan het functioneren van het afweersysteem
 • draagt koper bij aan het functioneren van het zenuwstelsel
 • draagt koper bij aan het in goede staat houden van het bindweefsel
 • draagt zink bij aan een goede koolhydraatstofwisseling

REPAIR

En dan is er ook nog REPAIR. Dit zou geschikt zijn voor mensen die last hebben van gewrichtspijn, of om botontkalking te voorkomen. In deze formule zit behalve silica namelijk mangaan, dat goed zou zijn voor je botten en gewrichten.

De producten voor deze blogpost zijn ter beschikking gesteld door GeoSilica.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

4 reacties

 1. Wat bijzonder, zo’n IJslands flesje! Mijn voorkeur gaat uit naar Recover, mijn spieren en gewrichten worden redelijk beproefd nu voor mijn training voor de fietstocht naar de Noordkaap. Dus alle ondersteuning is welkom! ????????

 2. Het wegpoetsen van die microrimpeltjes staat me wel aan ???? dus ik zou Renew wel eens uit willen proberen. En wat je schrijft…iedere dag een slokje IJsland. Dat is pas een TE gek idee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.