De zonnewende van Cilia en Rolf Borjlind

Cilla en Rolf Börjlind doen het anders met De zonnewende

Je kent Cilla en Rolf Börjlind vast wel. Van hun boeken werden in Nederland en Vlaanderen al maar liefst 450.000 exemplaren verkocht. In de Rönning & Stilton-reeks verschenen tot nu toe zeven thrillers: SpringvloedDe derde stemZwarte dageraadWiegeliedKoudvuurBevroren goud en De Samaritaan. In 2024 staat het achtste deel op stapel. Maar in de zomer van 2023 gooien Cilla en Rolf het eens over een heel andere boeg, met een tragikomische feelgood-roman voor de liefhebbers van Jonas Jonasson en Fredrik Backman. De titel van deze vreemde eend in de bijt : De zonnewende.

Het verhaal van De zonnewende

Weggestopt in de baai van de westkust van Zweden ligt het dorpje Skuggsidan (Schaduwkant), een afgelegen plek waar alles zijn eigen gangetje gaat en de tijd stil lijkt te staan. Omdat het dorpje omringd is door bergen, bereikt de zon slechts eens in de vijf jaar het dorp. Dat verschijnsel vindt ook plaats in 1960, wanneer het verhaal van dit boek zich afspeelt.

Op een dag verschijnt er een vreemde man in het dorp met een schoenendoos onder zijn arm. De man stelt zich voor als Georg Von Niets. Hij blijkt onverwachte talenten te hebben en krijgt het voor elkaar om de inwoners van het dorpje te charmeren en hun vertrouwen te winnen. De inwoners van het dorpje houden er nogal wat geheimen op na en Georg slaagt erin ze zover te krijgen dat ze die geheimen onthullen. Ook geheimen die ze zelf probeerden te vergeten. Maar Georg zelf blijft een mysterie.

Naarmate het verhaal vordert, komt de zon steeds dichter bij het dorp. Het grote feest van de zonnewende nadert. Op het hoogtepunt van de festiviteiten zal de goochelaar Georg Von Niets zijn meest verbazingwekkende optreden geven voor de inwoners van Skuggsidan.

De zonnewende van Cilia en Rolf Borjlind
Afbeelding met dank aan AW Bruna

Wij hebben met volle teugen genoten van dit onweerstaanbare en meeslepende zomerboek.

JAN

Over de auteurs

Cilla en Rolf Börjlind zijn twee van de populairste schrijvers van Zweden. Hun thrillerserie over Olivia Rönning en Tom Stilton verschijnt in dertig landen. Het eerste deel van deze serie, Springvloed, bewerkten ze zelf tot een 10-delige tv-serie. Verder schreven ze 26 Martin Beck-films, zowel voor bioscoop als tv. Ook schreven ze voor Arne Dahl’s A-group-serie en de series The Grave en The Murders.

Op de website van Bruna vind je een video waarin Cilla en Rolf zelf vertellen over hun nieuwste boek. Op dezelfde pagina vind je ook een leesfragment.

Lees De zonnewende zelf

De zonnewende van Cilla en Rolf Börjlind (ISBN: 9789400516335) verscheen op 8-8-2023 bij uitgeverij AW Bruna. Het boel is vertaald door Corry van Bree en heeft 400 bladzijden. Behalve de paperback is er ook een e-boek en een luisterboek.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Sandra van Bijsterveld
Sandra van Bijsterveld

Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sandra van Bijsterveld. In 2013 begon ik met bloggen en inmiddels doe ik dat fulltime. Op Scandinavisch Leven deel ik mijn liefde voor Scandinavië met je. Je vindt er leuke manieren om een beetje Scandinavië in huis te halen, zoals spannende boeken en series, Scandi-lekkers, mooi design en fijne kleding en verzorgingsproducten. Op andere websites blog ik over onze vakanties in Nederland, Noord- en Oost-Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met het privacybeleid.