Op de leeslijst: Bevroren goud (Rönning & Stilton deel 6)

Geschreven door Sandra van Bijsterveld

Ben jij al helemaal bij met de boeken over Olivia Rönning? Het begon allemaal met Springvloed, waarvan later ook een serie is gemaakt. Daarna volgden De derde stem (verfilmd als Springvloed seizoen 2), Zwarte dageraad, Wiegelied en Koudvuur – waarvan ik moet toegeven dat ik alleen Wiegelied heb gelezen. Nu komt deel 6 uit de reeks over Rönning en Stilton eraan: Bevroren goud. Dat lijkt me een uitstekende reden om ook die tussenliggende boeken maar eens te gaan lezen.

Het verhaal van Bevroren goud

Deze keer reist Olivia Rönning af naar Noord-Zweden. Daar is een stoffelijk overschot onder de smeltende sneeuw tevoorschijn gekomen. De overleden man blijkt al zo’n twintig jaar geleden te zijn doodgeschoten. Een interessante zaak voor Olivia Rönning…

Maar op weg naar de vindplaats komt de helikopter waarmee ze onderweg is in een sneeuwstorm terecht en stort neer. Olivia overleeft de crash, maar de piloot heeft minder geluk. Ook de noodradio is gesneuveld. Olivia kan dus op geen enkele manier contact zoeken met de buitenwereld. Wel weet ze een huisje te bereiken dat niet ver van de plek van het ongeluk staat. Al gauw komt ze erachter dat ze niet de enige is die in deze afgelegen streek aan het graven is in het verleden van de doodgeschoten man.

En Tom Stilton dan? Die leidt een rustig bestaan in Thailand. Maar als hij hoort dat Olivia spoorloos is, verlaat hij zijn paradijsje om haar te gaan zoeken.

boek Bevroren goud
Afbeelding met dank aan AW Bruna

Alle Rönning & Stilton-thrillers op een rij

Wil jij ook helemaal up-to-date zijn wat betreft de boeken over Olivia Rönning en Tom Stilton? Dan zijn dit alle boeken tot nu toe in de volgorde van verschijnen:

Over de auteurs

De Rönning & Stilton-boeken zijn geschreven door Cilia en Rolf Börjlind. Samen schreven ze de scenario’s voor heel veel spannende films en series zoals Beck. Hun sterke plots zijn vaak maatschappelijk geëngageerd en hun treffende personages worstelen in hun dagelijkse leven net als iedereen met allerlei conflicten. Dit zie je ook terug in hun boeken, die erg succesvol zijn. De reeks over Olivia Rönning en Tom Stilton is al in dertig landen uitgekomen en doet het ook in Nederland goed.

Lees Bevroren goud zelf

Bevroren goud (ISBN 978 94 005 1148 4) komt op 22 september 2020 uit in Nederland en is vertaald door Corry van Bree. Het boek heeft 368 pagina’s en wordt door Uitgeverij AW Bruna uitgegeven als paperback, e-book en luisterboek.

Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Als jij via zo’n link iets koopt of boekt, krijg ik een kleine vergoeding. Dit gebeurt anoniem en kost jou niets extra’s. Samenwerkingen en affiliatelinks stellen mij in staat om deze website te onderhouden en jou van informatie te blijven voorzien. Meer hierover lees je in mijn disclaimer/privacyverklaring.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *