sebastian design kandelaar denemarken

Deense kandelaars met verwisselbare figuren van Sebastian Design

Mijn allereerste reis naar Scandinavië was in 2006. Ik bezocht toen het stadje Ribe en daar viel ik meteen voor een bepaald soort Deense kandelaars: die van Sebastian Design. Het leuke aan deze kandelaars is, dat de figuren op de kandelaar verwisselbaar zijn. Tijdens onze laatste reis naar Denemarken (deze keer waren we in de regio Hvide Sande) kwamen we de kandelaars weer tegen en vulden we onze collectie verwisselbare figuren aan. En nu is er ook een Nederlandse webshop die de kandelaars en de figuren verkoopt! Genoeg aanleiding dus voor een blogpost over Sebastian Design Danmark.

Over Sebastian Design Danmark

Op de website van Sebastian Design staat een beetje informatie over het bedrijf achter de kandelaars. Dat  is in 1967 opgericht in Kopenhagen en de 3000 verschillende decoraties (waaronder de kandelaars) worden geproduceerd in Noordse landen. Het marketing- en distributiekantoor bevindt zich in Hyllinge, ongeveer 100 kilometer ten zuiden van Kopenhagen. Maar liefst 80% van de interieuraccessoires van Sebastian Design wordt geëxporteerd. Blijkbaar ben ik niet de enige buitenlander die ervoor gevallen is.

Hou je van Scandinavisch design? Kijk dan zeker ook even op de website van Nordic Nest (met heel veel Scandinavische designmerken) en word gratis lid van de klantenclub. Je krijgt dan korting op je eerste bestelling en spaart punten bij elke bestelling. Daarnaast blijf je op de hoogte van de aanbiedingen die ze regelmatig hebben.

Kandelaar met elanden en kerstbomen

Onze eerste aankoop, tijdens mijn allereerste reis naar Scandinavië in 2006, was een grote kaarsenstandaard voor hoge kaarsen, met als decoratie twee elanden en twee kerstbomen.

Deense kandelaars van Sebastian Design Danmark

Die kochten we in het najaar, maar we kochten ook alvast wat extra decoraties in lentekleuren: deze poppetjes en paardjes.

Deense kandelaars van Sebastian Design Danmark

In de loop der jaren hebben we veel plezier van deze kaarsenstandaard gehad. Waar sommige aanwinsten na een tijdje in de kast verdwijnen, is deze altijd blijven staan.

2018: nieuwe standaard èn Deense accessoires

Toen we in 2018 in de regio Hvide Sande waren, kwamen we bij Koster Design opnieuw de kandelaars van Sebastian Design tegen. Daar was ik erg blij mee: ik had namelijk een foutje gemaakt waar ik stevig van baalde. We hadden destijds in Ribe een kandelaar voor hoge kaarsen (dinerkaarsen) gekocht en die had ik een keer te lang laten branden. Doordat twee van de kaarsen ook nog eens een beetje scheef stonden, was de vlam te dicht bij de houten buitenkant van de houders gekomen, die daardoor zwartgeblakerd en beschadigd waren. Ook was het nu moeilijk geworden om kaarsen goed rechtop te laten staan. Elke keer als ik de kaarsenstandaard wilde gebruiken, ergerde ik me aan mijn fout en de gevolgen daarvan.

Nu had ik eindelijk de kans om de kaarsenstandaard te vervangen! We kochten een nieuwe grote ring, maar deze keer met houders voor waxinelichtjes. (Deze heb ik ook al als basis gebruikt voor de eerste twee foto’s in deze blogpost.) Ook verkocht Koster Design veel losse decoraties – moeilijk kiezen! Het was jammer dat ze ze per vier verkochten, en niet per twee. Uiteindelijk namen we vier hartjes en vier Deense vlaggetjes mee.

Deense kandelaars van Sebastian Design Danmark

Sebastian Design in Nederland

Eenmaal thuisgekomen waren we zo blij met onze aankoop, dat we toch eens gingen zoeken of we in de toekomst extra accessoires zouden kunnen vinden in Nederland. En ja hoor, we vonden ze: bij På Dansk. Hier verkopen Peter en Annemarie Swier sinds mei 2018 Deense interieuraccessoires (inclusief Deense kerstartikelen!) en Deens snoepgoed waarmee je de sfeer van Denemarken in huis kunt halen. Dat doen ze op beurzen, braderieën en (kerst)markten, maar ook via de webshop van På Dansk.

Ik ga dus heel zuinig zijn op deze nieuwe kaarsenstandaard en ga af en toe een kijkje nemen in de webshop als we vinden dat de kandelaar wel weer eens een nieuwe aanvulling verdient.

Kende jij de kandelaars van Sebastian Design al?

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Eén reactie

  1. Ik ben via Google op je website gekomen omdat ik sinds enkele weken heel sterk voel dat ik steeds meer Deens mag gaan integreren in mijn business. Ik wilde al een langere tijd mijn zoldertje herinrichten, en nu wist ik precies waar ik me op mocht focussen. Deze prachtige ring gaat op mijn lijstje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.